vineri, august 03, 2007

Barbatul care si-a congelat mama si cele 2 sotii

Robert Ettinger este numele celui care si-a inghetat mama si cele doua sotii.

Cunoscut ca si parinte al criogeniei , datorita impactului cartii sale “Prospect pentru imortalitate” publicata in anul 1962 , barbatul a fondat si Institutul Cryonics.

Robert Ettinger s-a nascut in 4 decembrie 1918 si pana in anul 2003 a fost presedintele Societatii Immortalist.

Gestul sau de a-si fi inghetat mama si cele doua sotii este justificat prin faptul ca Robert spera ca stiinta sa poata readuce la viata la un moment dat fiintele dragi lui.

from atitudinea

joi, august 02, 2007

Bill Gates: "Imi doresc sa nu fi fost cel mai bogat om din lume"


Bill Gates isi poate permite una din cele mai scumpe case de pe planeta, cele mai rare carti si intalniri cu cei mai puternici oameni de pe glob. Dar cel mai bogat om din lume nu este fericit cu ce are.

Presedintele si fondatorul companiei Microsoft, estimata la 50 de miliarde de dolari, a dezvaluit pentru The Times ca vrea sa renunte la titlul sau: "Imi doresc sa nu fi fost cel mai bogat om din lume", a spus Gates in Seattle. "Nu este nimic bun in asta".

Miliardarul american a declarat la cateva saptamani dupa ce a luat cina la el acasa cu presedintele chinez, Hu Jintao, ca il deranjeaza atentia care i se acorda din cauza averii lui. "Esti mult mai vizibil din cauza asta", a spus Gates.

Intr-un top realizat de revista Forbes, Bill Gates ocupa prima pozitie a clasamentului, fiind cel mai bogat om din lume, inaintea lui Warren Buffett, un guru in domeniul investitiilor.

Presedintele Microsoft a spus ca investitorul miliardar a constituit un factor de influenta in viata lui "datorita integritatii si felului deschis si simplu de a privi lucrurile". Buffet evita sa se afiseze cu masini luxoase, yachturi, vile spatioase, lucruri pe care si le-ar putea permite.

Gates, in schimb, are o vila pe malul lacului in statul Washington de 3.700 de metri patrati cu o biblioteca privata plina cu unele din cele mai rare carti din lume, un teren de golf, un cinematograf si 24 de bai. Colectia sa de arta si de carti cuprinde scrierile lui Leonardo da Vinci pe care le-a achizitionat la pretul de 30,8 milioane de dolari.

De cand a renuntat sa mearga in fiecare zi la Microsoft, in urma cu cinci ani, Gates s-a implicat mai mult in Fundatia Melindei si a lui Bill Gates. Miliardarul promite sa doneze 95% din averea lui inainte de a muri.

Economistii au dezbatut indelung daca exista o legatura vizibila intre bogatie si fericire. James Montier, un strateg de la Dresdner Kleinwort Wasserstein, a sustinut anul acesta ca banii devin irelevanti peste 25.000 de dolari, o suma cu care oamenii isi pot acoperi costurile de baza.

"Bunule Dumnezeu, ai lasat multi, multi oameni saraci.
Imi dau seama ca nu este o rusine sa fii sarac.
Dar nu este nici o mare onoare!
Deci, ar fi ingrozitor sa fii avut si eu doar putin noroc?"
Tevye, "Violonistul de pe acoperis"
from hotnews

„Ochiul şi timpanul“ Unchiului Sam


Casa Albă recunoaşte că americanii sunt spionaţi mai mult decât ştie Congresul

Un înalt oficial din administraţia Bush a recunoscut că programul controversat de supraveghere a convorbirilor telefonice şi a e-mailurilor unor persoane de pe teritoriul american reprezintă doar o parte dintr-un proiect mult mai amplu de spionaj. Cu toate acestea, liderul de la Casa Albă nu este mulţumit şi vrea mai mult.

Directorul Serviciului Naţional de Informaţii, Mike McConnell, a admis, într-o scrisoare trimisă senatorului republican Arlen Specter, membru al Comisiei juridice a Senatului, că există părţi ale programului de supraveghere al Agenţiei Naţionale de Securitate care rămân secrete.

"Acesta este singurul aspect al activităţilor NSA care poate fi discutat public, pentru că numai existenţa lui a fost recunoscută oficial", a afirmat McConnell, citat de "Washington Post". Gestul lui McConnell vine în apărarea procurorului general Alberto Gonzales. Senatorii democraţi au lansat o ofensivă judiciară împotriva acestuia. Ei au cerut desemnarea unui procuror special pentru a stabili dacă acesta s-a făcut vinovat de sperjur când a depus mărturie în Congres despre interceptările considerate ilegale de unii congresmeni.

Creat după atentatele din 11 septembrie 2001, programul interceptărilor extrajudiciare permite NSA să supravegheze fără mandatul unui judecător comunicaţiile prin telefon sau electronice între SUA şi orice persoană din străinătate suspectată de legături cu terorismul.

Pentru administraţie, programul ţine de prerogativele preşedintelui în timp de război, dar pentru opozanţi este un abuz de putere şi este extrem de controversat pentru că, spre deosebire de alte politici antiteroriste, el poate afecta direct milioane de americani. Zeci de plângeri au fost depuse în justiţie împotriva administraţiei şi a operatorilor acuzaţi că au furnizat NSA milioane de liste cu apeluri telefonice sau un acces nelimitat la conversaţiile electronice ale clienţilor lor.

Bush vrea legislaţie mai flexibilă

În ianuarie, adminis­tra­ţia a plasat programul sub controlul unui tribunal specializat, dar a refuzat să precizeze modalităţile de control.

Şeful Casei Albe a cerut Congresului să aprobe modificarea propusă în aprilie la o lege din 1978 (Foreign Intelligence Surveillance Act, FISA) destinată să faciliteze colectarea de informaţii privind indivizi care plănuiesc atacuri în Statele Unite. "În prezent, ne confruntăm cu terorişti care utilizează telefoane mobile de unică folosinţă şi internetul pentru a comunica între ei, pentru a recruta agenţi şi a planifica atacuri împotriva ţării noastre", a spus Bush. "Aceste tehnologii nu existau când a fost votată FISA, în urmă cu aproape 30 de ani, iar legea nu a urmat noile evoluţii tehnologice.
from adevarul

Papa Benedict al XVI-lea îl omagiază pe Patriarhul Teoctist


Papa Benedict al XVI-lea a adus miercuri un omagiu angajamentului ecumenic al Patriarhului Teoctist, anunţă AFP.

În mesajul de condoleanţe adresat Bisericii Ortodoxe Române, Papa Benedict al XVI-lea aminteşte depre întâlnirile avute de Papa Ioan Paul al II-lea cu Patriarhul Teoctist, prima în 1999 la Bucureşti, a doua, în 2002, la Vatican.

"Aceste întâlniri, care vor rămâne în memoria Bisericilor noastre drept un dar aparte al graţiei lui Dumnezeu, au întărit şi au dat un nou impuls prieteniei şi legăturilor frăţeşti dintre catolici şi ortodocşi", scrie Suveranul Pontif în mesajul său.

O delegaţie a Sfântului Scaun, condusă de cardinalul german Walter Kasper, va asista vineri, la Bucureşti, la funeraliile Patriarhului Teoctist.
from adevarul

Finlandezii, exasperaţi de rromii români


Autorităţile finlandeze au informat, astăzi, că sute de rromi care îşi vând mărfurile îi exasperează pe finlandezi, iar uneori recurg chiar la ameninţări, anunţă agenţia de presă STT.

"Oamenii găsesc că astfel de situaţii sunt stânjenitoare. Grupuri mari de rromi se strâng în jurul oamenilor, iar libertatea de a te retrage din astfel de situaţii este îngrădită", a declarat un responsabil, Ikka Pernu, din Oulu.

Numai în Oulu poliţia a aplicat zeci de amenzi pentru rromii respectivi.

Pernu a mai adaăugat că "romii originari din România sunt cetăţeni UE, astfel încât expulzarea nu este posibilă decât cu motivaţii solide".

Pe parcursul verii, poliţia i-a informat pe şoferi să fie prudenţi, pentru că rromii folosesc orice pretext pentru a convinge oamenii să oprească şi apoi îi presează sau chiar îi ameninţă, pentru a-i face să le cumpere mărfurile.
ELIMINATI ODATA GUNOAIELE CARE NE FAC DE RUSINE PESTE TOT IN LUME!
from adevarul

miercuri, august 01, 2007

Adevaruri uimitoare despre om


photo from raphaelproject


Stam in continuu cu noi dar oare ne cunoastem indeajuns de bine? In plus , suntem atat de asemanatori si avem atatea trasaturi in comun dar oare le cunoastem? Iata cateva dintre trasaturile care ne sunt proprii , noua , oamenilor si pe care sub nicio forma nu trebuie ignorate:

-in fiecare zi un adult produce 300 de miliarde de celule noi;

-oamenii de stiinta spun ca cu cat IQ-ul este mai mare cu atat visam mai mult;

-cea mai mare celula umana este ovulul iar cea mai mica , spermatozoidul;

-la fiecare pas folosim 200 de muschi;

-celulele musculare traiesc atata timp cat traim si noi in timp ce celulele pielii traiesc mai putin de 24 de ore;

-creierul opereaza la aceeasi putere care ar aprinde un bec de 10 watt;

-acidul din stomac este suficient de puternic incat sa dizolve lame de ras;

-creierul uman poate retine de 5 ori mai multa informatie decat exista in Enciclopedia Britanica.

Profetia unui preot grec



Episcopul Calinic sustine ca Teoctist stia de opt ani ca va muri in 2007.

Prea Sfintitul Calinic Argatu, episcopul Argesului si Muscelului, sustine intr-un text trimis in exclusivitate „Evenimentului zilei” ca Patriarhul Teoctist stia ca va muri in anul 2007.

Un preot grec citeste viitorul

Patriarhul Teoctist „mi-a spus ca se va opri din drumul acesta pamantesc la Popesti-Leordeni, in biserica ridicata in viteza mare, transformata in Manastirea Tuturor Sfintilor Romani. Patriarhul stia de mult ca va muri in 2007, dupa profetia preotului grec Papaiani, profetie facuta inca din anul 1999. El, Patriarhul Teoctist, si-a dorit, in final, comuniunea cu toti sfintii romani si cu cei care au fost canonizati in timpul patriarhatului sau. Teoctist n-a fost sfant si nici n-a lasat sa se inteleaga aceasta. A fost un om ca toti oamenii, insa cu chemare speciala in slujirea sacra, intr-o lucrare plina si pandita de toate capcanele omenesti si diavolesti. Poate ca a tinut putin si la el insusi de nu a putut sa izbeasca fara crutare in mizeria social-politica de dinainte de 1989 si care speram sa nu se mai repete. Orice biserica daramata era o sabie in sufletul sau si al romanilor ortodocsi. Stiu durerile singure si nespuse ale Patriarhului Iustin care nu si-a mai revenit dupa cutremurul din 1977, un cutremur ce nu s-a mai oprit si a continuat sa darame biserici. Toate astea l-au bagat in mormant, si asa a intrat si Teoctist Patriarhul, cu durerile cele mari nespuse si nescrise, iar de noi foarte putin stiute”.

„Patriarhul a stiut”

Prea Sfintia Sa Calinic scrie in continuare: „Acum s-a implinit ceea ce Teoctist Patriarhul a stiut mai dinainte. A plecat pe picioarele sale catre Domnul Luminii. Nici nu dorea altfel. N-a mai fost cazul sa-i mai dea nimeni nici un pahar de apa. L-a scapat Dumnezeu de ultimele neputinte si umilinte.

In cei 92 de ani si 6 luni a indurat destul. S-a dus cum a hotarat Domnul chiar pe 30 iulie, ca si inaintasul sau in tronul patriarhal, Iustin Moisescu. Poate ca acum au sa-si spuna unele lucruri privind de sus Patriarhia Romana cum isi randuieste drumul, luptand si biruind mai bine ca pe vremea pastoriei lor. Asa sa fie!

Doamne Iisuse, indura-Te spre Patriarhul Teoctist, poporul tau cel romanesc si crestinesc si-l binecuvinteaza cu har, ploaie indestulatoare si pace trainica!”, scrie cu tristete Prea Sfintitul Calinic Argatu in textul adresat in exclusivitate cotidianului „Evenimentul zilei”.

Calinic, carturarul Bisericii

Prea Sfintitul Calinic este unul dintre cei mai rodnici carturari ai Bisericii Ortodoxe Romane. Autor de numeroase studii, cercetari si sinteze, ca si al volumelor: „Bucuria lecturii” (1989); „Cruci de piatra” (coautor), 1999; „Bucuria lecturii”, 2000; „Pace si bucurie cu Brancusi” (2001); „Intrebari profane, lamuriri duhovnicesti” (2001); „Frumusetea lumii vazute” (2002); „Brancusi si Psalmul creatiei” (romana, engleza, franceza, italiana, 2003).

Episcopul Calinic este editor al importantei lucrari privitoare la „Istoria sfintelor manastiri Cernica si Caldarusani”, diortosita si transliterata, dar si coordonatorul editiei „Integrala Patriarhului Iustin”, lucrare capitala.

Doctor honoris causa al Universitatii din Pitesti, Prea Sfintitul este ctitor al Facultatii de Teologie „Sfanta Mucenita Filoteea”, din Pitesti, al Seminariilor Teologice „Neagoe Voda Basarab”, din Curtea de Arges, si „Patriarhul Iustin”, din Campulung Muscel, al Episcopiei Alexandriei si Teleormanului si rectitor al Episcopiei Argesului si Muscelului. A fost numit protector al vietii bisericesti a romanilor din Balcani.

Vineri, doliu national

Inmormantat la exact 21 de ani dupa Iustin

Presedintele Traian Basescu i-a acordat, ieri, Patriarhului Teoctist, post-mortem, Ordinul National „Steaua Romaniei”, in grad de Colan.

Aceasta este cea mai inalta distinctie ce poate fi acordata de stat, iar Prea Fericitul Teoctist Arapasu este primul cetatean roman care primeste o asemenea decoratie. Patriarhul Teoctist a murit luni, la ora 17.00, in urma unui stop cardiac survenit dupa incheierea unei operatii de prostata.

Teoctist va fi inmormantat vineri, 3 august, la ora 11.00, la exact 21 de ani de la ceremonia de inhumare a predecesorului sau, Patriarhul Iustin Moisescu. Premierul Calin Popescu-Tariceanu a declarat vineri zi de doliu national, iar toate institutiile si persoanele care arboreaza drapelul Romaniei vor fi obligate sa il coboare in berna.

Locul de veci, in Patriarhie

Consiliul National al Audiovizualului a comunicat tuturor televiziunilor sa-si adapteze programul pentru data de 3 august si sa nu difuzeze emisiuni de divertisment. „Vreau sa recomand posturilor de radio si de televiziune ca in momentele de grea pierdere pentru poporul roman sa respecte ziua de doliu national si sa evite, in ziua inmormantarii, emisiunile de divertisment”, a declarat Rasvan Popescu, presedintele interimar al CNA.

Trupul neinsufletit al Prea Fericitului Teoctist a fost depus luni seara in Catedrala Patriarhala pentru slujba de pomenire. La sfarsitul zilei de ieri, trupul a fost mutat in Palatul Patriarhiei, unde au putut cei care au dorit sa-i aduca un ultim omagiu. Un steag complet negru si unul cu simbolul patriarhal sunt arborate la Resedinta Patriarhala, in semn de doliu.

Patriarhul nu a lasat niciun testament si nu se stie unde ar fi vrut sa fie inmormantat. Episcopul-vicar patriarhal Vincentiu Ploiesteanu a declarat ca Prea Fericitul Teoctist va fi inmormantat in Catedrala Patriarhiei, chiar daca si-ar fi dorit ca ramasitele sale pamantesti sa fie adapostite de Catedrala Mantuirii Neamului, un proiect nerealizat al Patriarhului.

Prea Fericitul Teoctist va fi inhumat cu toate insemnele rangului sau. Sicriul va fi purtat pe umeri de preoti, care vor inconjura Catedrala Patriarhiei si se vor opri de trei ori, dupa ritualul din Vinerea Mare: in dreptul altarului si al stranelor bisericii. La slujba de inmormantare vor fi prezenti ierarhi, clerici si credinciosi, delegati ai Bisericilor ortodoxe surori si ai altor Biserici, dar si o delegatie trimisa de Papa Benedict al XVI-lea. (Mihai Nicolae, Eugenia Mihalcea)

INFO

Patriarh interimar este IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei

Candidatul. In urmatoarele 41 de zile, Patriarhul interimar al Bisericii Ortodoxe Romane va fi IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. Sinodul Permanent al BOR a decis ca interimarul functiei sa isi poata depune candidatura pentru succesiune.

Rudele. Nepotii Prea Fericitului Teoctist Arapasu, din comuna Stauceni, judetul Botosani, vor sa participe la inmormantarea acestuia si au cerut ajutorul primarului comunei. Acesta le-a promis un autobuz pentru a-i transporta la Bucuresti.

Oltenii. Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a anuntat ca va asigura, din propriul buzunar, transportul a peste 200 de persoane la ceremonia de inhumare a Patriarhului Teoctist.
from evz

duminică, iulie 29, 2007

Gata de razboi



START Atacantul Dorin Goga, cel mai bun jucator din lotul echipei lui Adrian Falub, este pregatit pentru bataliile din Liga I si spera ca în cinci etape “U” sa impuna respect.

Atacantul de la care se asteapta sclipirea din jocul clujenilor este de parere ca Universitatea va impune respect dupa primele etape si va da peste nas contestatarilor.

Pregatirile s-au încheiat pentru elevii lui Adrian Falub. Dupa o vara în care au trecut peste euforia promovarii, au primit în “familie” noi membri si s-au pregatit pentru marea provocare, a venit timpul ca fotbalistii lui “U” sa ia prima gura din aerul Ligii I. Cortina va cadea în aceasta seara, iar lumea se va aduna sa vada ce piesa a predat Falub în vara si cât de bine o vor juca elevii sai. Dorin Goga spune ca nu-si doreste neaparat sa fie actorul principal. “As vrea sa debutez cu o victorie, nu neaparat cu un gol. O victorie ne-ar ridica moralul si sper ca suporterii sa fie alaturi de noi”, a afirmat Goga. Atacantul stie ca multa lume este sceptica în ceea ce priveste reusita Universitatii în acest sezon si îsi doreste sa contrazica “gurile rele”. “Nici în promovarea noastra nu a crezut multa lume si le-am dat peste nas. Sper sa le dam si acum”, a declarat Goga. “Decarul” clujean spune ca se simte foarte bine în spatele lui Nemanja Jovanovic si crede ca poate forma un cuplu letal cu jucatorul sârb. “Ma înteleg bine cu Nemanja. Eu am tehnica si viteza, iar el aduce un plus de forta. Ne completam perfect”, considera jucatorul Universitatii. Goga spune ca alb-negrii vor avea capul plecat doar în primele etape, iar apoi adversarii vor ajunge sa le stie de frica. “Trebuie sa ne temem de toti la început pentru ca venim din Liga a II-a, dar dupa doua-trei victorii se vor teme ei de noi”, promite Dorin Goga.

Ungurusan da, Baciu si Dolha ba

Desi s-a sperat pâna în ultima clipa în recuperarea lor pentru jocul de azi cu Pandurii, Marius Baciu si Bogdan Dolha nu vor juca în etapa de debut a Ligii I. “Nu am intrat în lot pentru ca nu am putut fi recuperat la timp. Voi face doar alergari usoare pâna saptamâna viitoare. Imi pare foarte rau ca nu pot juca”, a declarat Bogdan Dolha. Vesti mai bune a primit fundasul dreapta Bogdan Ungurusan, care a ramas în lot si ar putea juca astazi, daca nu va mai simti dureri. Si suporterii s-au pregatit toata saptamâna pentru meciul de azi. Un steag imens care va acoperi întreaga peluza, bannere si multe steaguri alb-negre vor marca revenirea lui “U” pe harta Ligii I.
from prosport