sâmbătă, iunie 30, 2007

Diamante din rămăşiţele incinerate ale celor dragi


Firma americană Life Gems produce diamante la comanda din rămăşiţele incinerate ale persoanelor decedate.

Pietrele preţioase sunt create cu cu ajutorul unui aparat care extrage carbonul din cenuşa rămasa după incinerare şi îl transformă în diamante. Pretul unui astefel de diamant variază între 3000 si 20.000 de dolari.
from adevarul

Suflet de catea




Instinct. O catea din China a adoptat un purcelus a carui mama a murit la scurt timp dupa ce l-a adus pe lume, relateaza agentia Reuters.

De 40 de zile, cateaua alapteaza purcelusul, care o urmeaza peste tot ca pe o adevarata mama. Neobisnuita familie traieste la ferma unui taran din Shenyang, in provinicia chineza Liaoning.

Dupa ce s-a trezit ca i-a murit scroafa, taranul a dus purcelul in cotetul catelei de mai multe ori, pana cand aceasta din urma s-a obisnuit cu prezenta sa si a inceput sa-l trateze ca pe propriul pui.
from evz

vineri, iunie 29, 2007

Paris, controlată la pielea goală


Mâncarea oribilă, percheziţiile corporale "umilitoare" şi atacurile de panică. Acestea au fost lucrurile de care s-a plâns Paris Hilton imediat după ieşirea din închisoare. Vedeta a povestit că experienţa a fost umilitoare şi promite că-şi va schimba viaţa.

Moştenitoarea imperiului hotelier Hilton a promis să demonstreze că acele trei săptămâni de detenţie executate după ce a condus fără permis au schimbat-o profund, transmite Reuters.

"Sunt o persoană bună. Sunt o persoană milostivă. Am o inimă mare. Sunt sinceră", a spus Paris Hilton pentru revista "People", în primele declaraţii acordate după ce a ieşit, marţi, dintr-o închisoare din Los Angeles.
Hilton a vorbit şi despre scurta sa eliberare după doar trei zile în detenţie, pe motiv de boală, decizie revocată de un judecător din cauza reacţiei presei care a acuzat conducerea închisorii că îi acordă vedetei un tratament preferenţial. Ea a stat o perioadă la unitatea medicală a unei alte închisori, apoi a fost adusă înapoi în celulă.

"Stăteam practic, în poziţie fetală, eram isterică... aveam atacuri severe de panică şi anxietate", a spus multimilionara în vârstă de 26 de ani într-un interviu din care "People" a publicat, miercuri, fragmente.

Un alt "episod" care a marcat-o puternic a fost percheziţia corporală. "A fost cea mai umilitoare experienţă din viaţa mea. A trebuit să mă dezbrac complet pentru a fi controlată", a mărturisit vedeta în emisiunea lui Larry King de la CNN.
from click

Cele mai bune universitati romanesti

Universitatea "Al.I. Cuza" din Iasi, "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca si Universitatea Bucuresti ocupa primele trei pozitii intr-o ierarhie nationala.

Clasamentul universitatilor, realizat pentru al treilea an consecutiv de Asociatia Ad-Astra, reflecta numai pregatirea si performanta stiintifica a cadrelor didactice din institutiile de invatamant.

Mai exact, ierarhia a fost efectuata in functie de numarul articolelor publicate de profesorii din universitatile romanesti in reviste stiintifice recunoscute pe plan international. Au fost luate in considerare toate universitatile din Romania, atat cele de stat, cat si cele private.

In clasamentul general, pe primele locuri se situeaza Universitatea „Al.I. Cuza”, din Iasi, pe locul 1, Universitatea „Babes-Bolyai”, din Cluj-Napoca, pe locul 2 si Universitatea din Bucuresti (UB) pe locul 3. Printre universitatile de dimensiuni mari, care se afla pe locuri codase, se numara Universitatea „Spiru Haret”, care ocupa locul 49, Academia de Studii Economice, pe 42, si Universitatea „Lucian Blaga”, din Sibiu, pe 39.

Clujul a detronat Bucurestiul

Fata de anul trecut, numarul de articole stiintifice publicate de Universitatea „Al.I. Cuza” din Iasi a crescut cu 24%, drept urmare institutia si-a pastrat prima pozitie in clasament. In schimb, cele publicate de Universitatea Bucuresti au scazut cu 11%, iar ale Universitatii „Babes-Bolyai”, din Cluj-Napoca, au crescut cu 13%. De aceea, universitatea clujeana a devansat Universitatea Bucuresti in clasament.

„Criteriul folosit de noi pentru clasamentul general, numarul de articole stiintifice de relevanta internationala raportat la numarul de cadre didactice, reflecta un alt aspect important, si anume pregatirea si performanta stiintifica a cadrelor didactice”, precizeaza Razvan Florian, reprezentant Ad-Astra. Orice articol stiintific dintr-o revista serioasa inseamna practic o evaluare pozitiva facuta de editorii revistei in care a fost publicat, experti internationali in domeniu.

Pe de alta parte, reprezentantii Ad-Astra au precizat ca nicio universitate din Romania nu se situeaza printre primele 500 de universitati ale lumii, conform clasamentului Shanghai, in timp ce in acelasi top se regasesc doua institutii de invatamant din Polonia, doua din Ungaria si una din Cehia.

Conform specialistilor, din cauza ca majoritatea firmelor mari din Romania au sediul in Bucuresti, este de asteptat ca evaluarile firmelor sa defavorizeze universitatile romanesti din afara Capitalei.

Topul universitatilor din Romania

1. Universitatea „Al.I. Cuza” din Iasi

2. Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca

3. Universitatea Bucuresti

4. Universitatea Politehnica din Bucuresti

5. Universitatea Tehnica „Gh. Asachi” din Iasi

from evz

Castelul Bran va fi scos la vânzare


photo from softpedia

Arhiducele Dominic Habsburg si familia acestuia, carora le-a fost retrocedat Castelul Bran in 2006, au mandatat firma americana de tranzactii imobiliare Baytree Capital Associates sa gaseasca un cumparator pentru proprietatile din Romania.

Michael Gardner, presedintele companiei americane, a declarat pentru CNN ca familia Habsburg este interesata sa vanda atat castelul cat si celelalte proprietati transilvanene, insa cel mai mult o preocupa cine le va cumpara si in ce scop. Arhiducele si familia sa sunt de acord ca, dupa vanzare, Castelul sa faca parte dintr-un complex turistic, insa nu vor ca acesta sa fie cunoscut ca tinutul vampirilor.

Gardner a declarat ca nu se poate pronunta inca asupra valorii proprietatii insa cu siguranta in dolari va fi o suma cu opt zerouri, iar scoaterea pe piata va incepe in aproximativ doua luni.

Sursa: CNN

Un aradean a spart codurile de securitate NASA

Un tanar roman a fost acuzat ca a intrat in computerele NASA cauzand pagube mai mari de 1 ,5 milioane $ , informeaza www.metimes.com.

Victor Faur , in varsta de 26 de ani , este din Arad si a mai fost acuzat si de spargerea codului in cazul unor computere ale US Navy si ale Departamentului de Energie intre noiembrie 2005 si septembrie 2006.

NASA este nevoita acum sa isi reconstruiasca sistemul in timp ce inginerii si oamenii de stiinta trebuie intre timp sa comunice cu navele prin mijloacele care le-au mai ramas. Toate aceste actiuni inseamna pierderi mari pentru NASA.

Faur a declarat in cadrul unei emisiuni televizate ca singurul sau scop a fost acela de a arata ca computerele sunt vulnerabile si necesita “intariri”. “Niciodata nu am avut in intentie macar sa modific sau sterg fisiere sau sa distrug sistem de comunicare” a declarat tanarul care a fost pus formal sub investigatie in decembrie si i s-a interzis sa paraseasca Romania.

Life Care a creat prima comunitate bio-organica

Din rezultatele medicilor specialisti dermatologi , nutritionisti si generalisti , singurele produse benefice pentru sanatate sunt produsele bio-organice.

Life Care Corp este prima companie romaneasca importatoare de produse bio-organice. Iar gamele importate sunt produse in Germania de companiile lidere in Europa in indistria BIO: Logona ( bio-cosmetice ) , AlmaWin( bio-detergenti ).

Ce inseamna produse bio-organice? Inseamna ca in compozitia lor nu intra nici un compus nociv pentru sanatatea ta! Inseamna , in primul rand , ca sunt obtinute din plante crescute pe terenuri pe care nu au fost aplicate ingrasaminte chimice sau modificari genetice. Odata crescute , aceste plante sunt supuse unor procedee total neagresive pentru a nu distruge vitaminele si mineralele acesteia. Odate macerate , se obtine compozitia care va fi ulterior ambalata , fara conservanti , pentru diverse utillizari: produse alimentare , cosmetice- de ingrijire , suplimente nutritive. Urmatoarea etapa e folosirea lor fara nici o retinere ca ar putea avea vreun efect nociv pentru sanatate!

Life Care ofera sansa alegerii unui stil de viata reprezintativ pentru oricine si , in acelasi timp , de a trai sanatos!

Pentru mai multe informatii va sta la dispozitie site-ul life-care

Cea mai ciudata dieta din lume


photo from ii

Recordul Guiness pentru cea mai ciudata dieta este detinut de Michel Lotito din Grenoble , Franta.

Michel a mancat metal si sticla inca din anul 1959. Gastroentorologistii au descris faptul ca este capabil sa consume 900g de metal pe zi ca fiind o trasatura unica in randul speciei umane.

Mangetout este porecla lui Michel care literar inseamna Manancatot.

Desi poate ca porecla nu i se potriveste asa bine caci Michel spune ca bananele si ouale fierte ii fac greata.

joi, iunie 28, 2007

Laptele-inamicul imbolnavirii



photo from algida

Laptele a inceput sa fie comercializat diferit in functie de cantitatea de grasime inca din anii 1950. O ceasca de lapte cu 2% grasime contine 285 mg de calciu ceea ce reprezinta intre 22% si 29% din necesarul recomandat intr-o zi pentru un adult. Aceasta mai contine si 8 grame de proteina si un numar de alti compusi nutritivi cum ar fi:

vitamina D si K care sunt esentiale pentru sanatatea oaselor ;

iodina-un mineral esential pentru functiile tiroide;

vitamina B12 si riboflavina necesare pentru sanatatea cardiovasculara si productia de energie. B12 este dificil de obtinut din produsele neanimale sau in forma de pastile;

biotin si acid pantotenic sunt compusii importanti pentru productia de energie a vitaminei B;

vitamina A este esentiala pentru sistemul imunitar;

potasiu si magneziu necesare sanatatii cardiovasculare;

seleniu-un mineral care previne cancerul;

tiamina- importanta pentru functiile cognitive , in special pentru memorie;

acid linoleic-un acid gras care inhiba cateva tipuri de cancer in soareci si care s-a aratat ca omoara cancerul de piele , cancerul colorectal si la san in studiile facute in vitro. Acelasi acid scade colesterolul si previne ateroscleroza.

De asemenea , studiile arata legaturi posibile intre consumul de lapte cu continut scazut de grasime si risc scazut de hipertensiune arteriala , boli de inima , cancer colorectal si obezitate. Indivizii supraponderali care beau lapte beneficiaza de un risc scazut al rezistentei la insulina sau de dezvoltare al diabetului de tip 2.

Cine iubeste laptele si il consuma frecvent nu poate decat sa sara de bucurie. Cei care nu agreeaza prea mult laptele poate ar trebui sa reconsidere problema.

Exceptie fac cei care sunt alergici la produs.
from atitudinea

C.V. Tudor despre dosarele lui Iliescu: Lăsaţi bătrânul în pace, că-l băgaţi în pământ



Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a calificat punerea sub învinuire a fostului şef al statului Ion Iliescu drept "vânătoare de oameni şi vrăjitoare" şi a făcut un apel la procurori să-l lase în pace "pe bătrân", pentru că-l "bagă în pământ".

"Mie nu-mi place hărţuiala împotriva lui Ion Iliescu. Dezgropăm morţii după aproape 18 ani. Ce vor să arate ei? Este o prostie. Pe lângă morţii care au fost atunci, regretabil într-adevăr ce s-a întâmplat, o baie de sânge, mai avem câţiva morţi. Îl omorâm şi pe Ion Iliescu, acum la aproape 78 de ani. Nu este moral şi creştineşte ce se întâmplă. Asta-i vânătoare de oameni şi de vrăjitoare", a spus Corneliu Vadim Tudor. "Spiritul de cavalerism mă face să spun: Lăsaţi bătrânul în pace că-l băgaţi în pământ", a continuat liderul PRM.
from adevarul

miercuri, iunie 27, 2007

Expertii: Jocurile video nu creeaza dependenta



photo from chipchick

Oamenii de stiinta si-au schimbat parearea duminica in ceea ce priveste propunerea controversata ca jocurile video sa fie incluse in catogoria dependentelor , informeaza Reuters citat de CNN.

Acestia au concluzionat ca sunt necesare mai multe studii inainte de a include utilizarea excesiva a jocurilor video-care afecteaza 10% dintre jucatori-in catogoria afectiunilor mentale.

Un comitet al oamenilor de stiinta a propus ca dependenta de jocuri video sa fie listata in rand cu afectiunile mentale in American Diagnostic and Statistic Manual of Mental Disorders , un ghid folosit de American Psychiatric Association pentru a diagnostica.

O asemenea miscare ar usura calea asiguratorilor pentru dependenta de jocuri video.

“Nu este nici o diferenta atunci cand lucrezi cu pacienti dependenti de alcool sau cu pacienti care se delecteaza cu jocuri video. Aceeasi negare , aceeasi rationalizare , aceeasi incapacitate de a renunta” a declarat Dr. Thomas Allen de la Osler Medical Center in Towson , Maryland.

Cu toate acestea , expertii au nevoie de mai multe evidente pentru a putea include jocurile video la categoria dependente alaturi de alcool sau droguri.
from atitudinea

Feleacul Cluj isi muta fabrica cu 3 mil. euro


foto from feleacul

Actionarii producatorului de dulciuri Feleacul Cluj a aprobat la inceputul acestei saptamani proiectul de relocare a fabricii din Cluj-Napoca in comuna Jucu, localitate aflata in acelasi judet.

Relocarea si modernizarea capacitatilor de productie va costa compania circa 3 milioane de euro, conform planului de investitii aprobat in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor.

Actionarii au mai hotarat evaluarea si vanzarea ulterioara a activului si terenului pe care societatea il detine in orasul Cluj-Napoca.

Actionarul majoritar al companiei este Calin Buzoianu, directorul general al companiei, care are o detinere in cadrul Feleacul Cluj de aproape 70%, conform ultimelor raportari.

Intr-un articol din presa locala el estima la inceputul acestei luni valoarea tereneurului de 2 hectare pe care se afla acum fabrica la circa 8-10 mil.


euro, si spunea ca locul acesteia ar putea fi luat de un proiect rezidential in valoare de 40 mil. euro.

Reprezentantii companiei nu au putut fi contactati pentru comentarii pana la inchiderea editiei.

Actiunile Feleacul Cluj sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti pe piata titlurilor nelistate.

La anuntul propunerii Consiliului de Adminstratie de relocare a companiei si vanzare a activelor de luna trecuta, cotatia Feleacul a sarit cu 83% in numai trei sedinte de tranzactionare, urcarea fiind urmata de o stabilizare in jurul actualelor cotatii.

Compania a raportat in 2005 o cifra de afaceri de 1,9 mil. euro (7 mil. lei), in timp ce profitul Felecaul Cluj a fost de sub 160.000 de euro.

De la inceputul anului actiunile producatorului de dulciuri au adus investitorilor un randament de aproape 80%.

Ultima tranzactie cu aceste titluri s-a perfectat la un pret de 0,75 lei/actiune.

La acest nivel capitalizarea bursiera a companiei este de 2,4 milionae de euro.
from ZF

China a închis 180 de unităţi din segmentul alimentar


China a intrerupt activitatea unui numar de 180 de producatori alimentari, dupa ce inspectorii au descoperit nereguli grave, printre care folosirea de substante chimice interzise, intr-o gama foarte larga de produse, de la peste pana la dulciuri.

Aceasta actiune vine pe fondul unei campanii nationale de verificare a tuturor producatorilor din sectorul alimentatiei, in lumina celor mai recente scandaluri, in care China tine capul de afis.

Pe langa folosirea de substante ilegale, inspectorii au gasit alimente expirate scoase la vanzare si chiar alimente “reciclate”, o forma inedita de a face bani pe seama sanatatii publicului.

Formaldehida, vopseluri industriale si ceara industriala au fost gasite in dulciurile "Made in China", in special in acadele, bomboane, dar si in fructe de mare si produsele de peste.

Cele mai multe nereguli au fost descoperite la producatori mici, cu mai putin de 10 angajati, care nu aveau licenta de functionare. Circa 75% din cele un milion de fabrici de procesare a produselor alimentare din China sunt private si de dimensiuni mici.

Sursa: USA Today

marți, iunie 26, 2007

Echinaceea poate preveni raceala


photo from armonianaturii


Folosirea echinaceei ca si remediu poate sa faca mai mult decat sa injumatateasca riscul de a lua o raceala comuna , informeaza cercetatorii americani.

Acestia au gasit ca scade riscul de a dezvolta o raceala cu 58% , chiar si durata racelii fiind scurtata cu o zi si jumatate.

Expertii cred ca echinaceea , care este o colectie de 9 specii de plante pe care indigenii din America de Nord le foloseau , creste puterea sistemului imunitar.

Cercetatorii au luat in considerare 14 studii facute pe echinaceea. In unul dintre experimente , subiectii trebuia sa ia in plus si vitamina C. Combinatia a redus incindenta racelii cu 86%. Cand echinaceea a fost folosita singura , incidenta a scazut cu 65%.

Tratamentele continue insa ar putea sa-si scada din eficienta de aceea se recomanda administrarea temporara a echinaceei pentru o perioada de maxim 1-2 saptamani. Folosita mult timp , nu doar ca isi scade din efect dar ar putea sa obisnuiasca organismul sa fie stimulat pentru a lupta cu boala , acesta nemaireactionand eficient in afara influentei stimului.
form atitudinea

Localitatea natală a preşedintelui Băsescu îşi schimbă numele în Murfatlar


Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, azi, cu majoritate de voturi, o propunere legislativă iniţiată de zece parlamentari de Constanţa privind schimbarea denumirii oraşului Basarabi, din judeţul Constanţa, în Murfatlar. Basarabi este oraşul natal al preşedintelui Traian Băsescu.

Propunerea avea raport de adoptare din partea Comisiei pentru administraţie, aviz favorabil din partea Consiliului Legislativ, dar punctul de vedere al Guvernului era unul negativ.

Expunerea de motive a iniţiatorilor, care însoţeşte propunerea legislativă, conţine şi versuri care fac referire la localitatea Murfatlar: 'Bem îngânduraţi din zori/Toamnelor de Murfatlar/ Umbre leagănă cocorii/Peste via din pahar/'.

De asemenea, semnatarii propunerii amintesc că în monografia localităţii Basarabi apare 'Cronica Murfatlarului', scrisă de renumitul publicist, director al ziarului 'Dobrogea Jună', Constantin N. Sarry, la 13 august 1944.

'Dar în capul meu nu intră ca spumosului nectar/Căruia de-o viaţă-ntreagă îi zic Vin de Murfatlar/Vin ce-a străbătut Europa şi a ajuns în Spania/Unde-n plină concurenţă a bătut şampania/Vin ajuns să-l prefere cei mai dificili nababi/Vin ce scoală pân' şi morţii - să-i zic Vin de Basarabi…/', după cum scria în 'Cronica Murfatlarului'.

Printre iniţiatorii propunerii se numără Cristian Diaconescu, Puiu Haşotti, Alexandru Mazăre, Gelil Eserghep şi Amet Aledin.

Pentru prima dată, localitatea apare sub denumirea de Murfatlar în anul 1864 şi se păstrează până în anul 1924, după care, în urma disputelor politice dintre ţărănişti şi liberali, numele se schimbă în Basarabi. În anul 1965, denumirea de Basarabi este din nou schimbată în Murfatlar pentru ca apoi, în anul 1980, să redevină Basarabi.


from adevarul

Ziua Drapelului Naţional


Ziua Drapelului Naţional a fost marcată, azi, în Piaţa Tricolorului din faţa Cercului Militar Naţional, printr-un ceremonial militar la care au participat generali şi ofiţeri ai Ministerului Apărării, prefectul Capitalei, reprezentanţi ai autorităţilor locale, veterani de război, ataşaţi militari străini acreditaţi la Bucureşti.

Cu această ocazie, Drapelul Naţional a fost binecuvântat de un preot militar şi ridicat pe catargul din piaţă, în acordul Imnului Naţional.

"Este un eveniment la care ar trebui să participe mai mulţi români, să ştie că este Ziua Drapelului Naţional şi să conştientizeze că această zi marchează trecutul, prezentul şi viitorul acestei ţări, să ne mândrim cu acest simbol", a declarat prefectul Capitalei, Mioara Mantale.

La rândul său, generalul Mircea Chelaru, fost şef al Statului Major General, a spus că, "din punct de vedere al recuperării simbolisticii naţionale, această zi ne reaminteşte că suntem născuţi sub zodia Tricolorului".

La evenimentul organizat de Ministerul Apărării, în colaborare cu Prefectura şi Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, au mai participat numeroşi bucureşteni, care şi-au exprimat sentimentele de respect faţă de Tricolor, unul din cele mai importante simboluri naţionale.

Ceremonii similare au mai fost organizate şi în celelalte garnizoane din ţară.

Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 96/1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an la data de 26 iunie.
from adevarul

Google luptă împotriva cenzurii

Compania Google Inc., odata indiferenta la politica guvernamentala, cauta ajutor in lupta impotriva cenzurii online ce pare a fi tot mai raspandita in intreaga lume.Gigantul Google isi propune o noua abordare privind problema cenzurii, apeland la autoritatile americane din domeniul comertului, intrucat considera ca restrictiile pe Internet ar trebui vazute in primul rand ca bariere in calea comertului international, alaturi de alte piedici precum taxele si tarifele.

Google a aratat ca exista o crestere dramatica a cenzurii online guvernamentale, mai ales in Asia si Orientul Mijlociu, ceea ce reprezinta o amenintare importanta asupra afacerilor care se bazeaza pe reclama. De aceea, acest aspect ar trebui vazut de autoritatile americane mai degraba ca o problema economica, decat doar una politica.

“Trebuie sa recunoastem ca cenzura este prima bariera in calea comertului international cu care ne confruntam” a declarat pentru CNN Andrew McLaughlin, directorul de politici publice si relatii guvernamentale al companiei Google. McLaughlin a avut deja cateva intrevederi cu oficiali ai Ministerului Comertului anul acesta pentru a discuta acesta problema.

Activistii ce lupta pentru drepturile omului sunt de acord cu noua abordare a companiei, dupa ce anul trecut au criticat aspru politica Google atunci cand au fost de acord ca guvernul chinez sa-i cenzureze site-ul. Google a argumentat ca aceasta a fost conditia autoritatilor chineze pentru ca utilizatorii chinezi sa ii acceseze paginile site-ului.
from capital

Presa italiană va intra sâmbătă în grevă


Jurnaliştii italieni vor intra în grevă sâmbătă în semn de protest faţă de elaborarea, de către guvern, a unui proiect de lege care propune interzicerea difuzării de către presă a înregistrărilor telefonice din cursul anchetelor judiciare, informează luni AFP.

Proiectul, care a fost adoptat deja de Camera Deputaţilor, prevede interzicerea difuzării oricărui material din timpul anchetelor până la momentul finalizării procesului, sub ameninţarea unor amenzi care se pot ridica la zeci de mii de euro.

Sindicatul Naţional al Jurnaliştilor Italieni (FNSI) vede în proiectul propus de guvern o "atingere importantă adusă autonomiei jurnalismului", care "limitează puternic informaţia judiciară".

La greva de sâmbătă vor participa jurnalişti de la mai multe agenţii de presă, posturi de radio şi TV.

Sindicatul Naţional al Jurnaliştilor Italieni (FNSI), înfiinţat în 1908 şi refondat în 1944, este o asociaţie profesională ce reuneşte jurnaliştii din presa italiană.
from adevarul

Despre dragoste - citate de Octavian Paller


Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire...
# Iubirea nu e doar un zambet, nu e doar o floare, iubirea e un suflet
ranit si apoi vindecat de altul...
# Iubirea trebuie invatata, incercata si experimentata... prima atingere
nu reprezinta niciodata expresia ei desavarsita...
# O iubire pe care esti nevoit s-o pazesti nu reprezinta nimic.
# Dar tocmai asta n-au sa inteleaga niciodata oamenii cu adevarat gelosi.
# Gelozia ia nastere odata cu dragostea, dar nu moare odata cu ea...
# Cine iubeste si este iubit nu va mai fi niciodata acelasi om ca
inainte...
# Nu uita: langa cel mai inalt punct al fericirii se afla cea mai adanca
prapastie a durerii...
# Pentru dragostea care se mai gaseste in lumea aceasta si pentru toti
cei care stiu sa o aprecieze, pentru toti indragostitii...
LA MULTI ANI!
# Fericirea nu inseamna sa ai ceea ce doresti, ci sa doresti ceea ce ai.
# Nu rupe firul unei prietenii, caci chiar daca il legi din nou, nodul
ramane...
# Sa nu crezi ca poti stabili cursul iubirii, caci ea, daca te considera
vrednic, iti va indrepta ea cursul!...
# Dragostea nu este numai flori, zambete, iubire, ci inseamna si lacrimi,
dorinta, pasiune si de aceea putini au privilegiul de a-i descoperi
puterea.
# Cine are capacitatea de a se indragosti, poate avea mereu incredere in
iubire si in valoarea omului de care s-a indragostit!
# Dragostea e la fel ca o boala pe care daca nu o tratezi se agraveaza...
si ca orice floare pe care daca nu o uzi se ofileste...
# Nu iubesti o femeie pentru ca este frumoasa, ci este frumoasa pentru ca
o iubesti tu!
# Iubirea e tot ce dorim, iar in final e tot ce-am avut.
# Daca exista un sens al vietii... atunci EA este sensul, daca nu... EA
ar trebui sa fie...
# Fara dragoste suntem orfani de toate, fara pasiune suntem ca o moara de
vant spanzurata in vid!
# In iubire se simte mai mult decat e nevoie, se sufera mai mult decat se
cugeta, se viseaza mai mult decat se traieste...
# Fericirea noastra rezida in ceea ce-l determina pe om sa-si dea seama
ca este om si sa ramana asa.
# Numai o mare nenorocire ne poate arata cat de marunte sunt nemultumirile
"insuportabile"
# Parfumul reprezinta sentimentele florilor. Adevarata prietenie este
asemenea unui trandafir: nu-i realizezi frumusetea pana cand nu se
ofileste...
# Atinge steaua de neatins si nu-i uita pe cei ce au crezut in tine
Iubirea e un sarut furat, un zambet inocent, o imbratisare patimasa...
si un suflet smuls din piept...
# O dragoste generoasa isi are intotdeauna testamentul pregatit din timp.
# Iubirea impartasita de oameni este forta cea mai mare care exista in
lume si izvorul cel mai important pentru poezie...
# Despartirile au ceva din melancolia asfintitului, o blanda stralucire
care ascunde in ea avertismentul intunericului...
# Prietenia este asemenea unei iubiri fara aripi...
# Daca nu ai iubi, cum ai putea pretui orbitoarea lumina a soarelui si
mangaietoarea lumina a lunii?
# Masurarea vietii omului nu este in functie de timp, ci de buna ei
folosire. Doar o viata traita pentru altii este o viata care merita traita.
# Dreptatea poate sa ne avertizeze asupra ceea ce este bine sa evitam;
insa doar inima ne spune ceea ce este mai potrivit sa facem...
# Nu exista indatorire pe care s-o subestimam mai mult, decat aceea de a
fi fericiti...
# Iubirea de tara, iubirea de parinti, de prieteni si de tot ceea ce ne
inconjoara este pretutindeni si ne copleseste in fiecare minut pe care-l traim.
# Am o banala intrebare pentru voi...: "Dragostea s-a nascut prin femeie
sau Femeia s-a nascut din Dragoste...?"
# Invatati sa lasati pe chipul vostru sa infloreasca un zambet. Este
darul pe care-l oferiti aproapelui, este darul pe care-l oferiti intregului Univers!
# Fiecare are propria sa filozofie a iubirii..., unii si-au faurit-o din
lemn, altii din piatra...
# Dragostea este intelepciunea nebunului si nebunia inteleptului
# Dragostea consta in dorinta de a da ceea ce este al tau altuia si de a
simti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta...
# "Cand dragostea vorbeste, vocile tuturor zeilor par a fi adormite in
armonia raiului." - William Shakespeare
# Nu putem merge departe in prietenie, daca nu suntem dispusi sa ne
iertam unii altora micile defecte...
# Nu incerca sa gasesti iubirea absoluta, pentru ca nu exista. Totul este
relativ pe lumea asta, pana si iubirea...
# O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara.
# pierduta lucire din raza de luna, frumoasa mea umbra, ce umbra nebuna,
frumoasa lumina, scapata din stele, cazuta-i din noapte in visele
mele...
# Adevarul care ii face pe oameni liberi este in cea mai mare parte
adevarul pe care oamenii n-ar vrea sa-l auda.
# Cand iubirea, acel puf de papadie, ce vine mereu si pleaca cu primul
fir de vant, va trece si pe la poarta ta, atunci vei sti ca m-ai
intalnit...
# Sa visezi un inger?...
dar am deja un vis...
si am si un inger...
iar ingerul e visul meu...
# Cand iubesti esti cel mai fericit om din lume; cel mai trist lucru este
sa suferi din iubire...
# Fara IUBIRE nu exista viata!
IUBITI-VA!
Si alungati bezna aceasta ce ne sugruma in fiecare clipa!
# Dragostea sau Iubirea este un giuvaer de mare pret, dat in dar fiecarei
fiinte umane. Daca l-ai pierdut, viata ta nu mai are nici un sens...
# Dorul e focul in care ard sperantele, dorintele, durerile, iar cenusa
ce ramane reprezinta amintirile...
# In iubire, chiar si tacerea e plina de lumina, avand un anume farmec.
# Iubirea sincera si profunda nu are nevoie de vorbe multe.
# Nu dispretui lucrurile mici; o lumanare poate face oricand ceea ce nu
poate face niciodata soarele: sa lumineze ... noaptea!
# Loviturile vietii nu sunt numai distructive, ci si constructive; ca
loviturile ciocanului in dalta unui sculptor priceput...
# Iubirea nu constientizeaza, nu ascunde si nici macar nu ignora
defectele, ci pur si simplu le arde.
# Oamenii ne dau uneori vise dar viata le spulbera
# Iubesti pe cineva atunci cand ai ajuns sa vrei sa-i dai ceea ce ai mai
bun si hotarasti sa i te dai pe tine insuti...
# Unii oameni vin si pleaca repede din viata noastra, altii stau o vreme,
punandu-si amprenta pe inima noastra. Dupa plecarea lor,nu vom mai fi
niciodata aceiasi.
# Dragostea e speranta si fara speranta lumea nu ar exista...
# Sa ai curaj sa risti pentru adevarul din inima ta, dar sa nu te minti
cand il asculti.
# Viata este frumoasa si e pacat sa trecem prin ea, fara sa iubim, macar
o singura data, cu adevarat...
# Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire.
Iubirea este singura pasiune care se plateste cu o moneda fabricata de
ea insasi... "jertfa".
# Sigur ca exista si dragoste la prima vedere, dar este intotdeauna bine
sa mai aruncam si o a doua privire.
# Dragostea este un joc ciudat:
sau amandoi castiga sau amandoi pierd...
# Iubirea este singurul lucru care poate fi impartit la infinit fara sa
se micsoreze...
# Femeia...
este cea careia ii datoram fericirea, tristetea, bucuria, viata...
Sa fiti iubite, stimate doamne si domnisoare!
# Sa astepti mereu dragostea ca pe un fel de jertfa pe care nu ai cum s-o
oferi, pentru ca de fapt asteptai o jertfa pe care sa o poti oferi ca
pe o dragoste...
# Putem numara stele de pe cer din nebunie ori din plictiseala. Uneori din ambele motive. Insa de cele mai multe ori uitam sa ne numaram si pe noi� singura stea� singura planeta, singurul soare care conteaza !� Privim Universul cu o ciudata neincredere, de parca nu am putea concepe ca mai exista si alte lumi, si alte realitati, si alte locuri in care alte forme de oameni iubesc, urasc, ucid, traiesc� Astfel ca, realitatea ne izbeste necontenit cu partea ei ascunsa in umbra: Ceea ce nu vedem ne vede. Ceea ce nu simtim ne simte. Ceea ce nu ne lipseste ne apartine. Treptat, insa, lucruri pe care nu le vedem devin vizibile iar lucrurilor pe care suntem obisnuiti sa le avem incepem sa le simtim lipsa. Natura noastra ne spune ca omul este un sistem dinamic in care o infinitate de lucruri pe care le avem face schimb de materie si spirit cu o infintate de lucruri pe care nu le avem. Atat timp cat va exista un echilibru in acest sistem va exista si armonie. Insa omul este o fiinta haotica ce va tinde sa-si asume rolul cunoasterii si va claca in fata noilor infinituri de necunoastere pe care le va intrezari. Omul nu a fost creat pentru a fi fericit ci pentru a oscila intre nebunia descoperirii si plictisela de armonie. Fericirea este doar momeala ce-l va tine in cursa, pana la sfarsit�
from dindragoste

luni, iunie 25, 2007

Poveste de citit si luat aminte!


foto from britannica


Numele lui era Fleming si era un sarman fermier scotian. Intr-o zi, pe cand muncea, a auzit un strigat de ajutor venind dintr-o mlastina invecinata. Si-a lasat uneltele si a alergat la mlastina. Acolo, plin de namol, se afla un baietel ingrozit care se lupta sa scape. Fermierul Fleming l-a salvat din ceea ce urma sa fie o moarte inceata si ingrozitoare.

A doua zi, o trasura luxoasa s-a oprit la usa fermierului. Un nobil elegant a coborat din ea si s-a prezentat ca tatal baiatului pe care fermierul il salvase.
"Vreau sa te platesc", a spus nobilul. "Ai salvat viata fiului meu".
"Nu, nu pot sa accept bani pentru ceea ce am facut," i-a raspuns fermierul refuzand oferta. In acelasi moment, fiul fermierului a aparut in usa casei.
"Acesta este fiul tau ?" l-a intrebat nobilul .
"Da", a raspuns mandru fermierul .
"Hai sa facem o afacere. Lasa-ma sa-i ofer aceeasi educatie pe care o va primi si fiul meu. Daca si el este ca tatal lui, cu siguranta va deveni un om cu care sa te mandresti." Si asta a facut. And that he did.
Fiul fermierului Fleming a urmat cele mai bune scoli ale vremii, a absolvit Scoala de Medicina St. Mary's Hospital Medical School din Londra si a ajuns cunoscut in lume ca Sir Alexander Fleming, inventatorul penicilinei.

Ani mai tarziu, fiul nobilului care fusese salvat din mlastina s-a imbolnavit de pneumonie. .
Ce i-a salvat viata de data aceasta? Penicilina.
Numele nobilului ? Lord Randolph Churchill. Numele fiului sau ? Sir Winston Churchill.

Cineva a spus candva: Ce pleaca se si intoarce.

> Munceste ca si cum nu ai avea nevoie de bani
> Iubeste ca si cum nu ai suferit niciodata .
> Danseaza ca si cum nu te-ar vedea nimeni.
> Canta ca si cum nu te-ar asculta nimeni.
> Traieste ca si cum Raiul ar fi pe Pamant.
> Este Saptamana Prieteniei. Trimite acest mesaj celui pe care il consideri UN PRIETEN.
>

Chiuariu: "România este prima ţară europeană care a creat o instituţie specializată în verificarea averilor"


Ministrul justiţiei, Tudor Chiuariu, a subliniat azi la o întrevedere cu parlamentari germani, membri ai Comisiei pentru justiţie din Bundestag, că România a făcut un pas important în reformarea justiţiei şi lupta anticorupţie, prin adoptarea Legii Agenţiei Naţionale de Integritate.

"România este prima ţară europeană care a creat o instituţie specializată în verificarea averilor, conflictelor de interese şi a incompatibilităţilor. Valoarea pe care o aduce legea ANI faţă de legile anterioare de control al averilor demnitarilor este faptul că Agenţia va putea aplica sancţiuni în mod direct", se precizează într-un comunicat al ministrului Chiuariu.

Sancţiunile prevăzute de Legea ANI sunt, conform comunicatului, mult mai stricte decât în forma iniţială a legii, trimisă parlamentului de guvern. Dacă în proiectul iniţial erau prevăzute doar sancţiuni disciplinare, în cazul averilor "ilicite", noua lege prevede confiscarea averilor nejustificate, ca sancţiune principală. Sancţiunile disciplinare se extind la interzicerea dreptului de a deţine o funcţie publică pe un termen de trei ani. Printre sancţiunile introduse se numără amenzile pentru nedepunerea declaraţiilor, amenzile pentru conducătorii instituţiilor pentru neimplementarea prevederilor privind depunerea declaraţiilor de avere şi publicarea lor şi amenzi pentru neaplicarea sancţiunilor disciplinare.
from adevarul

Putin i-a intors spatele lui Basescu


La Summitul Energetic din Croatia, liderul de la Kremlin a avut intalniri bilaterale cu toti presedintii din Balcani, mai putin cu cel al Romaniei.

Romania a fost ignorata ieri in planurile de colaborare energetica ale Moscovei cu Uniunea Europeana.

La Summitul Energetic al tarilor Europei de Sud-Est de la Zagreb, in fata sefilor de stat din zona, intre care si Traian Basescu, presedintele Federatiei Ruse, Vladimir Putin, s-a aratat deschis pentru o colaborare de lunga durata cu UE, „santajata” constant cu resursele energetice, fara a mentiona insa Romania.

De altfel, Vladimir Putin si Traian Basescu s-au tratat cu raceala pe toata durata summitului, cei doi schimband cateva cuvinte doar cand au fost nevoiti de protocol.

Bulgaria, preferata Moscovei

Liderul de la Kremlin a dat de inteles ca legatura Rusiei cu Uniunea Europeana va fi Bulgaria si nu tara noastra. In discursul sau, numele Romaniei nu a fost pomenit decat o singura data si atunci in enumerarea mai multor state cu care colaboreaza Lukoil.

In schimb, presedintele rus a reamintit de acordurile cu Bulgaria pentru transportul de petrol si gaze rusesti spre Vest si i-a anuntat pe bulgari ca parteneri ai sai in proiectele de energie atomica.

„Pentru ca avem in vedere dezvoltarea tarilor din Balcani si relatia lor cu Uniunea Europeana - sunt tari membre sau care doresc sa se integreze - suntem pregatiti sa ne construim relatia prin interactiunea cu Uniunea Europeana”, a spus Putin.

Pentru o relatie bazata pe incredere „avem nevoie de transparenta, dar trebie sa tinem seama si de interesul national”, a avertizat presedintele rus.

In acord cu liderul de la Kremlin, presedintele bulgar Georgi Parvanov a pledat pentru adaptarea strategiei energetice a tarilor din Balcani cu cea a UE, fara a exclude legatura cu Moscova.

Basescu a criticat santajul energetic al Rusiei

In replica, Traian Basescu a facut lobby pentru politica energetica comunitara si a criticat santajul practicat de Rusia in relatia cu UE.

„Trebuie sa acceptam toti ca energia este o marfa, fie ea si strategica, dar niciodata nu vom accepta ideea utilizariii energiei ca instrument pentru presiuni politice”, a spus seful statului. Precizarea a aparut in discursul presedintelui abia dupa ce Putin si-a sustinut oficial pozitia.

Basescu a pledat pentru libera concurenta, transparenta si nediscriminare pe piata energetica, care, crede el, „trebuie sa se regaseasca si in abordarea pe care o avem in relatia cu Rusia”.

Seful statului a dat ca solutie alternativa pentru resursele rusesti proiectul „Nabucco” si cel al oleoductului Constanta-Trieste si a anuntat ca Romania va deschide in septembrie un nou reactor nuclear.

Potrivit agentiilor de presa internationale, la Zagreb, Vladimir Putin a avut intalniri cu toti sefii de stat, mai putin cu Traian Basescu. Surse apropiate presedintelui sustin insa ca Basescu si Putin au schimbat cateva cuvinte intr-o atmosfera cordiala.
Continuarea

duminică, iunie 24, 2007

Solutie de viitor: jantele din plastic


Jantele din aliaj sunt puse la mare pret de constructorii auto, aceasta optiune fiind disponibila doar pe versiunile de top. Cu toate acestea a fost descoperita o solutie mult mai competitiva si mai putin costisitoare, care sa inlocuiasca jantele din aliaj. Este vorba despre jantele din plastic care intr-un viitor apropiat se pregatesc sa intre in productie.

Cercetatorii au pus la punct un sistem de testare a acestui nou tip de jante care simuleaza conditii reale de trafic. Simulatorul, dezvoltat de uzina europeana de cercetare Fraunhofer-Gesselschaft, foloseste radiografii pentru a determina lungimea, curbarea si densitatea fibrelor de sticla folosite.

Andreas Buter, manager al departamentului de cercetare Fraunhofer, a declarat ca acest tip de teste este important pentru a determina fiabilitatea si rezistenta materialului component. Va putea fi astfel analizat comportamentul in curba, in cazul unui impact sau in cazul unei utilizari de lunga durata. Testele au reusit sa demonstreze pana acum ca materialul poate rezista la o uzura de pana la 250.000 de kilometri.

Inventatorii jantelor din plastic au folosit componente din fibra de sticla ramforsate insa nu au dispus pana acum de tehnologia necesara testarii in conditii optime. Costul mic de productie si masa foarte scazuta sunt avantajele cu care jantele din plastic vor intra pe piata in foarte scurt timp.
from automarket