miercuri, mai 21, 2008

Folosirea mobilului în timpul sarcinii ii face nervoşi pe copii

Femeile care sunt supuse stresului pe timpul sarcinii prezinta mai multe probabilitati de a naste copii care sa dezvolte alergii sau astm, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani, prezentat la o conferinta medicala organizata la Toronto, Canada.
Folosirea mobilului în timpul sarcinii ii face nervoşi pe copii

Studiul realizat de cercetatorii de la scoala medicala Harvard, sugereaza ca bebelusii expusi unui stres în viata intrauterina prezinta un risc mai mare de a suferi de alergii. Specialistii cred ca dezvoltarea sistemului imunitar al fatului poate fi afectata de stresul la care este supusa mama, probabil din cauza hormonilor stresului, precum cortizolul. Un al doilea studiu, realizat de cercetatorii americani si danezi, care va fi publicat în iulie în revista Epidemiology, a scos la iveala faptul ca femeile însarcinate care utilizeaza telefoane mobile prezinta cu 54% mai multe riscuri de a avea copii cu probleme de comportament.

Studiul spune ca utilizarea dispozitivului de doua-

trei ori pe zi este suficienta pentru a creste riscul de hiperactivitate sau probleme emotionale. De asemenea, copiii care utilizeaza telefonul mobil înainte de împlinirea vârstei de sapteani prezinta cu 80% mai multe riscuri de a suferi de probleme de comportament. Radiatiile emise de telefoanele mobile patrund doar pâna la 1 - 2 centimetri în piele si nu afecteaza fatul, sustineau unele studii precedente. Alte studii au aratat, însa, ca radiatiile pot afecta nivelul de melatonina, un hormon care controleaza somnul, pe care mamele îl transmit fatului prin placenta.

sursa clon.ro

Niciun comentariu: