marți, iunie 26, 2007

Google luptă împotriva cenzurii

Compania Google Inc., odata indiferenta la politica guvernamentala, cauta ajutor in lupta impotriva cenzurii online ce pare a fi tot mai raspandita in intreaga lume.Gigantul Google isi propune o noua abordare privind problema cenzurii, apeland la autoritatile americane din domeniul comertului, intrucat considera ca restrictiile pe Internet ar trebui vazute in primul rand ca bariere in calea comertului international, alaturi de alte piedici precum taxele si tarifele.

Google a aratat ca exista o crestere dramatica a cenzurii online guvernamentale, mai ales in Asia si Orientul Mijlociu, ceea ce reprezinta o amenintare importanta asupra afacerilor care se bazeaza pe reclama. De aceea, acest aspect ar trebui vazut de autoritatile americane mai degraba ca o problema economica, decat doar una politica.

“Trebuie sa recunoastem ca cenzura este prima bariera in calea comertului international cu care ne confruntam” a declarat pentru CNN Andrew McLaughlin, directorul de politici publice si relatii guvernamentale al companiei Google. McLaughlin a avut deja cateva intrevederi cu oficiali ai Ministerului Comertului anul acesta pentru a discuta acesta problema.

Activistii ce lupta pentru drepturile omului sunt de acord cu noua abordare a companiei, dupa ce anul trecut au criticat aspru politica Google atunci cand au fost de acord ca guvernul chinez sa-i cenzureze site-ul. Google a argumentat ca aceasta a fost conditia autoritatilor chineze pentru ca utilizatorii chinezi sa ii acceseze paginile site-ului.
from capital

Niciun comentariu: