sâmbătă, iulie 21, 2007

Mircea Geoană: Valoarea noilor avioane prezidenţiale - egală cu majorarea pensiilor pe 2008


Preşedintele PSD, Mircea Geoană, apreciază într-o declaraţie că cele două aeronave prezidenţiale ce urmează a fi cumpărate valorează aproximativ cât cifra prin care se majorează pensiile pe anul 2008, anunţă NewsIn.

"Intenţia Preşedinţiei României de a achiziţiona aeronave prezidenţiale superdotate, extrem de costisitoare demonstrează încă o dată, dacă mai era nevoie, că opoziţia preşedintelui Traian Băsescu la promulgarea legii pensiilor şi argumentele legate de prudenţă economică şi financiară nu reprezintă decât o crudă nepăsare faţă de milioanele de pensionari pe care i-a amăgit cu vorbe-n vânt în campanile electorale", apreciază Mircea Geoană.

Liderul PSD mai susţine că valoarea acestor aeronave, estimată la 300 de milioane de euro, este aproape egală cu suma necesară alocării suplimentare de la bugetul de stat pentru majorarea pensiilor cu 43% de la 1 ianuarie 2008, adică 400 de milioane de euro pentru tot anul 2008.

În ultima şedinţă a CSAT s-a decis ca România să achiziţioneze treptat două aeronave prezidenţiale superdotate care vor fi dotate o serie de facilităţi, precum sistem antirachetă, magazie de alimente sau sală de operaţii.
SA-TI FIE RUSINE BASE!
info from adevarul

O romanca, muza casei Chanel


Top-modelul Irina Lazareanu, care l-a fermecat pe creatorul de moda Karl Lagerfeld, este vizata pentru coperta revistei "Vogue".

Irina Lazareanu, unul dintre cele mai bine cotate manechine de origine romana si preferata lui Karl Lagerfeld de la casa de moda Chanel, are planuri mari pentru aceasta toamna: va scoate primul sau album (care include un duet cu Sean Lennon, fiul lui John Lennon) si, potrivit presei internationale, se pregateste pentru o aparitie pe coperta celebrei reviste „Vogue”, editia americana.

Aceasta tanara, nascuta in Romania si care a emigrat in Canada la varsta de 5 ani, nu arata ca un top-model si totusi este unul, nu se comporta ca un superstar, dar este tratata ca unul, nu este aproape nimic din ceea ce in mod conventional si-ar gasi locul pe copertile revistelor de moda si totusi exact acolo o gasim.

O frumusete atipica

Despre ea se scrie intre timp mai mult ca star, ca invitat la evenimente speciale (in Berlin a fost fotografiata alaturi de actorul Daniel Brühl - „Goodbye Lennin” - la petrecerea after-show „Puma”) si ca „boboc” al muzicii.

Revista americana „Papermag” o include printre „frumusetile anului 2007”, iar Balenciaga ii dedica o colectie. Irina este nasa de botez a fiicei lui Kate Moss si muza lui Lagerfeld. Toate acestea desi Lazareanu nu este o frumusete traditionala.

Publicatia canadiana „The Gazzete” ii dedica tinerei de 24 de ani nu mai putin de trei pagini, sub titlul „Irina of Montreal”, in timp ce „Vanity Fair” a suprins-o in Germania, „The New York Observer” in New York, iar mai multe publicatii internationale speculeaza ca Irina va fi pe coperta „Vogue” (SUA) in toamna acestui an.

Realizarea Irinei ar fi cu atat mai mare cu cat anul trecut, pe coperta revistei „Vogue” a fost un singur top-model, Linda Evanghelista, in timp ce toate celelalte aparitii din 2006 au fost dedicate unor celebritati.

Duet cu fiul lui John Lennon

Toamna Irinei va fi insa mult mai bogata. „Modelul viitorului”, dupa cum o descrie insusi Karl Lagerfeld, inregistreaza primul album propriu, „Someplace Along the Way”, dupa ce tocmai a finalizat la New York primul single, „Change Places”, un duet cu Sean Lennon, fiul lui John Lennon.

„Este muzica folk, chitara acustica, in stilul anilor ‘60, si mult suflet”, afirma Irina, citata de „The NY Observer”. Influentele muzicale sunt clare, ea este un fan Bob Dylan si il idolatrizeaza pe Leonard Cohen, de a carui muzica este strans legata copilaria Irinei.

Cohen ii „vorbea” in copilaria petrecuta in St. Hubert (Canada), ajutand-o sa treaca peste greutatile cu care se confrunta un copil dintr-o familie de imigranti.

„Stateam in camera mea si plangeam. Eram atat de ciudata si nebuna, incat nu mai intelegeam lumea”, declara Irina in „The Gazette”.
Copilaria romancei nu a fost simpla, chiar daca ea o descrie astazi drept „normala”.

„Aveam 11 ani, eram o refugiata romanca, slaba si neadaptata. Cum nu eram blonda si nici majoreta, cateva fete din scoala m-au inchis cu forta intr-un dulap. Puteam muri”, povesteste Irina.

Ucigasul platit de Camorra si-a facut cuib la Sibiu


Condamnat la inchisoare pe viata, unul dintre „locotenentii” liderilor temutei organizatii mafiote a fost predat ieri politistilor italieni.

A maltratat, violat si ingropat de vie o tanara, martora al unei crime comise de el. A fost descoperit dupa noua ani, in localitatea sibiana Dumbraveni, unde pana si politistii il considerau un om „bun de pus pe rana”.

Mario Pascale, in varsta de 33 de ani - unul dintre „locotenentii” liderilor temutei organizatii mafiote napoletane Camorra - a fost arestat si predat, ieri, pe Aeroportul International „Henri Coanda”, unei echipe de anchetatori italieni care il cauta de mai bine de noua ani.

Pascale a fost condamnat in Peninsula la inchisoare pe viata pentru omor deosebit de grav si apartenenta la un grup mafiot. Principalele probe ale acuzarii sunt declaratiile unui martor protejat, care a asistat la crimele executate de el si ordonate de liderii Camorra.

„Ucigasul din Salerno”

Politistii italieni au ajuns la Pascale dupa o crima pe care acesta a comis-o pe 5 iulie 1998. „Aflase ca Anna Vignola, o tanara de 27 de ani, il vazuse ucigand un membru al unui grup rival. Pentru a-si sterge urmele a hotarat sa o ucida si pe ea.

Impreuna cu alti trei „locotenenti” ai Camorra - unul dintre acestia chiar fratele lui - Pascale a rapit-o pe fata si a dus-o intr-o padure din apropierea orasului Salerno. Au batut-o crunt, au violat-o si au ingropat-o de vie. Am aflat asta dupa ce i-am gasit cadavrul, iar medicul legist a stabilit cauza mortii: asfixie cu pamant”, ne-au declarat surse din politie.

Botezat de presa italiana „Ucigasul din Salerno”, Pascale s-a refugiat in Romania, mai exact in localitatea sibiana Dumbraveni. „Traia cu o romanca de aici. Pana si seful de post il considera un om de toata isprava. Nimeni nu l-ar fi crezut capabil sa ucida”, au adaugat politistii. Intre timp, anchetatorii italieni au gasit un martor care a cerut protectie in schimbul informatiilor despre Pascale. L-au gasit in Romania pe 8 iunie anul acesta. Dupa zece zile de filaj, pe numele sau a fost emis un mandat european de arestare.

Pe 3 iulie, in ziua in care a fost „saltat” de politisti, se pregatea sa scape. „Unul dintre membrii organizatiei l-a sunat, dupa ce in presa din Peninsula „a transpirat” informatia ca se ascunde in Romania”, au adaugat anchetatorii. A fost capturat la Dumbraveni, dupa ce a spart unul dintre filtrele politiei.

In ultimii cinci ani, mai multi membri importanti ai Camorra au fost capturati in Romania. De altfel, potrivit presei italiene, in 2003, organizatia mafiota ar fi avut chiar si un summit la Bucuresti. Unul dintre lideri, Franceso Schiavone, a fost arestat la scurt timp dupa reuniune. Era condamnat in Peninsula pentru crima si distrugeri de cadavre. „Cadavrele erau fie „topite” in acid, fie ingropate in asfaltul proaspat turnat pe strazi”, spuneau atunci politistii italieni.

ASASIN PENTRU 100 DE EURO

Criminal roman, la „pachet” cu mafiotul Pascale

Odata cu mafiotul Mario Pascale, politistii romani l-au predat anchetatorilor italieni pe Ionel Marius Moise, un buzoian de 22 de ani, condamnat si el in Peninsula la inchisoare pe viata. Potrivit anchetatorilor italieni, la inceputul acestui an, la Roma, Moise ar fi omorat-o cu sange rece pe Maria Dobrita.

„Femeia ii datora 120 de euro. Ajutat de un amic, Gelu Mustatea, Moise a sufocat-o cu o perna, apoi a dat foc cadavrului, crezand ca va scapa”, ne-au declarat anchetatorii italieni care au condus investigatiile in acest caz.

Imediat dupa comiterea crimei, tanarul s-a intors in tara. Aici a fost arestat in baza mandatului european emis pe numele sau de magistratii italieni.

Ionel Moise a negat ieri implicarea sa in asasinat. „Nu am facut nimic, nici nu o cunosc pe femeie. In acea perioada eram turist in Roma”, ne-a declarat tanarul, cu o ora inainte de a se imbarca in avionul care avea sa-l duca in Italia.

Camorra

O organizatie cu state vechi

Camorra este o organizatie criminala care activeaza in regiunea italiana Campania, in special in orasul Napoli, inca din secolul al XIX-lea, cand puterea membrilor a atins apogeul. Influenta organizatiei a scazut la sfarsitul anilor 1800, in urma eforturilor autoritatilor, iar o parte a membrilor au plecat in SUA, unde si-au continuat activitatile specifice: trafic, jafuri, santaj.

Camorra are in grija o mare parte din traficul cu cocaina derulat in Europa. Unele dintre operatiunile organizatiei se ascund in spatele unor activitati oneste. In anii ‘90, Camorra a preluat activitatile de ridicare a gunoiului in Campania, cu rezultate care se vad in mormanele de deseuri de pe strazile oraselor, inclusiv Napoli.

Combaterea organizatiei este dificila, tinand cont de influenta pe care aceasta o are in randul oamenilor de afaceri sau al oficialilor corupti. Camorra este alcatuita din mai multe clanuri care lupta pentru suprematie. In consecinta, scenele din filme, cu lideri mafioti impuscati pe strada, sunt o realitate in Napoli. Anul trecut, premierul Romano Prodi a luat in calcul trimiterea armatei pentru asigurarea ordinii publice pe strazile orasului.
from evz

joi, iulie 19, 2007

Harta inteligentei emotionale in Romania



Primul studiu privind impactul inteligentei emotionale asupra companiilor romanesti evidentiaza ca femeile au un EQ mai mare decat barbatii.

Persoanele aflate in posturi de top nu cunosc stresul, femeile sunt in general mai inteligente emotional decat barbatii, iar cele cu studii postdoctorale pot schimba radical organizatiile.

Acestea sunt doar cateva dintre concluziile ce se desprind din studiul „Inteligenta emotionala la locul de munca - 2007”, efectuat de Competent Consulting, firma de consultanta si training in domeniul dezvoltarii personale si organizationale.

Studiul a fost efectuat in perioada 27 martie-15 iunie 2007, prin chestionarea on-line a 1.963 de persoane din toate regiunile de dezvoltare ale Romaniei, cu varste cuprinse intre 18 si 68 de ani.

Moldovencele stau prost cu EQ. Nivelurile inteligentei emotionale (EQ) cele mai ridicate din tara sunt ale femeilor din Banat si Oltenia, iar la polul opus se situeaza cele ale barbatilor din Moldova, Bucovina si Banat, precum si ale femeilor din regiunea de Nord-Est. Dintre barbati, nivelul de inteligenta cel mai ridicat il au ardelenii. De regula, femeile ii depasesc pe barbati cu trei pana la noua puncte.

Sefii, inteligenti emotional. Atat la barbati, cat si la femei, EQ creste odata cu urcarea pe scara ierarhica, de la nivelul de executant la cel de top management. Somerii si pensionarii au un grad de EQ scazut.

„La barbatii pensionari se vede ca au trait intr-o perioada in care libera exprimare era ingradita. Femeile n-au avut probleme de comunicare”, argumenteaza Daniel Bichis, EQ & NLP trainer al Competent Consulting.

La barbati, doctoratul scade EQ. Studiul releva ca barbatii cu doctorat au un grad de inteligenta emotionala mai scazut decat cei care au doar masterul. „Titlul le afecteaza structura personalitatii, facandu-i mult mai putin atenti la propriile emotii”, spune Daniel Bichis.

Femeile vor diplome. In cazul femeilor se constata o reducere a echilibrului emotional odata cu cresterea nivelului de pregatire scolara.
„Femeile vor recunoastere sociala. Fac o facultate si vad ca nu o obtin. Atunci se inscriu la master, la doctorat, la studii postdoctorale, in speranta, mereu inselata, ca vor obtine in sfarsit statutul dorit. Nemaiavand o scoala de urmat, se intorc la locul de munca si incearca sa-l transforme conform propriilor asteptari. Femeile scolite au un grad de EQ redus, dar pot schimba radical organizatiile”, spune Daniel Bichis.

Vaduvele si functionarii, in top. Nivelul cel mai redus de inteligenta emotionala il au barbatii care lucreaza in agricultura, urmati de cei din constructii, ONG-uri, invatamant si cercetare. Nivelul EQ cel mai ridicat il au barbatii din administratia publica, armata, politie si jandarmerie.

Din punct de vedere al starii civile, vaduvele au cel mai inalt nivel de EQ, la polul opus fiind vaduvii. „Barbatul priveste pierderea partenerei ca o lovitura. Femeile au insa, dupa moartea sotului, o preocupare extraordinara: fac parastase! Adica au prilejul sa comunice, sa-si manifeste emotiile”, arata Daniel Bichis.

Conducatorii, putin stresati. Exista perceptia conform careia cu cat te afli mai sus pe scara ierarhica, cu atat esti mai stresat. Studiul realizat de firma Competent Consulting spulbera din temelii acest mit. Rezultatele indica o scadere a nivelului de epuizare fizica si emotionala pe masura ce sunt ocupate posturi de varf.

Definitie


Ce este inteligenta emotionala

Aristotel descria inteligenta emotionala astfel: „Oricine se poate supara si enerva - este atat de simplu! Dar sa te superi pe cine trebuie, atat cat trebuie, atunci cand trebuie, cu un motiv foarte bine definit si in modul cel mai potrivit este mult mai greu”.

De fapt, este vorba despre capacitatea de a realiza un echilibru intre ceea ce te deranjeaza si actiunile tale. O persoana cu un IQ ridicat poate da gres in viata, dar un inteligent emotional - nu.

Pas cu pas

Dezvolta-ti EQ!

> Recunoaste ca ai emotii si fii atent la ele. O emotie tine sase secunde;

> Tine un jurnal pentru a constata ce anume a declansat starea pe care o ai, felul in care iti afecteaza gandirea, comunicarea;

> „Citeste” reactiile emotionale ale altora! Da televizorul la minimum in timpul unui talk-show si incearca sa intelegi ce se intampla. Dupa 10 minute, vezi in ce masura presupunerile tale sunt reale;

> Participa la traininguri de inteligenta emotionala.

LA RECRUTARE

EQ mareste considerabil sansa de angajare

Potrivit aprecierilor trainerului Daniel Bichis, in maximum doi ani, angajatorii din Romania vor intelege cat de importanta este inteligenta emotionala.

De altfel, coeficientul de inteligenta emotionala va deveni un criteriu in recrutare, in special pentru pozitiile de top management. Marile corporatii folosesc deja teste EQ in vederea selectarii candidatilor pentru anumite posturi importante.

Recrutorii stiu ca un EQ ridicat indica posibilitatea depasirii cu succes a problemelor intalnite la locul de munca. Nivelul minim al EQ pe care-l urmaresc este de 110 (un scor de 55 indica o incapacitate emotionala, iar unul de 145 o inteligenta emotionala exceptionala). Iar combinarea evalua-rilor IQ si EQ permite alegerea candidatului care reuseste in viata.

Angajatorii vor salariati cu un coeficient de inteligenta emotionala ridicat si pentru ca acestia pot ridica cifra de afaceri a companiei, chiar si cu 40%. Cele mai multe beneficii se simt, spune Daniel Bichis, in zona de vanzari, call-center, distributie, marketing, sectoare unde comunicarea este esentiala.

De altfel, conferinta internationala de inteligenta emotionala desfasurata recent la Londra a scos in evidenta efectele introducerii unor programe de dezvoltare a inteligentei emotionale: sporirea vanzarilor, fidelizarea clientilor, imbunatatirea actului managerial si facilitarea schimbarilor si adaptarii rapide la cerintele pietei.

Ce te intreaba la testul EQ

Atunci cand ti se testeaza nivelul de inteligenta emotionala, intrebarile sunt extrem de variate si vizeaza emotiile, felul in care stii sa le gestionezi, modul in care esti in stare sa comunici (atat verbal, cat si nonverbal), ori cum poti detensiona o situatie conflictuala.

Practic, din raspunsuri reiese daca esti in stare sa fii un bun conducator. Cateva exemple de intrebari: „cat de des ai fost amuzat la serviciu si ai ras?”, „la terminarea programului, te simti epuizat din punct de vedere fizic?”, „cand ai plans ultima data si de ce?”, „de cate ori ti-ai criticat actiunile ori ti-ai reprosat ceva?”.

from evz

10 beneficii ale morcovilor


Vitamina A este extrem de importanta pentru sanatatea pielii, a parului, a ochilor. Vitamina a ajuta in procesul de crestere, ajutand corpul in lupta cu infectiile. Beta-carotenul reduce riscul aparitiei unor boli de inima si a cancerului.

Nu sunt multi cei care cunosc beneficiile aduse de aceasta leguma.

Morcovii reprezinta o sursa foarte importanta de vitamina A si beta-caroten.

Morcovii sunt foarte gustosi, au un gust dulceag si o aroma placuta, fiind asociati cu multe feluri de mancare.

Pot fi serviti atat cruzi cat si gatiti.

Este una dintre legumele preferate de copii (chiar si de cei mai mofturosi).

Morcovii cruzi se por consuma atat acasa, cat si la picnic, in masina sau la serviciu.

Se gasesc tot timpul anului.

Morcovii nu sunt scumpi in nici o perioada a anului.

Ei contin fibre, fibrele fiind importante pentru tractul gastro-intestinal, reducand nivelul colesterolului.

Au un continut foarte scazut in calorii. Astfel, un morcov mare are 30 de calorii.

Morcovii mai contin si alfa-caroten, substanta care incetineste si previne cresterea tumorilor.
from gradinamea

miercuri, iulie 18, 2007

Cate felii, atatea posibilitati

Lubenita-un izvor dulce si plin de vitamine


Lubenita poate fi mancata intr-o varietate de feluri si este totodata folosita ca si aroma pentru diferite bauturi.

O ceasca de lubenita ofera 48 de calorii. Lubenita este totodata o sursa de vitamina C , vitamina A , vitamina B6 si vitamina B1. De asemenea , ne alimenteaza cu minerale cum sunt potasiu si magneziu.

Desi in Romania nu s-a auzit de lubenita la gratar , aceasta a inceput sa devina o specialitate in alte parti unde este cunoscuta sub numele de friptura de lubenita.

Coaja de lubenita este si ea comestibila si uneori folosita ca si leguma. In China o gatesc aburita si prajita sau cel mai des sub forma de muratura. Cand este aburita si prajita , se decojeste si se scoate fructul fiind apoi gatita cu ulei de masline , usturoi , ardei iute , arpagic , zahar si rom.

Muratura de coaja de lubenita este raspandita in Rusia , Ucraina si Romania.

Semintele de lubenita sunt bogate in proteina si grasimi si sunt mancate de multe ori ca si snack sau adaugate la alte feluri.

In vestul Africii semintele sunt presate pentru ulei si sunt folosite des in supe.

Lubenita are 92% apa , fiind fructul cu cel mai mare procent de H2O.

In SUA si sudul Africii este consumat si in combinatie cu alcool. Reteta consta intr-o gaura facuta in pepene pe unde se strecoara lichior. Pepenele se lasa apoi pentru ca lichiorul sa patrunda in miez iar apoi se serveste in mod normal.

marți, iulie 17, 2007

Pepenii patrati invadeaza supermarketurile engleze



Inventati in anii 80 in Japonia, pepenii patrati vor intra din aceasta toamna si pe piata din Anglia, prin intermediul lantului de supermarketuri Tesco. Un responsabil al companiei a declarat ca intentioneaza sa importe din Brazilia un lot de pepeni de forma patrata, care vor ajunge in rafturi in luna octombrie la un pret de aproximativ 5 lire sterline.
Desi Tesco urmareste sa vanda aceste fructe ca pe o ciudatenie exotica, datorita formei neobisnuite, initial in Japonia inventatorul acestor pepeni a urmarit un scop practic: este mult mai usor sa transporti si sa tii in frigider un pepene patrat decat unul de forma clasica.
Pentru a forta pepenele sa capete aceasta forma, unui fermier din orasul japonez Zentsuji i-a venit ideea sa inchida fructul inca din stadiul initial de dezvoltare intr-o cutie de sticla. Pe masura ce pepenele a crescut, a fost fortat sa ia forma cutiei in care se afla (in aproximativ 90 de zile).



Metoda a fost preluata si imbunatatita astfel incat, desi la scara mult mai mica decat in tara de origine Japonia, pepenii patrati se produc in prezent si in SUA si tarile Americii de Sud. Datorita problemelor de rezistenta ale cutiilor de sticla, care de multe ori se spargeau, s-au gasit metode care utilizeaza cutii din plastic, lemn sau chiar... beton.

Pepenele patrat nu este pentru toata lumea, pretul acestuia, de peste doua ori mai mare decat al unuia obisnuit incadrandu-l la categoria produselor de lux. In pietele din Tokyo si Osaka un astfel de pepene ajunge la pretul de 80 90 de dolari. Producatorii au fost criticati de unele voci care sustin ca acestia se concentreaza asupra formei produsului, mai putin asupra gustului si calitatii.

from gradinamea

Cadbury, amendată în scandalul infestării cu Salmonella


Cadbury, cel mai mare producator de dulciuri din lume, a fost amendata de catre un tribunal din Marea Britanie cu 1 milion de lire sterline pentru a fi comercializat ciocolata care nu indeplinea toate standardele de calitate in Anglia si Irlanda in 2006.


Compania care produce ciocolata Dairy Milk a pledat ca fiind vinovata dupa ce un numar important de consumatori al produsului s-a imbolnavit, iar unii au fost chiar spitalizati. Cadbury a recunoscut ca in procesul de productie nu au fost respectate toate normele care asigura calitatea produsului, insa au fost luate masuri ce au costat 20 de milioane de lire sterline pentru ca acest lucru sa nu se mai repete.


In iunie 2006, Cadbury a recunoscut ca la una din fabricile sale din marea Britanie s-a confruntat cu infestarea cu bacteria Salmonella. Atunci au fost retrase de pe piata mai mult de un milion de tablete de ciocolata de pe piata britanica si irlandeza, care ar fi putut contine urme de Salmonella, ceea ce a costat compania peste 30 de milioane de lire sterline.

Sursa: CNN

Grapefruit-ul creste riscul aparitiei cancerului la san

Consumul de grapefruit creste riscul cancerului la san cu o treime , informeaza Daily Mail.

Se considera ca fructele cresc nivelul de estrogen din sange , hormonul asociat cu riscurile aceste afectiuni.

Conform cercetarii , consumul a numai un sfert de grapefruit pe zi creste cu 30% riscul aparitiei cancerului la san printre femeile in varsta.

Studiul a fost realizat de universtitati din sudul Californiei si Hawai si a considerat situatia a 50.000 de femei la menopauza din 5 etnii , inclusiv 1.657 de cazuri de femei cu cancer la san.

Mai mult de 12.500 de femei mor annual in UK datorita cancerului la san. O serie de factori au fost asociati cu afectiunea. De exemplu , recent s-a descoperit ca o singura bautura alcoolica pe zi poate creste riscul aparitiei afectiunii cu 9%. Vinul rosu nu facea parte din lista de bauturi. De asemenea , consumul de mancare nesanatoasa are acelasi efect. O dieta bogata in grasimi mareste cu 15% riscul de aparitie a bolii conform unui studiu american.

luni, iulie 16, 2007

Galeria echipei U Cluj a învins-o pe cea a lui CFR

Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj a organizat ieri Trofeul Fair-play, competiţie la care au participat cîte două echipe formate din componenţi ai galeriilor CFR-ului şi Universităţii Cluj, o echipă a Jandarmeriei şi una a presei. În confruntările directe dintre cele două galerii rivale s-a jucat tare şi s-au înregistrat următoarele rezultate: Commando Gruia - "U" I 1-4, "U" II - KVSC 3-0, "U" II - Commando Gruia 9-2. Trofeul a fost adjudecat de formaţia "U" I, care a trecut în finală de jandarmi cu 3-1. "Dorim să nu mai fie tensiune între jandarmi şi galerii. Sîntem conştienţi că nu putem combate în totalitate violenţa. Competiţia s-a desfăşurat în limitele sportivităţii", a spus locotenentul Ilie Milici.
from gsp

Sondaj: SUA, mai periculoase decât Iranul

Potrivit unui sondaj publicat de „Financial Times", europenii consideră America drept prima sursă de instabilitate mondială

Statele Unite sunt mai periculoase pentru stabilitatea mondială decât ţări precum China, Iranul, Irakul, Coreea de Nord sau Rusia. Surprinzătoarea constatare este în fapt concluzia unui sondaj realizat în Europa occidentală şi publicat, ieri, de "Financial Times".

32% din cele 5.000 de persoane chestionate în cinci ţări europene – Marea Britanie, Franţa, Germania, Italia şi Spania – apreciază că prima putere a lumii, America, constituie cea mai mare ameninţare mondială a momentului. "Financial Times" subliniază că rezultatele acestui sondaj, efectuat lunar, în perioada iulie 2006 - iunie 2007, reflectă aceeaşi constantă, cu un procent de 28%-38% de europeni care văd în Statele Unite pericolul numărul 1 al globului.

China se situează pe locul doi, cu 19%, Iranul venind abia pe poziţia a treia la capitolul "ameninţări", cu 17%. Urmează Irakul (11%) şi Coreea de Nord (9%). Ca o demonstraţie că memoria colectivă e scurtă, europenii nu mai percep Rusia ca pe o ameninţare, doar 5% din repondenţi mai temându-se de "ursul" răsăritean. Cu totul alta este percepţia celor 1.000 de americani participanţi la anchetă. Un sfert din cetăţenii SUA consideră Coreea de Nord drept cea mai mare ameninţare, urmată de Iran (23%), China (20%) şi… Statele Unite (11%).

Sondajul a fost realizat de Institutul Harris pentru cotidianul financiar amintit.
from adevarul

duminică, iulie 15, 2007

Jucam cu nationala de tineret



Universitatea Cluj isi va prezenta lotul de jucatori in fata suporterilor printr-un meci cu nationala de tineret. Partida se va disputa in 20 iulie, de la ora 18. "Avem acceptul directorului general al FRF, Ionut Lupescu, iar selectionerul Emil Sandoi va decide cine va face parte din lotul care va veni la Cluj. Suntem onorati ca vom juca cu nationala Romaniei, chiar daca este cea de tineret", a spus directorul sportiv al lui "U", Sorin Vadana.
from U Cluj

Stadionul e OK

Viorel Duru şi-a dat acceptul ca "U" să joace pe "Moina" şi în prima ligă. Directorul Comisiei de Licenţiere, Viorel Duru, a inspectat ieri arena clujeană "Ion Moina". Dacă anul trecut era sceptic în privinţa şanselor Universităţii de a evolua pe "Moina" şi în prima ligă, oferind ca soluţie stadionul din Alba Iulia, oficialul FRF a rămas acum plăcut impresionat de cosmetizarea aplicată, în scurt timp, arenei clujene. "Sînt mulţumit de ce s-a realizat. Mai trebuie finalizate anumite lucrări şi sînt convins că va avea un stadion cochet. Voi propune Comisiei de Licenţiere acreditarea stadionului. Urmează ca membrii acestei comisii să aprobe sau nu propunerea mea, dar nu cred că vor fi probleme", a afirmat Duru.

7.000 de spectatori vor putea urmări pe viu "şepcile roşii" la meciurile de pe teren propriu, 4.500 de locuri fiind pe scaune, iar restul în picioare. "Ce veţi face la meciurile importante, cu Steaua, Dinamo, Rapid şi CFR Cluj", i-a întrebat Duru pe oficialii clubului clujean. Răspunsul a venit imediat de la preşedintele Lucian Danciu: "Vom instala un ecran imens lîngă stadion, ca acei suporteri care nu mai prind loc înăuntru să simtă pulsul confruntării".


Cifre
700.000 de lei a fost suma alocată de Consiliul Judeţean Cluj pentru modernizarea arenei "Ion Moina"
12.000 de euro costă cele două bănci de rezerve, masa observatorului şi tunelul de protecţie de la vestiare

Ce s-a făcut:
- S-au montat 3.500 de scaune;
- Au fost delimitate zonele de siguranţă cu garduri;
- Zonele de acces au fost vopsite cu galben;
- S-au reamenajat punctele sanitare;
- S-au mărit vestiarele şi camerele adiacente;
- S-au demarat lucrările de acoperire a 300 de locuri la tribuna oficială.

Ce mai trebuie făcut pînă la debutul Ligii I:
- Să se finalizeze lucrările de acoperire a celor 300 de scaune la tribuna oficială;
- Să se monteze încă 1.000 de scaune;
- Să se amenajeze 300 de locuri de parcare pentru VIP-uri;
- Să se monteze băncile de rezervă, masa observatorului şi tunelul de protecţie;
- Să se diminueze lăţimea suprafeţei de joc de la 68,5 metri la 68 metri;
- Să se mărească lungimea suprafeţei de joc de la 103,4 metri la 105 metri.

"Sînt bine"
Fundaşii Marius Baciu şi Milan Jovanovici, care se tratează la Belgrad din cauza leziunilor fibrilare suferite în cantonamentul din Austria, vor fi prezenţi la antrenamentul de mîine al "studenţilor". "Sînt bine şi îi voi avea la antrenamentul de luni. Sper să pot conta pe toţi jucători la amicalul cu Naţionala de tineret din 20 iulie", a spus antrenorul, Adrian Falub. Altfel, mijlocaşul Andrei Mureşan, care a suferit vineri o intervenţie chirurgicală la metacarpul doi al mîinii drepte, nu se va antrena pînă joi.
from GSP