marți, iunie 26, 2007

Ziua Drapelului Naţional


Ziua Drapelului Naţional a fost marcată, azi, în Piaţa Tricolorului din faţa Cercului Militar Naţional, printr-un ceremonial militar la care au participat generali şi ofiţeri ai Ministerului Apărării, prefectul Capitalei, reprezentanţi ai autorităţilor locale, veterani de război, ataşaţi militari străini acreditaţi la Bucureşti.

Cu această ocazie, Drapelul Naţional a fost binecuvântat de un preot militar şi ridicat pe catargul din piaţă, în acordul Imnului Naţional.

"Este un eveniment la care ar trebui să participe mai mulţi români, să ştie că este Ziua Drapelului Naţional şi să conştientizeze că această zi marchează trecutul, prezentul şi viitorul acestei ţări, să ne mândrim cu acest simbol", a declarat prefectul Capitalei, Mioara Mantale.

La rândul său, generalul Mircea Chelaru, fost şef al Statului Major General, a spus că, "din punct de vedere al recuperării simbolisticii naţionale, această zi ne reaminteşte că suntem născuţi sub zodia Tricolorului".

La evenimentul organizat de Ministerul Apărării, în colaborare cu Prefectura şi Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, au mai participat numeroşi bucureşteni, care şi-au exprimat sentimentele de respect faţă de Tricolor, unul din cele mai importante simboluri naţionale.

Ceremonii similare au mai fost organizate şi în celelalte garnizoane din ţară.

Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 96/1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an la data de 26 iunie.
from adevarul

Niciun comentariu: