marți, iulie 17, 2007

Cadbury, amendată în scandalul infestării cu Salmonella


Cadbury, cel mai mare producator de dulciuri din lume, a fost amendata de catre un tribunal din Marea Britanie cu 1 milion de lire sterline pentru a fi comercializat ciocolata care nu indeplinea toate standardele de calitate in Anglia si Irlanda in 2006.


Compania care produce ciocolata Dairy Milk a pledat ca fiind vinovata dupa ce un numar important de consumatori al produsului s-a imbolnavit, iar unii au fost chiar spitalizati. Cadbury a recunoscut ca in procesul de productie nu au fost respectate toate normele care asigura calitatea produsului, insa au fost luate masuri ce au costat 20 de milioane de lire sterline pentru ca acest lucru sa nu se mai repete.


In iunie 2006, Cadbury a recunoscut ca la una din fabricile sale din marea Britanie s-a confruntat cu infestarea cu bacteria Salmonella. Atunci au fost retrase de pe piata mai mult de un milion de tablete de ciocolata de pe piata britanica si irlandeza, care ar fi putut contine urme de Salmonella, ceea ce a costat compania peste 30 de milioane de lire sterline.

Sursa: CNN

Niciun comentariu: