sâmbătă, iulie 21, 2007

O romanca, muza casei Chanel


Top-modelul Irina Lazareanu, care l-a fermecat pe creatorul de moda Karl Lagerfeld, este vizata pentru coperta revistei "Vogue".

Irina Lazareanu, unul dintre cele mai bine cotate manechine de origine romana si preferata lui Karl Lagerfeld de la casa de moda Chanel, are planuri mari pentru aceasta toamna: va scoate primul sau album (care include un duet cu Sean Lennon, fiul lui John Lennon) si, potrivit presei internationale, se pregateste pentru o aparitie pe coperta celebrei reviste „Vogue”, editia americana.

Aceasta tanara, nascuta in Romania si care a emigrat in Canada la varsta de 5 ani, nu arata ca un top-model si totusi este unul, nu se comporta ca un superstar, dar este tratata ca unul, nu este aproape nimic din ceea ce in mod conventional si-ar gasi locul pe copertile revistelor de moda si totusi exact acolo o gasim.

O frumusete atipica

Despre ea se scrie intre timp mai mult ca star, ca invitat la evenimente speciale (in Berlin a fost fotografiata alaturi de actorul Daniel Brühl - „Goodbye Lennin” - la petrecerea after-show „Puma”) si ca „boboc” al muzicii.

Revista americana „Papermag” o include printre „frumusetile anului 2007”, iar Balenciaga ii dedica o colectie. Irina este nasa de botez a fiicei lui Kate Moss si muza lui Lagerfeld. Toate acestea desi Lazareanu nu este o frumusete traditionala.

Publicatia canadiana „The Gazzete” ii dedica tinerei de 24 de ani nu mai putin de trei pagini, sub titlul „Irina of Montreal”, in timp ce „Vanity Fair” a suprins-o in Germania, „The New York Observer” in New York, iar mai multe publicatii internationale speculeaza ca Irina va fi pe coperta „Vogue” (SUA) in toamna acestui an.

Realizarea Irinei ar fi cu atat mai mare cu cat anul trecut, pe coperta revistei „Vogue” a fost un singur top-model, Linda Evanghelista, in timp ce toate celelalte aparitii din 2006 au fost dedicate unor celebritati.

Duet cu fiul lui John Lennon

Toamna Irinei va fi insa mult mai bogata. „Modelul viitorului”, dupa cum o descrie insusi Karl Lagerfeld, inregistreaza primul album propriu, „Someplace Along the Way”, dupa ce tocmai a finalizat la New York primul single, „Change Places”, un duet cu Sean Lennon, fiul lui John Lennon.

„Este muzica folk, chitara acustica, in stilul anilor ‘60, si mult suflet”, afirma Irina, citata de „The NY Observer”. Influentele muzicale sunt clare, ea este un fan Bob Dylan si il idolatrizeaza pe Leonard Cohen, de a carui muzica este strans legata copilaria Irinei.

Cohen ii „vorbea” in copilaria petrecuta in St. Hubert (Canada), ajutand-o sa treaca peste greutatile cu care se confrunta un copil dintr-o familie de imigranti.

„Stateam in camera mea si plangeam. Eram atat de ciudata si nebuna, incat nu mai intelegeam lumea”, declara Irina in „The Gazette”.
Copilaria romancei nu a fost simpla, chiar daca ea o descrie astazi drept „normala”.

„Aveam 11 ani, eram o refugiata romanca, slaba si neadaptata. Cum nu eram blonda si nici majoreta, cateva fete din scoala m-au inchis cu forta intr-un dulap. Puteam muri”, povesteste Irina.

Niciun comentariu: