sâmbătă, decembrie 22, 2007

22 decembrie - Ziua mondiala a Orgasmului


Mai multe detalii despre latura pseudostiintifica a evenimentului pe site-ul Global Orgasm.

Desi poate parea greu de crezut, un site de internet face apel la toti locuitorii Planetei sa intretina relatii sexuale pe durata zilei de astazi. Initiativa, cunoscuta sub numele de Ziua Orgasmului Global, vrea sa-i determine pe oameni sa aiba orgasm, in acelasi timp, in diverse colturi ale lumii, la ora 08.00 dimineata.
Este pentru a doua oara cand se celebreaza aceasta zi, dupa succesul pe care proiectul l-a cunoscut anul trecut. Pe site-ul promotorilor Zilei Orgasmului Global, oamenii sunt sfatuiti sa faca amor in beneficiul planetei. "Simtind placerea oferita de o partida de sex reusita, putem transmite in atmosfera energii pozitive, care nu pot face decat bine mediului inconjurator.
Sa facem amor, nu razboi, pentru a milita pentru pace, contra incalzirii globale, a egalitatii intre oameni si impotriva luptei de rasa", se arata pe pagina web.



Nu e de ajuns doar placerea carnala


Organizatia "Global O" este condusa de Donna Sheehan si Paul Reffell. "Nu este suficient doar orgasmul in sine. Oamenii trebuie sa inteleaga ca astazi trebuie sa faca amor cu gandul la lucruri pozitive, in beneficiul planetei pe care locuim. Daca nu intretinem relatii sexuale gandindu-ne la lucruri bune pe care le dorim pe planeta, tot efortul pe care il vom face nu va duce la nimic bun", a explicat Donna.
"Emotiile puternice pe care le traim in timpul actului sexual si intentiile pozitive contribuie la imbunatatirea mediului inconjurator.
Trebuie doar sa fim constienti ca putem schimba campul energetic al Terrei, lucru care cu siguranta poate avea consecinte extrem de benefice in viata noastra de zi cu zi", a adaugat Paul.
Anul trecut, site-ul "Global O" a fost accesat de peste 14 milioane de ori in doar cateva saptamani. Pe 22 decembrie 2006, au existat peste doua milioane de vizitatori ai acestei pagini web.

X-mas kitsch



“Fie ca lumina….” loveste din nou. Simtim cum anostii care trimit astfel de mesaje spam se muncesc sa vina cu cea mai tare urare anul asta. N-o sa apucam sa digeram sarmaua, ca o sa si inceapa sa curga mesajele kitsch de sarbatori.

Oare oamenii astia nu mananca? Sau nu dorm? Si-au terminat oare lista cu obiective pe 2008 si acum au mancarici?

Stim ca suferi si tu. Vino sa imparti cu noi cele mai penibile si gretoase mesaje sms de sarbatori. “Magia sfantului Craciun sa te gaseasca alaturi de familie…”


Ar fi extraordinar daca in aceste momente de tihna deplina si moment al bilantului ne-am gandi si la cei nepastuiti de soarta, la cei ce n-au hainute si nici n-au cui sa-i spuna mama!! Oamenii au devenit indiferenti la problemele semenilor, dar cred ca acest flagel al nepasarii si ignorantei nu v-a atins. Pace, fericire, implinire - pana la adanci batranete, alaturi de cei dragi!
from times

vineri, decembrie 21, 2007

Rozătoare în sticla cu bere

Victor şi Maria Zahn din Bistriţa au ajuns, ieri, la spital, apoi la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, după ce au băut dintr-o sticlă cu bere în care se afla cadavrul unei rozătoare.

Ei spun că au cumpărat două beri, pe care le-au consumat, fără să-şi dea seama că în una dintre ele era un un şoarece sau pui de şobolan mort. Inspectorii OJPC Bistriţa-Năsăud spun că nu au mai avut de a face cu astfel de incidente de acum un deceniu. Producătorul riscă între 25.000 şi 100.000 de lei amendă.

from adevarul

Nemţii, speriaţi de preţuri, se retrag de pe litoralul românesc


La sfârşit de an, litoralul românesc a primit o lovitură de imagine serioasă: după ce marele tour-operator german Neckermann a anunţat recent că se retrage din nordul Bulgariei, nemţii au luat aceeaşi hotărâre şi în ceea ce priveşte toate staţiunile româneşti. Motivele sunt similare în ambele cazuri: preţurile prea mari cerute de hotelieri, şi serviciile modeste oferite. În condiţiile în care firmele cu greutate de pe piaţa germană operează tot sezonul, din aprilie sau mai până în septembrie, şi vin cu cel puţin un charter săptămânal, refuzul hotelierilor români de a acorda discounturi semnificative nu avea cum să producă altă reacţie.

Secretarul de stat pentru turism, Lucia Morariu, a făcut o declaraţie şocantă, din care reiese foarte clar de ce proprietarii de hoteluri nu se sinchisesc prea mult de retragerea nemţilor: “românii plătesc de două ori mai mult decât nemţii pe litoralul românesc pentru acelaşi produs”. Deşi Lucia Morariu, o persoană provenită din mediul de afaceri privat, susţine că “încerc să-i conving că o structură echilibrată de turişti asigură sustenabilitate pe termen lung, şi că e bine să-i păstreze pe nemţi pentru a atenua şocul pe care-l va provoca în viitor orientarea românilor cu venituri medii către sejururi externe”, hotelierii de pe litoral preferă deocamdată să-i jumulească pe români în weekenduri.

Prea puţine hoteluri de patru şi cinci stele la Marea Neagră

Retragerea colosului Neckermann vine după un an în care litoralul românesc a mers destul de bine “la intern” dar prost pe piaţa externă: deja TUI se retrăsese de anul trecut, iar în 2007 staţiunile noastre de la Marea Neagră nu au reuşit să sporească numărul vizitatorilor străini.

Principala explicaţie a orientării aproape exclusive spre piaţa internă a staţiunilor de pe Litoral rămâne numărul foarte mic al hotelurilor de patru şi cinci stele. Bucureştenii cu bani “rad tot” în weekenduri şi sunt dispuşi să plătească preţuri atât de mari încât hotelierii nu simt nevoia să se mai “complice” cu nemţii, care sunt şi nişte turişti destul de pretenţioşi. La hotelurile de una şi două stele nu prea mai poţi caza nici turişti din Belarus, iar la trei stele presiunea a devenit enormă, în special de când finalizarea autostrăzii Bucureşti-Cernavodă a făcut mult mai comode vacanţele scurte la mare pentru locuitorii Capitalei.

Sibiul redresează bilanţul veniturilor pe 2007

Sibiul a salvat sezonul turistic 2007 în privinţa sosirilor de turişti străini, şi are toate şansele s-o facă şi în 2008: conform datelor prezentate de Lucia Morariu, recent încheiatul program “Capitală culturală europeană” a dus la creşterea cu 200% a numărului turiştilor străini care au vizitat oraşul de pe malurile Cibinului. Cum în toată ţara s-a înregistrat, conform aceleiaşi surse, o creştere cu doar 20% a numărului turiştilor proveniţi de peste hotare, iar litoralul nu a avut absolut nici o contribuţie la acest capitol, rezultă clar că, fără succesul de la Sibiu intrarea României în Uniunea Europeană ar fi produs efecte cât se poate de modeste în plan turistic. Probabil, am fi avut parte de o creştere de 5-10% a incomingului, datorită turismului de business din marile oraşe.

Lucia Morariu a prezentat date din care reiese că în Sibiu capacitatea de cazare a crescut cu 50% în 2007 şi că în 2008 fenomenul se va repeta, fapt care pare să indice transformarea oraşului într-o destinaţie turistică de primă mărime a României.
from gandul

Cea mai inalta cladire virtuala


Cea mai mare realizare arhitecturala de pe internet masoara peste 2000 de m, are peste 400 de rezidenti virtuali si este construita in curtea din spate a domnului Wong.

Trei tineri cărora le pasă de orice semen care suferă


Ziarul Gândul i-a premiat ieri, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la redacţie, pe câştigătorii campaniei „Eroi printre noi”. După centralizarea celor 42.473 de voturi acordate de cititorii Gândului, conducerea ziarului a validat următorii câştigători: Costel Sechel, eroul prezentat în reportajul „Viteaz la 15 ani”, care a obţinut 27,58% din voturi. Costel este din Bărgăuani-Neamţ şi a salvat o fostă colegă, de aceeaşi vârstă cu el. Violată de un consătean, fata fusese aruncată într-un puţ de pe câmp, printre leşuri de animale.

Câştigătorul locului doi, cu 22,81% din voturi, este bucureşteanul Radu Murea – „Copilul de trupă al SMURD”. Ucenic al doctorului Raed Arafat, Radu nici nu ştie câţi oameni îi datorează viaţa. S-a „înrolat” la SMURD la 13 ani, fiind acum şeful voluntarilor de la Ambulanţa Bucureşti.

Pe locul trei, cu 11,56% din voturi – constănţeanca Sabina State, „Dependentă de fapte bune”. Pe timpul verii, în peste 20 de cazuri, a ajutat oameni cărora li se făcuse rău pe stradă din cauza căldurii. Aflată în vacanţă în Italia, Sabina a dat primul ajutor unui bărbat implicat într-un accident grav de maşină. Graţie sprijinului acordat de sponsori, companiile Petrom şi Cooper Beech, premiile au fost de 5.000, 3.000 şi respectiv 1.500 de euro.

O ştire simplă, „detonatorul“ campaniei

Adevăraţii eroi sunt greu de găsit: nu vor reclamă, nu vor să iasă la suprafaţă. Cei mai mulţi, de altfel, nici nu au făcut obiectul vreunei ştiri de presă. Au rămas anonimi. Campania „Eroi printre noi” a pornit de la o ştire simplă, de coloană. Un poliţist sărise în foc ca să scape patru ţânci. Evenimentul a „durat” vreo două zile, timp în care eroul a dat interviuri la câteva ziare locale. Apoi cazul a fost îngropate de „mondene”.

„Eroi printre noi” a fost o campanie grea pentru grupa de ziarişti care s-a ocupat de serial. O campanie cu câte un reportaj în fiecare zi – la care se adăuga şi documentarul video – înseamnă un risc. Poate că subiectul nu mai vrea să vorbească, poate nu iese „pontul”, poate că rămâi blocat cu maşina în nămeţi.

Coordonarea campaniei a fost şi mai dificilă. În primul rând, pentru că fiecare erou te izbea cu modestia sa şi, implicit, cu refuzul de a discuta cu ziariştii despre faptele lor. În al doilea rând – campania trebuia să meargă pe bandă rulantă.

Aşa că echipele de la Gândul şi Pro TV au trebuit să lucreze, câteodată, şi noaptea pentru a realiza reportajele campaniei. Dar „Eroi printre noi” a reuşit. A fost una din puţinele campanii pozitive din presa românească.

Toţi „subiecţii” au un lucru în comun: excesul de responsabilitate. Pur şi simplu, într-o Românie care are miniştri ce fug de la locul unui accident auto, ei s-au simţit responsabili pentru semeni ai lor aflaţi în suferinţă. Reacţiile cititorilor au fost pe măsură, iar numărul de cititori a crescut de la un reportaj la celălalt, dovadă că încă mai există respect pentru adevăratele valori.

Eroul Costel a venit de mână cu dirigintele

Costel Sechel, rândaşul de la stână care astă-vară a salvat viaţa unei fete de-o seamă cu el, a fost eroul preferat al cititorilor noştri. Mai multe persoane au ţinut morţiş să-i trimită lui Costel cadouri de Crăciun, de la bocanci şi haine până la bani şi chiar o plapumă, iar firma INPEC Engineering îi va plăti băiatului o sumă cuprinsă între 50-100 euro, pentru întreţinere, până la majorat.

Ce va face Costel cu premiul pe care îl merită cu prisosinţă? Copilul obişnuit să se spetească pentru 1 leu şi o masă caldă pe zi şi-a făcut planul: „Deocamdată am 15 ani. Banii o să-i bag la CEC să mai crească, dar când oi face 18 ani o să-mi fac un acoperiş deasupra capului, tot în satul meu, ca să o am pe mama alăturea de amintire, să-i curăţ mormântul de buruieni şi să mă rog pentru ea să îi fie bine unde s-a dus din lume”.

Dacă, până mai ieri, însinguratul Costel nu era pentru săteni altceva decât o umbră cu cizme de cauciuc care trecea pe uliţă de două ori pe zi, în ultima săptămână, viaţa lui a intrat ca într-un vârtej. Aflând că are bani de primit, o ceată de binevoitori a început să-i facă curte, ba oferindu-se să-l ajute să-şi facă valijoara pentru drumul la Bucureşti, ba dându-i sfaturi înţelepte despre felul în care trebuie gestionată „averea” lui.

Cuminte, curat şi ruşinos - aşa şi-a ridicat premiul „Viteazul de 15 ani”, în lumina bliţurilor şi a camerelor de filmat de la PRO TV. Şi, fiindcă singur n-ar fi avut curajul să se aventureze tocmai de la Piatra până la Bucureşti, Costel a vrut să împartă laurii cu dirigintele său, care l-a însoţit pe tren, fiindcă „cu ajutorul lui am reuşit să fac acest drum lung”.

Cum este minor, Costel a primit în mână doar 1.000 RON, restul premiului, până la 5000 de euro, fiindu-i virat într-un cont special până la majorat, chestie care l-a cam necăjit pe viteaz: „În afară de alea 10 milioane, care sunt dreptul meu, pot să mai scot 100 euro, ca să dau la biserică, cu mult respect? Dumnezeu m-a ajutat, eu vreau să-L respect din toată inima ca să mă ajute în continuare cât poate. Vreau să dau şi eu cum a dat toată lumea care a fost plecată în străinătate: 100 de euro, ca să mă predice părintele pe altar, să mă laude”.

La final, cum se cade la orice festivitate de premiere, puiul de baci s-a tras într-o poză de grup cu zâmbete pe buze alături de eroii de la oraş aflaţi pe locurile doi şi trei: Radu Murea, şeful voluntarilor de la Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti, şi Sabina State, voluntară la Crucea Roşie Constanţa.

„Dependenta de fapte bune” resuscitează şi suflete

După ceva vreme petrecută în presă, e greu să te mai impresioneze ceva. Avalanşa de bune şi rele, prinse la cald, rigidizează coarda aceea sensibilă, dătătoare de emoţii. Totuşi, ieri, când am revăzut-o pe Sabina, la noi în redacţie, am trăit aceeaşi uimire care m-a încercat la momentul interviului. Cum, fetişcana asta firavă, abia trecută de vârsta majoratului, e “dependenta de fapte bune”?

Modul matur şi deschis cu care a răspuns la întrebări a făcut-o să treacă testul, iniţial în ochii mei. L-a trecut şi în cei ai cititorilor, aşa că a luat suficiente voturi ca să prindă podiumul campaniei “Eroi între noi”.

Recunosc că la momentul interviului, şi nici după aceea, nu le-am spus nimic eroilor de existenţa vreunui concurs. Ieri, Sabina mi-a spus că a aflat printre ultimii că face obiectul unui vot. Am păstrat secretul până la sfârşit, deşi aş fi vrut să spun tuturor că doi dintre “eroii mei” sunt pe podium.

Marţi, am terminat ce aveam de dat “la zi” şi abia după aceea mi-am zis: “Ia să-mi sun copiii”. Să dai o veste bună cuiva, când se aşteaptă mai puţin, asta a fost ideea – am savurat momentul. Mi-am mai resuscitat şi eu sufletul scriind despre voi. Vă mulţumesc!

Prietenul meu erou

Când am tăbărât peste el la Ambulanţă, cu echipa de filmare, Radu a fost uşor iritat. L-am scos din gardă ca să “îl vedetizăm” şi asta nu i-a plăcut. L-am simţit şi am relaxat discuţia. Peste nici cinci minute, am început să vorbim ca doi prieteni care au făcut armata împreună.

Aşa l-am avut ca interlocutor pe Radu cel adevărat. Un băiat normal, cam uimit şi el de câte a putut face până la 18 ani. Un tip normal, contaminat însă de microbul medicinei de urgenţă. Cum povestesc adolescenţii de vârsta lui despre ultimele jocuri pe calculator, aşa vorbeşte Radu despre voluntariatul pe care îl face la Ambulanţă.

Vorbeşti cu el despre fete şi numai ce îl auzi: “Vezi că în februarie o să avem cel mai tare exerciţiu de antrenament. Vin specialişti din Israel, o să fie simulate situaţii de accident, o să fie lovite maşini…” Nici lui nu i-am spus de concurs. Când a aflat, m-a sunat şi mi-a spus: “Aş vrea să câştige băiatul acela din Moldova, Costel”.

Costel e pe primul loc şi l-am văzut pe Radu bucurându-se sincer. Ieri, după ce domnul Popescu i-a dat cecul, a venit imediat la mine: “Nu îţi spun ce emoţii am avut. Să vorbească aşa despre tine o asemenea personalitate…” I-am spus exact aceleaşi cuvinte pe care i le-am spus după interviu: “Radule, mare grijă, să nu ţi se urce la cap!”. Mi-a răspuns, sigur pe el: “Stai liniştit, nu mi s-a urcat până acum, nu o să mi se urce nici pe viitor!”.\
from gandul

Orban afirmă că va demisiona dacă se dovedeşte că a lovit-o pe Simona Todean


Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat, joi seara, că nu a lovit-o pe Simona Todean, presupusa victimă a accidentului în care este implicat, şi a precizat că va demisiona din toate funcţiile deţinute dacă se va dovedi contrariul, adăugând că are convingerea că este filat de 4-5 luni.

Invitat la o emisiune a postului de televiziune Antena 3, liberalul a admis că a avut o discuţie cu premierul Tăriceanu, discuţie în cadrul căreia a intervenit şi "posibilitatea demisiei", însă personal consideră că nu are niciun motiv să demisioneze.

Întrebat dacă este vorba despre o comandă politică, venită din interiorul partidului şi dacă ia în calcul ipoteza de a fi fost filat de Unitatea "Doi şi un sfert" aflată în subordinea Ministerului Internelor condus de colegul său de partid Cristian David, Orban a refuzat să de un răspuns tranşant, dar nici nu a negat categoric o astfel de variantă. El a admis doar că aşa cum are prieteni şi adversari politici în toate partidele, la fel are amici şi adversari politici şi în interiorul PNL. "Evident, am fost filat, dar nu pot proba aceste lucruri. Filajul se face în mod normal de "doi şi un sfert", dar aceste lucruri nu pot fi demonstrate. În context, ministrul Transporturilor este a mărturisit că are convingerea că este filat de 4-5 luni, iar telefonele îi sunt ascultate de dimineaţa până seara.

El a negat categoric faptul că ar fi rănit-o pe fata de 14 ani în accidentul produs duminică seara. Orban a relatat modul în care s-au derulat evenimtele în acea seara şi a precizat că va face publică declaraţia pe care o va da la Parchet.

Ministrul a relatat că, după producerea accidentului, a coborât din maşină, iar şoferul Matizului a sunat la 112, la rugămintea sa, după care a petrecut mai mult timp la locul accidentului, aşteptând să vină Poliţia. Potrivit liderului liberal, unul dintre cetăţenii care se adunaseră la locul incidentului i-a atras atenţia că este o fetiţă care plânge şi s-a deplasat pe celălalt trotuar pentru că a vrut să vadă dacă a rănit-o. Orban a spus că vizibilitatea era foarte scăzută pentru a vedea dacă cineva este pe trecerea de pietoni. El a povestit că a stat de vorbă cu fata şi cu mama acesteia. "Am întrebat-o dacă a fost lovită de mine şi ea mi-a spus că nu. (...) Am vorbit şi cu mama ei care a spus că nu este niciun fel de problemă", a relatat Orban. Întrebat ce crede că i s-a întâmplat fetei, Orban a spus că probabil aceasta a căzut, posibil să fi fost afectată şi de "şocul de a fi auzit două maşini buşindu-se". El a mai spus că nu a menţiont discuţia cu fata în declaraţia de la Poliţie întrucât nu avea motive să o facă atâta vreme cât era vorba despre o persoană care nu a fost implicată în accident.

Potrivit propriei mărturii, aşteptând să vină Poliţia, la un moment dat, ministrul s-a dus într-un local din apropiere pentru a bea o cafea, iar, în acest interval de timp, maşina sa a fost lovită şi a dispărut şi plăcuţa cu numărul de înmatriculare din spatele autoturismului.

În condiţiile în care legea spune că, în cazul în care nu există victime, conducătorul auto trebuie să meargă la Poliţie să declare accidentul, ziariştii l-au întrebat de ce nu a făcut acest lucru şi a aşteptat să vină Poliţia la locul faptei. Orban a susţinut că, din cauza şocului, nu s-a mai gândit la aceste aspecte, dar a adăugat că tot ce-şi reproşează este tocmai faptul că nu s-a prezentat la Poliţie să anunţe personal accidentul.

Orban a relatat că avea în jur de 50-60 de kilometri în momentul accidentului, iar maşina sa a derapat, din cauza zăpezii. În seara de duminică ministrul a spus că a avut o problemă de familie, după care s-a aflat pe autostradă, iar luni dimineaţă s-a aflat în spital, pentru o serie de analize.

Ministrul a mai spus că filmul difuzat pe posturile de televiziune nu face altceva decât să demonstreze că nu a existat o victimă şi că nu a fugit de la locul accidentului, adăugând şi că presa a relatat în mod eronat că era băut. Orban a precizat că venea de la o petrecere a fiului unui prieten de familie şi că există martori care pot depune măturie că nu a consumat alcool. Ministrul a mai afirmat că, dacă ar fi adevărat că a accidentat-o pe fată şi a luat-o pe capota maşinii, expertiza tehnică a Poliţiei ar trebui să autentifice acest lucru şi a spus că i se pare suspect faptul că nu a primit niciun răspuns în ce priveşte analiza maşinii.
from adevarul

joi, decembrie 20, 2007

Florin Chilian - Chiar daca

Globulete facute in Arges, pentru japonezi


Peste 3 miliarde de globulete de pom, majoritatea luand drumul strainatatii, au fost produse la o fabrica din Curtea de Arges.


La fabrica de globulete a societatii ARGCOMS din Curtea de Arges se munceste, indiferent de sezon, la foc automat. In cei 18 ani de la infiintare, aici s-au produs peste 3 miliarde de globulete. De la cele clasice, din sticla, care se faceau pana in 1989, acum podoabele de pom sunt facute „pe colectii”, totul fiind lucrat manual.

Fabrica de la Curtea de Arges are traditie in producerea de globulete, dar vremurile s-au schimbat, spune presedintele Sandu Nichita.
„In 1989 faceam globuri din sticla si desenam pe ele fulgi de nea. Am evoluat, am incercat sa ne adaptam la cerintele pietei, mai ales ca am trimis globulete in toata lumea, din SUA in Australia si Noua Zeelanda, iar printr-un partener, o companie internationala foarte bine cotata, la Tokio”.

Chiar daca lucrurile s-au mai schimbat, fabrica produce, cu mai putini oameni ce-i drept, dar partenerii traditionali s-au pastrat. Acum tocmai ce a fost expediata noua colectie, realizata la comanda Camerei de Comert si Industrie a orasului german Goblenz. Firma argeseana va fi prezenta la Targul international al mestesugarilor cu noua colectie care cuprinde peste 3.000 de modele, unele propuse de designerii societatii, altele impuse de specialistul neamt.

„Viitorul nu suna bine”

Alina Popescu are 39 de ani si picteaza globulete de 18 ani. „Nu e greu, e o munca frumoasa. Ma gandesc ca globurile astea o sa atarne in cine stie ce brad de Craciun din cine stie ce tara, si un copil o sa se bucure de el”, spune femeia.

Argeseanca munceste pentru noua colectie, care cuprinde oameni de zapada, globuri gigant, de 120 de milimetri in diametru, dar si sfere diafane, din sticla fina, suflate cu praf de stele, parca. „Materialele sunt oarecum clasice, efectul se obtine din dozarea lui, la pictat”, povesteste Nicoleta Stancut.

Globul de 3 euro

O cutie obisnuita de globulete, care poate sa aiba intre 3 si 8 bucati, costa 0,9 euro, iar un globulet gigant poate sa ajunga la 3 euro. Preturile sunt mari in conditiile in care kitsch-ul a umplut piata, iar dumpingul este „la el acasa”.

„Viitorul globurilor din sticla e sumbru, pentru ca si gusturile cumparatorilor sunt indoielnice”, crede presedintele Nichita. In opinia sa, supermarketurile sunt cele care distrug productia. „Marfurile trebuie sa aiba in primul rand rezistenta fizica in supermarketuri, iar globuletele sunt, prin excelenta, obiecte delicate”.

TRADITIE

Iile populare, pictate pe globuri

Podoabele argesene incearca sa promoveze traditia, elementele artei populare romanesti. „Pictam rauri, brauri, folosim motivele florale care se gasesc pe costumele populare, si incercam sa le combinam cu gusturile europene”, spune presedintele Nichita. Societatea argeseana e una mestesugareasca si mai produce si ceramica. „Folosim pictura in relief la globuri si decorul incizat la ceramica. Florile pe care le vedeti pe globulete sunt cele de pe iile strabunicilor noastre”
from evz

miercuri, decembrie 19, 2007

Cele cinci minciuni ale lui Orban





Poliţia Capitalei a anunţat că a găsit victima accidentului produs duminică de ministrul transporturilor. Ultimele dezvăluiri în acest caz arată că Orban a încercat să cumpere tăcerea familiei fetiţei rănite.

Victima accidentului produs duminică de Ludovic Orban a fost găsită ieri-seară, dar părinţii acesteia nu vor să depună plângere, a anunţat ieri după-amiază Poliţia Capitalei. Este vorba de o elevă în vârstă de 14 ani, care locuieşte într-un bloc din apropierea locului în care ministrul transporturilor a pierdut controlul maşinii pe care o conducea. Se pare că Orban ar fi promis 3.000 de euro familiei victimei pentru a nu declara că a fost lovită şi un Matiz nou celuilalt şofer implicat în accident.

Fata, care potrivit unor martori ar fi fost lovită la braţ, este elevă la şcoala 152 "Uruguay" din Capitală. Se numeşte Simona Toteanu, are 14 ani şi locuieşte într-un bloc situat chiar lângă trecerea de pietoni unde s-a produs accidentul. Ludovic Orban nu a recunoscut însă acest fapt şi nici poliţiştii nu au vrut să dea amănunte, susţinând că se fac încă verificări.

Dacă familia minorei ar face plângere împotriva ministrului, acesta ar putea fi cercetat pentru fals în declaraţii, părăsirea locului accidentului şi vătămare corporală din culpă, infracţiuni ale căror pedepse ajung până la cinci ani de închisoare. Anchetatorii spun că fără plângere şi certificat medico-legal nu se poate dovedi infracţiunea de vătămare corporală din culpă, caz în care Ludovic Orban nu ar fi avut dreptul să părăsească locul accidentului.

O echipă a Corpului de control a Ministerului de Interne va efectua verificări la Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei pentru a stabili modul în care a decurs ancheta după ce ministrul Cristian David declarase că a fost "un banal accident".


Şoferul Matizului a negat existenţa unei victime

Iniţial, în cursul zilei de ieri, Poliţia Capitalei anunţase că accidentul ministrului nu s-a soldat cu victime. În declaraţia dată la Brigada de Poliţie Rutieră luni noaptea, şoferul Matizului a declarat că, duminică, în jurul orei 14, după ce a parcat autoturismul în faţa magazinului de pe Şoseaua Cotroceni, a auzit o bubuitură. Apoi a ieşit afară şi a observat că maşina sa a fost tamponată de cea a lui Orban.


Şoferul firmei de mezeluri a mai declarat că a discutat cu ministrul, urmând ca ulterior să se prezinte la poliţie. El a mai spus poliţiştilor că nu a existat nicio victimă.

Parchetul General a cerut dosarul

Parchetul General a solicitat, ieri, declinarea de îndată a dosarului de la Poliţia Capitalei privind eventuala implicare a lui Ludovic Orban în accidentul produs duminică, având în vedere calitatea de ministru a acestuia.

Aranjamentul

Reporterii postului tv Antena 3 au reuşit să stea de vorbă cu mătuşa victimei, în urma discuţiei reieşind că a existat un "aranjament" între ministrul Orban şi familia elevei.

Reporter Antena 3: Domnul ministru (n.r: Ludovic Orban) vrea să ştie cum se simte Simona?
Mătuşa: Spuneţi-i că este bine.

- V-a căutat presa, a venit cineva?

- Tot tatonează pe aici! Staţi liniştiţi din partea noastră. Aşa cum ştie... Rămâne cum s-a stabilit!
- Simona s-a dus la şcoală?

- Da! Staţi liniştită. Restul, totul e în regulă!

- Dacă aveţi nevoie de ceva bani?
- Vorbim. Aşa cum a rămas...

- O mai doare mâna pe Simona?
- Nu e nevoie de nimic deocamdată. Restul rămâne aşa cum am stabilit!

- Suma de bani? Ştiţi de suma de bani stabilită iniţial?

- Nu ştiu nimic! A vorbit (n.r.: Ludovic Orban) cu tatăl ei.

Ambulanţa nu a găsit niciun rănit la locul accidentului

O autospecială aparţinând Serviciului de Ambulanţă Bucureşti s-a deplasat, duminică, la locul accidentului produs din vina ministrului transporturilor, dar medicii nu au găsit acolo nicio victimă. Salvarea a fost trimisă în urma unui apel la numărul 112, transmis la ora 14.39. Cel care a sunat a anunţat că în zona Cotroceni, lângă Grădina Botanică, a avut loc un accident soldat cu o victimă. Maşina a ajuns în zece minute, echipajul constatând că nu exista niciun rănit.

Orban: Victima am fost eu

„Sunt om şi greşeala este omeneas­că. Nu am fost tentat să opresc reţinerea permisului sau să fac intervenţii, nici măcar la ministrul de interne. Victima am fost eu şi nu sunt de acord să fiu supus unui linşaj mediatic pentru un fapt banal", a declarat, ieri, ministrul transporturilor, Ludovic Orban cu privire la accidentul de circulaţie în care a fost implicat duminică.

Liderul liberal a explicat că nu a anunţat în termenul legal evenimentul din cauza unei probleme familiale, a faptului că a participat la acţiunile de deszăpezire şi a unor analize medicale pe care le programase pentru luni.
from adevarul

Italia va renunţa la decretul de lege referitor la expulzarea cetăţenilor comunitari

Guvernul italian a decis să renunţe la decretul de lege privind expulzarea cetăţenilor europeni, a anuntat ministrul Vannino Chiti la sfarsitul conferintei Cameriei Deputatilor din aceasta dimineata, relatează agenţia de presă ANSA.

Liderul grupului PD (Partidul Democratic) din Camera Deputaţilor a anunţat că Guvernul va înlocui decretul de siguranţă cu un alt text, care va conţine normele esenţiale.

Această hotărâre urmează să prezentata pe 28 decembre, în cursul unei conferinţe cu liderii grupurilor din Camera Deputaţlor, înainte de expirarea termenului scadent al actualului decret.

Guvernul a ajuns la decizia de a renunţa la decret după o zi de negocieri în coaliţie desfăşurate în paralel cu un veritabil "maraton oratoric" în camera inferioară a Legislativului, unde ieri a avut loc discuţia generală în legătură cu textul asupra căruia Executivul a obţinut deja un vot de încredere în Senat.

Decretul de lege privind expulzarea cetăţenilor comunitari a intrat în vigoare la 2 noiembrie, după adoptarea sa în Consiliul de Miniştri, dar are nevoie de aprobarea ambelor Camere ale Parlamentului. El a fost adoptat în Guvern în urma presiunilor primarului Romei, Walter Veltroni, după agresarea mortală a unei italience, la sfârşitul lunii octombrie, atribuită unui rom român.

Incidentul a provocat tensiuni între Roma şi Bucureşti, iar Comisia Europeană a reamintit că expulzarea străinilor care sunt cetăţeni UE nu poate fi decât "individuală" şi trebuie "să poată face obiectul unui recurs".
from adevarul

OINA - jocul care ne uneste!





Myth Busters de Bacau


Cativa bacauani au facut-o in week-end pe myth-busters-ii si au testat eficienta unei bauturi energizante numite Alcohol Killer si care, cica, scoate alcoolul din sange si poti conduce dupa aia fara sa-ti fie frica de politai.

La experiment au participat si baietii de la Rutiera, care au venit cu un etilotest.

Faza a fost in felul urmator:

Un tip a luat 50 de tuica si 50 de whiskey. A fost pus sa sufle in etilotest. rezultatul: alcoolemie de 0,48 mg/l alcool in aerul expirat.

Omul “rade” o doza de alkohol killer si, dupa doua minute, se repeta testul: 0,29 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Urmeaza o serie de masuratori, si, pentru a nu va plictisi, o sa fac doar o scala, pornind de la momentul t0, cand s-a baut Killer-ul.

- minutul 12 (la 12 minute dupa Alcohol Killer) - alcoolemie de 0,23

-minutul 22 - alcoolemie de 0,21

-minutul 30 - alocoolemie de 0,16

in acest moment omul mai “rade” un alcohol killer.

-minutul 32 (adica dupa doua minute de la ultimul alcohol killer si la 32 dupa primul) - ALCOOLEMIE ZERO

Dupa circa 20 de minute se mai servesc 100 de whiskey.

-minutul 50 - alcoolemie 4 mg/l - stati ca nu e in coma, ci doar faptul ca aerul din gura omului avea o incarcatura foarte mare de vapori de alcool, doar abia bause.

-minutul 51 - alcoolemie de 3,31

-minutul 53 - 1,33

-minutul 55 - 0,73

-minutul 60 - 0,59

- Inca o doza de Alcohol Killer

-minutul 64 - alcoolemie de 0,55

-minutul 90 - 0,45

-minutul 97 - 0,37

-minutul 100 - 0,37

Cam pe aici s-a incheiat experimentul pentru ca s-a observat ca alcoolemia nu mai scade asa rapid.

Cu toate astea, se observa ca alcoolemia a fost redusa cu succes, de la limita penala spre o simpla amenda.
from contrasens.com

marți, decembrie 18, 2007

Privitul sânilor prelungeşte viaţa cu 5 ani


Cercetătorii afirmă că numai pieptul femeilor voluptuoase poate avea acest efect asupra bărbaţilor
Privirile către pieptul unei doamne au consecinţe benefice pentru sănătatea masculilor, atrag atenţia cercetătorii germani. Numai 10 minute cu astfel de “îndeletniciri” zilnice pot prelungi viaţa unui bărbat cu cel puţin 5 ani.

Studiul a fost publicat de către o echipă de cercetători germani în revista medicală New England Journal of Medicine, iar concluzia e clară: bărbaţii care privesc în decolteul femeilor câştigă cel puţin 5 ani de viaţă.

Secretul constă şi în mărimea sânilor pe care un bărbat îi priveşte: aceştia trebuie să fie neapărat voluptuoşi.

“Numai 10 minute de privit la sâni ca cei ai Pamelei Anderson echivalează cu 30 de minute de exerciţii fizice”, a zis dr. Karen Weatherby.

Medicii au recurs la un experiment: timp de 5 ani, 100 de bărbaţi au fost rugaţi să privească în diverse decolteuri. Timp de cinci ani, amatorii de decoltee au prezentat presiune arterială scăzută, un puls “mai aşezat”. Medicul a recomandat bărbaţilor peste 40 de ani să privească zilnic 10 minute sânii mari pentru a-şi lungi viaţa.
from click.ro

Rinspeed sQuba, prima maşină subacvatică




Animaţie pe computer sau ficţiune hollywoodiană? Sau chiar aveam de-a face cu o maşină reală? Mulţi dintre vizitatorii viitorului salon auto de la Geneva (6-16 martie 2008) îşi vor pune aceste întrebări când vor admira ultima creaţie a elveţienilor de la Rinspeed, „sQuba" – prima maşină subacvatică.

Acest uimitor vehicol-concept al elveţienilor de la Rinspeed, renumiţi pentru ideile inovatoare şi pentru designurile originale, îţi lasă impresia că te afli în faţa unei maşini a lui James Bond.

Autovehicolul se deplasează atât pe şosele, lucru pentru care e nevoie doar de apăsarea unui buton, dar la fel de bine poate deveni un vehicol acvatic, cu care poţi „intra la apă" în sensul literar al termenului. Ce-i drept, doar până la o adâncime de 10 metri (oricum, 10 metri sunt suficienţi pentru a aborda fără emoţii cele mai „dezvoltate" gropi camuflate în bălţi de pe şoselele noastre).


Sursa de inspiraţie, maşina amfibie a lui James Bond

Pentru Frank M. Rinderknecht, şeful Rinspeed, „sQuba" simbolizează îndeplinirea unui vis mai vechi al omenirii, prezent mai mult în filmele în care imaginaţia stă mai presus decât realitatea – unul dintre exemplele elocvente este „The spy who loved me" (apărut în 1977), rămas celebru pentru scena în care James Bond conduce o maşină subacvatică.

"La fix 30 de ani de la apariţia filmului, această incredibilă secvenţă a filmului – la vremea respectivă doar animată – se materializează şi devine realitate, în lumea reală", a afirmat Rinderknecht.
from adevarul

Violonistul Şerban Lupu şi-a fracturat umărul


Săptămâna trecută, marele violonist Şerban Lupu a venit să concerteze la Bucureşti. Din păcate, sâmbătă seară, programul anunţat la Ateneu a fost schimbat. Solistul s-a împiedicat de un cablu părăsit pe trotuar, după bunul obicei al instituţiilor bucureştene. Rezultatul: multiplă fractură de umăr.

Contactat de noi telefonic, maestrul Şerban Lupu ne-a declarat: „Am căzut împiedicându-mă de un cablu lăsat de cei care au făcut emisiunea de vineri, «10 pentru România». Am aflat, după aceea, că s-a împiedicat multă lume de el. Ca să-mi salvez vioara, am căzut pe umăr şi mi l-am fracturat în patru locuri. Sunt imobilizat timp de două luni. Pierd nu ştiu câte concerte în America".


Nefericitul accident provocat de delăsarea dâm­bo­viţeană poate afecta viitoarea biografie artistică a lui Şerban Lupu, vindecarea presupunând un tratament îndelungat.

„În ce fel de gaură trăim?"

„Va urma după aceea o terapie. Nici măcar nu ştiu dacă voi mai fi la fel. Mă gândesc că cineva ar trebui să suporte repercusiuni. Nu e vorba numai despre mine, care vin din America, care dau concerte. Este vorba despre această lipsă de respect faţă de cetăţenii Bucureştiului, ai României. Nimănui nu-i pasă de ei. Se fac concursuri în care se dau premii inventate, fără substanţă, iar oamenii cad pe stradă, pe cablurile lăsate nesemnalizate, la voia întâmplării.

Asta este condiţia cetăţenilor în România de astăzi. Intenţionez să dau curs indignării mele. Nu uitaţi că urmează două sau trei luni în care, neputând să cânt, voi avea mari pagube. Şi nici măcar nu ştiu dacă, după aceea, aşa cum mi-a spus şi ortopedul de la Spitalul Floreasca, lucrurile vor fi la fel ca înainte. S-ar putea ca această fractură să-mi afecteze întreaga viaţă. Sunt nu numai supărat, dar, mai ales, revoltat.

Repet, nu e vorba numai despre mine. După mine a mai căzut o doamnă, Horia Patapievici mi-a dat telefon că s-a împiedicat şi el. În ce fel de gaură trăim? Cine merită premiile astea când cetăţenii sunt batjocoriţi astfel?", ne-a declarat Şerban Lupu.


Mai multe detalii despre personalitatea marelui violonist şi un scurt interviu acordat criticului muzical Oltea Şerban-Pârâu, în "Adevărul literar şi artistic de mâine."

A cântat pe marile scene de concert ale lumii

Şerban Lupu este unul dintre reputaţii violonişti ai lumii. Absolvent al Conservatorului din Bucureşti, şi-a continuat studiile la Londra, perfecţionându-se apoi cu monştrii sacri ai acestui instrument: Yehudi Menuhin, Henryk Sering, Nathan Milstein. Stabilit în Statele Unite, distins cu nenumărate premii internaţionale, cu o bogată discografie, cuprinzând creaţii de Ysaÿe, Bartók, Enescu, Wieniawski, Ernst, Stravinsky, Bloch, Ginastera, a concertat în Europa şi America.

Proiectele artistului pentru prima jumătate a anului 2008 cuprind într-o măsură semnificativă creaţia enesciană: "În luna februarie, voi face în SUA, pentru compania Albany Records, un CD Enescu cu Impresiile din copilărie în versiunea pentru vioară şi orchestră şi care va mai include Simfonia de cameră şi Cvartetul nr. 2 cu pian. În luna mai, voi fi solist al Filarmonicii din Shanghai cu Capriciul Român de Enescu, iar în iunie voi cânta în premieră românească Impresiile, cu Orchestra de Cameră Radio dirijată de Vlad Conta".
from adevarul

Supertomograful vine si in Romania


Romanii vor avea, din primavara, cel mai performant computer tomograf pentru depistarea cancerului.



La Oradea va fi adus, de anul viitor, cel mai bun tomograf din lume, care poate depista cancerul in stadii precoce, dar poate spune si cat de agresiva este boala. Computerul tomograf, denumit PET/CT, mai poate fi folosit si in diagnosticarea bolilor cardiovasculare. Romanii care au nevoie de o astfel de investigatie pot merge, deocamdata, in Ungaria, la Budapesta. O investigatie costa in jur de 1.500 de euro, luand in calcul transportul si cazarea.

Spune cat de agresiv este cancerul

Tehnica PET/CT combina tomografia computerizata, deja existenta in Romania, cu tomografia cu emisie de pozitroni (particule ale unei substante). „Este cea mai eficienta metoda de diagnosticare a cancerului (in tumori si in metastaze). Aparatul „vede” precoce leziunile canceroase, in locuri greu accesibile”, spune Gheorghe Iana, medic primar radiologie si imagistica medicala la Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti.

In comparatie cu imaginile obtinute cu un computer tomograf obisnuit, care arata doar prezenta tumorii, PET/CT-ul arata si directia in care aceasta se raspandeste si cat de agresive sunt celulele. „Se face un fel de harta”, explica Ciprian Enachescu, medic primar oncologie si radioterapie la Spitalul Elias. Pacientului i se administreaza injectabil o substanta pe baza de glucoza. „Glucoza este „mancata” de celule in functie de efortul lor metabolic. Celulele canceroase se inmultesc necontrolat si absorb mai multa glucoza, pe care o capteaza. Cele normale absorb glucoza si o elimina. Lucrul acesta se vede la analize”, mai spune doctorul. Si celulele din zonele cu inflamatii absorb glucoza in cantitate mare.

„De aceea, este bine sa nu faceti o astfel de investigatie dupa un fenomen inflamator, cum ar fi o operatie sau radioterapie, deoarece pot rezulta analize eronate”, adauga doctorul Enachescu.

Mult prea scump pentru spitale

Pana la venirea noului computer tomograf in Romania, pacientii pot face investigatii in centrul Pozitron Diagnosztika din Budapesta, la indicatia medicilor specialisti de la Spitalul Universitar de Urgenta Elias, Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” sau „Institutul Oncologic din Bucuresti”. „Noi intermediem legatura dintre Centrul din Budapesta si pacientii trimisi de medicii curanti.

Programarile pentru investigatii se fac cu o saptamana si jumatate inainte, dar si in sistem de urgenta”, ne-a spus Gabriela Gujdar, manager al Reprezentantei Pozitron din Romania, compania care intentioneaza sa aduca aparatul, la primavara, in Oradea.


Desi apreciaza ca este cel mai perfomant echipament pentru diagnosticarea cancerului, specialistii in radiologie sustin ca aparatul PET/CT implica si costuri foarte mari. „Reactivii folositi sunt foarte scumpi. O singura doza ajunge al aproximativ 400 de euro”, subliniaza Gheorghe Iana. Pentru centrul deschis la Oradea, reactivii vor fi adusi din import.

"Este cea mai eficienta metoda de diagnosticare a cancerului (in tumori si in metastaze). Aparatul „vede” precoce leziunile canceroase, in locuri greu accesibile.", Prof. dr. Gheorghe Iana, medic primar radiologie si imagistica medicala

from evz

Guvernul va reduce nivelul taxei auto, diferenţiat, până la 90%

Guvernul va extinde nivelul aferent vârstei unui autovehicul până la 20 de ani, astfel încât vor putea fi stabilite cote de reducere a taxei de primă înmatriculare de până la 90%, urmând a fi plătit doar 10% din cuantumul iniţial al taxei.

Aceasta este una dintre modificările pe care primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu le-a anunţat azi, în plenul Camerei Deputaţilor, cu prilejul dezbaterii politice referitoare la taxa de primă înmatriculare.

'Se va extinde intervalul aferent vârstei autovehiculului până la 20 ani, o dată cu stabilirea unor noi cote de reducere a taxei, care ajung până la la 90%, urmând a se mai plăti doar 10% din taxă', a declarat primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu.

Premierul a subliniat că valoarea taxei auto se va reduce pe măsura creşterii vârstei autovehiculului.

Se va institui, de asemenea, posibilitatea contestării de către contribuabil a cuantumului sumelor de plată şi va exista posibilitatea restituirii valorii reziduale a maşinii în cazul în care aceasta se vinde în alt stat.

from adevarul

21% dintre italieni se află sub pragul de sărăcie

Crăciunul italienilor va fi mai sărac decât în anii precedenţi; cina din Ajun va fi mai costisitoare, relatează cotidianul "La repubblica".

Pe lângă scumpirile cauzate de greva şoferilor de tiruri, preţul dulciurilor va creşte cu 10%, iar cel al fructelor şi legumelor - cu 36%.

Conform unui studiu efectuat de Consiliul Naţional de Cercetări(CNR), 21% dintre italieni se află sub pragul de sărăcie.

Analiza CNR indică faptul că una din cinci familii se află la limita de subzistenţă. Acestă limită reprezentată de venitul lunar minim este de 576 de euro pentru o persoană, 1.276 de euro pentru trei persoane şi 1.824 pentru o familie - doi parinţi şi trei copii.

Situaţia este îngreunată şi de scumpirile principalelor alimente. Din cauza ploilor din Sicilia, preţul fructelor şi legumelor a crescut, în unele cazuri, cu până la 36%.

Dulciurile de Crăciun sunt puse în vânzare cu un preţ cu 10% mai ridicat decât în anul 2006. Astfel, cina din Ajunul Crăciunul va fi cu 5% mai scumpă faţă de anii precedenţi.

Cumpărăturile pentru cină vor diminua resursele financiare ale cetăţenilor italieni. Însă ei vor încerca să echilibreze balanţa bugetului propriu prin reducerea cheltuielilor pentru cadourile de sărbători.

Studiul relevă faptul că un italian va cheltui cu 9,8% mai puţin faţă de anul trecut pe cadourile oferite familiei sau prietenilor. Dacă în 2002 un italian scotea 217 euro din buzunar pentru cadouri, anul acesta el va cheltui în medie 162 de euro.

from adevarul

Românii sunt încă fideli construcţiei de case tradiţionale


Soluţiile alternative la locuinţele clasice au de partea lor avantajul preţului redus şi al duratei mai mici de execuţie a lucrărilor

Piaţa românească abundă în oferte de case din lemn sau din elemente prefabricate. Cu toate acestea, românii sunt fideli în continuare sistemului tradiţional. Constructorii cred însă că viitorul este al noilor tehnologii, care au avantaje precum preţul mai mic sau durata de execuţie redusă.

Ţineţi minte povestea celor trei porcuşori care şi-au făcut trei case din materiale diferite? Cele de paie şi din beţe de chibrit au căzut la prima suflare a lupului cel rău, dar cea de cărămidă a rezistat. Azi lucrurile au evoluat, materialele de construcţie s-au diversificat. Au apărut şi alte cerinţe, printre care şi îndeplinirea unui coeficient termic corespunzător.

Preţul, principalul inconvenient al caselor tradiţionale

Pentru construcţia la roşu a unei case tradiţionale este nevoie de o echipă numeroasă şi variată din punct de vedere al calificării. O întreagă armată de dulgheri, fierari-betonişti, zidari şi muncitori necalificaţi încarcă nota finală de plată. Costurile cu manopera ajung în jurul a 15% din preţul total al lucrării.

Există şi mici trucuri de diminuare a costurilor. Echipa poate fi micşorată prin eliminarea din şantier a operaţiunilor care nu sunt strict necesare. De pildă, fasonarea fierului diverselor tipuri de armături poate fi făcută din depozit.

Astfel, este nevoie de doar doi fierari în şantier, care să monteze elementele deja tăiate la dimensiune. Preţul la kilogram al fierului fasonat este mai mare decât dacă el este adus în şantier la bare sau colaci, dar economiile rezultate din micşorarea echipei acoperă pierderile.

La fel se poate proceda şi cu materialul lemnos. De pildă, în locul cofrajelor clasice de scândură pot fi închiriate cele moderne, tip Doka, care necesită o forţă de muncă de asemenea redusă. De altfel, materialele folosite în construirea unei case tradiţionale – betonul, fierul, cărămizile – sunt principalul motiv pentru care preţul unei astfel de construcţii este mai ridicat decât al celorlalte tipuri de case. Spre exemplu, firma Neoconstruct percepe 2.090 de lei pe metrul pătrat construit de casă tradiţională finisată şi izolată la interior şi exterior.

Aceeaşi firmă are tariful de 1.690 lei pe metrul pătrat pentru casele de lemn şi 1.890 lei pe metrul pătrat pentru vilele combinate zidărie-lemn, în aceleaşi condiţii de finisare. În afară de preţul piperat, o casă tradiţională are şi dezavantajul duratei de execuţie, care poate ajunge şi la doi ani, în funcţie de complexitatea proiectului.

Patru oameni, trei luni, o casă

Un metru pătrat de casă finlandeză Jukkatalo, adus în România de Valtec Domus, costă 600 euro. Costurile cu manopera sunt mult reduse, datorită elementelor prefabricate în Finlanda din care este construită vila. Astfel,o echipă de patru oameni este suficientă pentru a asambla şi finisa construcţia într-o lună.

Constructorul dă termen de trei luni de la data obţinerii autorizaţiei, şi asta pentru că importul din Finlanda durează două luni. Betonul este folosit şi aici, de asemenea sub formă de elemente prefabricate, dar numai la fundaţie. Un avantaj este că fundaţia poate fi executată şi pe vreme de iarnă, cu temperaturi sub 0 grade Celsius, lucru care la construcţiile clasice se poate obţine numai după aditivarea betonului la staţie.

De altfel, materialele de construcţie la casele finlandeze, în preponderenţă elemente prefabricate din lemn, contribuie şi ele, prin costul lor mai mic decât al betonului sau cărămizilor, la un cost final convenabil pentru client. Mai mult, acest preţ include şi electrocasnicele din bucătărie, dar şi finisajele interioare, precum încălzirea prin pardoseală, gresia, faianţa sau parchetul.

În interiorul peretelui prefabricat se află vată minerală de densitate mare, în timp ce la exterior şi interior izolaţia este asigurată de câte o folie de polietilenă. În plus, pereţii interiori sunt finisaţi cu rigips.

„Izolaţia termică pefectă este esenţială, pentru că aceste elemente se fabrică şi sunt folosite în Finlanda, o ţară friguroasă", spune Narcis Someşfălean, preşedinte la Valtec Domus, care îi invită pe cei ce doresc să locuiască o perioadă, în mod gratuit, într-o casă show-room situată în Cluj-Napoca.

Românii, reticenţi faţă de casele din lemn

Amatorii de casă nouă preferă de multe ori betonul şi zidăria în detrimentul lemnului. Asta, deşi preţurile caselor de lemn sunt mai mici decât ale variantei tradiţionale. Constructorii de case din lemn pe sistem „american", „Ossature Bois" sau „Holzrahmenbau" lucrează la preţuri cu 30-40% mai mici decât ale constructorilor care folosesc soluţii clasice.

Ofertele sunt variate. Ele încep de la 250-350 de euro pe metrul pătrat construit cu finisaje şi acoperiş, dar fără fundaţie, instalaţii electrice şi sanitare şi pot ajunge până la aproximativ 500 de euro pentru o locuinţă izolată la exterior şi la interior, cu finisaje şi acoperită cu ţiglă metalică.

Cei care vând astfel de case spun că românii au prejudecăţi faţă de casele din lemn, deşi ele sunt ecologice şi eficiente termic (lemnul are un coeficient termic de trei ori mai mic decât al cărămizii). Asta înseamnă că pierderile termice dinspre interior către exterior ale unei case de lemn neizolate sunt mai mici decât în cazul unei construcţii din cărămidă clasică, de asemenea neizolată.

Sorin Coler, directorul firmei de construcţii Neoconstruct, consideră că neîncrederea va persista încă mulţi ani, dar crede că viitorul aparţine construcţiilor din lemn. „Eu voi recomanda clienţilor o casă pe structură de lemn, deşi noi executăm şi case din zidărie sau combinate.

Consider că există multiple avantaje: costul scăzut, timpul redus de execuţie, costuri reduse de întreţinere, şi nu în ultimul rând energiile pozitive generate asupra omului prin faptul că acesta trăieşte într-un mediu natural, ecologic."

Sistemul Amvic, economii de 5.000 de euro

O altă variantă, care pune accentul pe dimensiunea ecologică, dar şi pe un cost scăzut, are la bază o tehnologie de tip lego. Forţa de muncă necesară ridicării unei astfel de case, în sistem Amvic, din diafragme de beton turnate în cofraje de polistiren, este la jumătatea uneia similare, construită după metode tradiţionale. Astfel, costul unui metru pătrat construit începe de la 500 de euro, cu finisaje de nivel mediu incluse.

Această tehnologie determină şi o durată de construcţie scăzută, cuprinsă între o lună şi trei luni. Marin Cruţescu, directorul companiei Amvic, spune că, în condiţiile aceloraşi coeficiente termice şi suprafaţe, economiile rezultate din construirea unei astfel de case faţă de o construcţie clasică sunt cuprinse între 5.000 şi 8.000 de euro.

„Economiile rezultă din structura care nu mai necesită stâlpi şi centuri, din înlocuirea cofrajelor de lemn cu sistemul de cofraje din polistiren şi din micşorarea preţurilor la finisaje, datorită pereţilor foarte drepţi. În plus, acest tip de casă este prietenos faţă de mediu, prin consumul redus de combustibil necesar încălzirii, dar şi prin faptul că se salvează materialul lemnos necesar în varianta clasică", mai afirmă Cruţescu.

Conform constructorului, un alt avantaj al acestui sistem este şi o economie importantă la factura de energie. Datorită izolaţiei termice foarte performante, costurile pot fi diminuate cu până la 50%.

Polistirenul, cel mai bun izolator termic

Constructorii de pe piaţa românească apelează la soluţii precum lemnul, betonul-armat, cărămida, separat sau în combinaţii. Se pot construi case exclusiv din lemn, din beton-armat în cofraje de polistiren, din zidărie sau combinând aceste elemente.

Gheorghe Polizu, preşedintele Patronatului Societăţilor din Construcţii (PSC), spune că materialele folosite pentru ridicarea unei construcţii la roşu sunt asemănătoare din punct de vedere al durabilităţii. Nu acelaşi lucru se poate spune şi depre izolaţia termică a diferitelor tipuri de locuinţe. „La fel cum preferaţi friptura de porc, vacă sau pui, tot aşa şi în construcţii, fiecare alege tipul de casă care-i place mai mult.

Materialele existente astăzi pot fi utilizate cu aproximativ aceleaşi rezultate. Din punct de vedere termic, este clar că termoizolantele din materiale plastice, precum polistirenul, sunt cele mai eficiente", spune el.
Lucrurile au evoluat mult faţă de perioada de dinainte de 1989, când specialiştii statului centralizat acreditau ideea că materialele plastice, din care se fac principalele termoizolatoare eficiente, ar trebui folosite exclusiv în industria farmaceutică.

Începând din anul 2009, nicio construcţie nu va mai putea fi vândută dacă nu va avea un certificat energetic, care va lua în considerare, printre alţi parametri, şi pierderile de energie termică. Iar polistirenul este cel mai folosit material termoizolator.

Toate construcţiile, indiferent că sunt făcute din beton, cărămidă sau lemn, sunt izolate termic. Astfel, la exteriorul caselor tradiţionale, polistirenul se montează peste un strat de tencuială cu grosimea de doi centimetri, aplicat pe zidurile de cărămidă.

La fel se procedează şi la casele de lemn, cu menţiunea că în acest caz montajul polistirenului se face direct pe peretele exterior. De altfel, cofrajele din polistiren au început să fie tot mai des folosite şi pe piaţa românească. În interiorul lor se toarnă pereţii casei, din beton-armat, şi astfel izolaţia termică este deja făcută.

50 % reprezintă economia ce poate fi realizată prin utilizarea unei izolaţii performante
from adevarul

luni, decembrie 17, 2007

Opt activişti Greenpeace români, arestaţi de poliţia belgiană


Cei aproximativ 200 de militanţi ai Greenpeace care au blocat, luni dimineaţă, intrările în clădirea Consiliului European din Bruxelles, pentru a protesta faţă de pescuitul excesiv din apele europene au fost arestaţi, printre ei aflându-se şi opt români.

Potrivit unui comunicat al Greenpeace, cei aproximativ 200 de activişti din 14 ţări europene, printre care şi cei opt români, au fost arestaţi după ce "au blocat cu succes" cele şapte intrări ale clădirii Consiliului Uniunii Europene.

Clădirea Consiliului European din Bruxelles este locul unde se desfăşoară întâlnirile intreministeriale ale UE, dar şi unde sunt organizate summit-urile liderilor europeni de mai multe ori pe an.

În faţa celor şapte intrări în clădire, unde ar fi trebuit să se întâlnească în cursul zilei de luni miniştrii europeni ai Agriculturii şi Pescuitului, manifestanţii au agitat pancarte galbene, pe care scria în limba engleză: "Opriţi pescuitul şi aşteptaţi restabilirea cantităţii de peşte!".

Protestatarii au blocat diferitele ieşiri din clădire, instalând aici grilaje de mari dimensiuni, acoperite cu plasă de pescuit. În faţa intrării principale, protestatarii au clădit un zid din ciment de 20 de metri lungime şi de 2,5 metri înălţime.

Poliţia a intervenit în jurul orei 08.30 GMT (10.30 ora României) pentru a elibera anumite ieşiri din clădire şi a arestat aproape 30 de militanţi Greenpeace, care stăteau aşezaţi pe jos, unii în spatele celorlaţi, cu mâinile legate.

Miniştrii Agriculturii şi Pescuitului urmează să aibă întâlniri până miercuri. Cu acest prilej, ei vor repartiza cotele anuale de peşte, în funcţie de specie şi ţară.


Ştirea a fost publicată pe terminalul MEDIAFAX în data 17.12.2007 la ora 15:33

Coldwell Banker vinde insule exotice în România


Coldwell Banker a lansat un nou serviciu pe piata din Romania - vanzarea de insule exotice, informeaza un comunicat remis redactiei. Astfel, romanii au posibilitatea de a achizitiona insule din diverse zone ale lumii. In cadrul serviciului, vor fi oferite insule in America de Nord, Caraibe, America de Sud, Europa, Asia si Pacificul de Sud cu preturi incepand de la cateva sute de mii de euro pana la 27 de milioane de euro.

Cele mai scumpe proprietati aflate la vanzare sunt localizate in Bora Bora si Fiji, iar cele mai accesibile insule sunt in Cook Islands sau Caraibe. Preturile difera in functie de pozitionare – acces, dezvoltarea zonei (utilitati, infrastructura), clima, comunicatii, dar si alte facilitatile existente.

Coldwell Banker Affiliates of Romania a lansat acest serviciu dupa ce a intermediat deja o tranzactie in cursul acestui an prin care un om de afaceri local a cumparat un teren de 1.000 mp in St. Maarten, zona Caraibe.

Coldwell Banker Affiliates of Romania ofera servicii de consultanta si brokeraj pe toate segmentele pietei: rezidential, birouri, industrial, retail, terenuri si investitii. In prezent, compania are sase puncte de lucru in Romania: trei in Bucuresti (sediul central si agentiile din calea Mosilor si Opera Center) si alte trei branchuri in tara (Coldwell Banker Meridian in Ploiesti, Coldwell Banker Muscel la Campulung si Coldwell Banker Alpin la Brasov).

Sursa: Coldwell Banker Affiliates of Romania

Reclama la dragoste


Povestea cuplului din filmul „Stralucirea eterna a mintii neprihanite” are poezia clipurilor regizate de celebrul Michel Gondry.

Unul dintre cele mai frumoase filme de dragoste din istoria cinematografiei, „Stralucirea eterna a mintii neprihanite” („Eternal Sunshine of the Spotless Mind”) este rezultatul colaborarii a doi cineasti exceptionali: scenaristul Charlie Kaufman si regizorul Michel Gondry.

Inepuizabil in fantezie si cu un spirit ludic de invidiat, Gondry e unul dintre cei mai bine cotati regizori de reclame si videoclipuri. In Cartea Recordurilor, figureaza cu cel mai premiat clip din istorie, „Drugstore” (1994) pentru Levi’s.

Michel Gondry (44 de ani) s-a nascut la Versailles intr-o atmosfera cat se poate de muzicala, cu un tata care vindea chitare si un bunic care a inventat unul dintre primele sintetizatoare. Dupa o scurta cariera de baterist in formatia Oui Oui, s-a apucat de animatie si clipuri. Asa l-a „reperat” Björk, care i-a cerut un videoclip pentru „Human Behaviour”. In scurt timp, l-au solicitat Lenny Kravitz, Massive Attack, Daft Punk, Beck si Rolling Stones.

Fara compromisuri

Inainte de „Stralucirea eterna”, Gondry isi pusese la incercare talentul de regizor de cinema o singura data, cu „Human Nature” (2001), considerat mult prea sofisticat si pe alocuri exagerat, motiv pentru care incasarile n-au depasit 700.000 dolari in Statele Unite. Cu „Stralucirea eterna...”, Gondry a ajuns la inima publicului, dupa ce i-a cucerit pe critici. De la un buget de 20 de milioane de dolari - care l-a constrans sa fie extrem de creativ - a ajuns la incasari de 70 de milioane.

„Prefer sa cheltui mai putini bani decat sa fiu fortat sa fac compromisuri. In felul acesta, am control total asupra filmelor mele”, spunea cineastul. Succesul de casa este dat si de distributia selecta: Kate Winslet, Jim Carrey, Mark Ruffalo, Elijah Wood si Kirsten Dunst. Cel mai recent film al sau, „Arta viselor”, a ajuns toamna aceasta in cinema.

Stil aparte

Gondry si-a exersat un stil aparte de a filma. Desi are la indemana tehnica digitala, prefera sa exploateze original efectele pe care le produce o camera de filmat clasica. Unele dintre cele mai bizare secvente - cum e cea in care Joel „in miniatura” se ascunde sub masa din bucatarie - sunt rezultatul unor trucuri realizate cu o camera clasica.

Adept al improvizatiei, Gondry si-a lasat actorii sa se miste liber, controlandu-si in acelasi timp cameramanii printr-un sistem audio. Scenele se recreau adeseori complet diferit de cele anterioare, iar printre imaginile selectate la montaj se regasesc unele filmate la repetitii.

IDEE DE FILM

„Delete” la iubire

„Pentru ca aveam, la acea vreme, probleme in dragoste, ideea mi s-a parut extraordinara”, marturisea Michel Gondry. Ideea unui aparat care ar sterge din memorie doar amintirile dureroase s-a concretizat intr-unul dintre cele mai poetice filme de dragoste.

Cand nu-si mai pot salva relatia, Clementine Kruczynski (Kate Winslet) si Joel Barish (Jim Carrey) apeleaza la cabinetul Lacuna Inc.
La jumatatea drumului, Joel se razgandeste si incearca sa se salveze refugiindu-se cu iubita sa in amintirile din copilarie.
from evz

"Masoneria ne-a integrat în NATO"


Prezent la Cluj pentru a viziona expoziţia de obiecte masonice de la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei, unul dintre cei mai importanţi autori de cărţi care au ca subiect viaţa masonilor şi, în acelaşi timp, directorul Centrului Naţional de Studii Francmasonice, Horia Nestorescu-Bălceşti, a acordat un interviu în exclusivitate pentru clujeanul.ro.


clujeanul.ro: Care este în aceste zile preocuparea principală a lojilor masonice româneşti?

Horia Nestorescu-Bălceşti: Cele nouă mari loji româneşti pregătesc scrierea unei istorii a masoneriei autohtone. Problema este că Marea Lojă Naţională a României vrea să se ocupe de acest obiectiv şi, bineînţeles, vrea să tragă spuza pe turta lor. E mai bine ca istoria masonilor români să nu fie redactată de către istorici masoni, pentru că aceştia au ideea absurdă că tot ceea ce mişcă în lumea aceasta a fost făcut de masoni. Cel mai bine ar fi să fie cooptaţi nişte istorici independenţii. Totodată, se mai lucrează la realizarea unui muzeu masonic. Acum se lucrează la tematică.

Inegrarea în NATO

clujeanul.ro: Care a fost influenţa masoneriei româneşti în viaţa de stat de după 1989?

H. N.-R.: Fără îndoială că au existat influenţe ale masonilor asupra destinul statutui român. Cea mai notabilă este integrarea României în NATO. Astfel, Marea Lojă Naţională a României a primit iniţierea de la o lojă americană. Nu trebuie uitat nici faptul că Supremul Consiliu al Ritului Scoţian Antic şi Acceptat din România a fost instalat în templul din Washington, iar cei care i-au instalat făceau, unul şi unul parte din toate structurile statului american. În acelaşi timp, 200 de masoni români au fost ridicaţi în grade de masoni de la 4 la 32 de către Loja Bazelor NATO din Germania. Odată cu ocuparea Germaniei de către SUA după al Doilea Război Mondial, în bazele de aici au venit şi masoni care au format Loja Bazelor NATO din Germania.


clujeanul.ro: Câţi oameni are acum masoneria în structurile de stat ale României?

H. N.-R.: Preşedinte şi premier nu am avut niciodată după 1989 în România, însă avem miniştri, secetari de stat şi parlamentari mulţi. Nu vreau să numesc pe nimeni pentru că mulţi dintre aceştia nu au făcut cinste lojilor din care fac parte.


clujeanul.ro: Au avut masonii vreo legătură cu Revoluţia din 1989?

H. N.-R.: În 1989 în România existau 21 de masoni, toţi cu vârsta trecută de 70 de ani. Ce influenţă puteau ei să aibă în Revoluţie? Să fim serioşi.

"Nu mai avem elite"

clujeanul.ro: De ce masoneria română nu mai are puterea de altădată, când făcea revoluţii şi numea conducerea ţării?

H. N.-R.: Nu mai avem elite. România a pierdut elitele în închisorile comuniste. O altă mare parte a elitei a emigrat în ţări străine. Perioada de după Revoluţie venea după un vid în masonerie de 50-60 de ani. O altă cauză o constă şi în faptul că, spre deosebire de secolul XIX ,când tinerii români se duceau la studii în străinătate şi se întorceau, în momentul de faţă tinerii nu se mai întorc.


clujeanul.ro: Cum comentaţi acuzaţiile conform cărora în lojile masonice au pătruns securişti şi oameni de afaceri veroşi?

H. N.-R.: După Revoluţie cei care au intrat în masonerie au adus tarele societăţii româneşti. Este nevoie de o perioadă relativ îndelungată ca să reuşim să trecem de aceste tare. Noi încercăm să cernem oamenii prin mai multe condiţii. Un mason trebuie să creadă în Dumnezeu, să fie om liber şi de bune moravuri, să aibă suficiente cunoştinţe de cultură generală pentru a înţelege principiile masoneriei şi să aibă suficiente mijloace de existenţă pentru a se ajuta pe sine şi pe ceilalţi. Un candidat este considerat că nu îndeplineşte aceste condiţii până la dovada contrarie.

"Mason nu devii, ci te naşti"

clujeanul.ro: Se spune că cei mai importanţi masoni sunt aceia despre care nu se ştie că sunt masoni. Ce părere aveţi?

H. N.-R.: Nu e adevărat. Dar dacă găseşti pe cineva care se bate cu pumnul în piept că este mason acela, chiar dacă este mason, nu trebuie să-l crezi. Mason nu devii, ci te naşti. Vă dau un exemplu de două personaje care au fost masoni geniali fără a face parte dintr-o lojă. Eminescu şi Ion Creangă. Pe Eminescu nu l-au acceptat pentru că avea o viaţă boemă, iar pe Creangă pentru că era răspopit. Cu toate acestea ei erau mai mari masoni ca mulţi alţii. Dacă vrei să afli ritualul de iniţiere în primul grad masonic citeşte Harap Alb.
from clujeanul

Microintreprinderile, impozitate cu 2,5 la suta anul viitor

Veniturile obtinute de microintreprinderi vor fi impozitate cu 2,5 la suta, incepand din 2008, potrivit Codului Fiscal.

in prezent, veniturile obtinute de microintreprinderi sunt impozitate cu o cota de doi la suta. Cota de impozitare pentru veniturile microintreprinderilor a fost stabilita la doi la suta, incepand din 1 ianuarie 2007, urmand ca aceasta sa fie majorata progresiv pana la trei la suta, incepand din 2009.

Conform reglementarilor, o microintreprindere este o persoana juridica care, cumulativ, realizeaza venituri, altele decat cele din consultanta si management, in proportie de peste 50 la suta din veniturile totale, are de la unu pana la noua salariati inclusiv, a realizat venituri care nu au depasit echivalentul in lei a 100.000 euro, iar capitalul social al persoanei juridice este detinut de persoane, altele decat statul, autoritatile locale si institutiile publice.

Calculul si plata impozitului pe venitul microintreprinderilor se efectueaza trimestrial, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului pentru care se calculeaza impozitul. Microintreprinderile au obligatia de a depune, pana la termenul de plata a impozitului, declaratia de impozit pe venit.
from citynews

duminică, decembrie 16, 2007

Copilul secret al lui Hitler ar putea trăi în Marea Britanie


A reunţat la viaţa ei din Londra pentru a-l urmări pe Hitler la fiecare pas, cina seară de seară la restaurantul lui favorit până în clipa în care el a remarcat-o. Este vorba despre Unity Mitford, femeia care şi-a făcut loc în viaţa conducătorului german din anul 1934 şi până la izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial. În ziua în care războiul a fost declarat, femeia, prinsă la mijloc între principiile ţării natale, Anglia, şi ale ţării adoptive, Germania, a găsit ca unică soluţie sinuciderea. A luat pistolul, l-a încărcat şi a tras fără milă având ţeava îndreptată spre propria tâmplă. Destinul a decis însă împotriva voinţei sale. Glonţul nu a ucis-o, nici pe ea, nici rodul dragostei dintre ea şi Adolf Hitler.

Potrivit speculaţiilor apărute în revista New Statesman, în 1940 femeia aparţinând aristocraţiei engleze, s-a întors pe pământul natal, dar nu ca un pacient fără speranţe ci ca viitoare mamă. În pântece purta un copil, chiar copilul nemilosului conducător, scrie Daily Mail. Băieţelul adus pe lume în timpul războiului a fost dat repede spre adopţie. Se naşte astfel inevitabil întrebarea: Este posibil ca fiul în vârstă de 67 de ani al lui Hitler să trăiască acum în Marea Britanie? Ar fi moştenitorul uneia din cele mai cunoscute figuri din istoria omenirii.

Povestea copilului a început după ce autorul articolului din New Statesman , Martin Bright, a primit telefonul unei femei, care pretindea că mătuşă sa a îngrijt-o pe Unity în timpul naşterii. Maternitatea despre care a vorbit încă mai există, şi da, a fost confirmat faptul că mătuşa femeii a lucrat acolo. Unity nu a fost însă înregistrată că ar fi adus pe lume un copil. Nici nu avea cum să se întâmple aşa ceva, potrivit singurei surori rămase în viaţă a lui Unity, Deborah, Duchess de Devonshire. „Oamenii ar trebui să înceteze să mai dea ascultare bârfelor specifice zonei rurale”, a comentat presupusa mătuşă a fiului lui Hitler.

Unity nu a vorbit niciodată despre varianta căsătoriei cu Adolf Hitler chiar dacă îl adora, descriindu-l în scrisorile către sora ei ca fiind „cel mai grozav om din toate timpurile”. În mintea şi sufletul ei domina ideea că uniunea lor nu este doar una romantică, ci poate fi o legătură politică între Anglia şi Germania. „Poate că ea ar fi visat la nuntă, el era drăguţ şi politicos şi se înţelegeau bine, dar el obişnuia să spună că nu s-ar putea căsători”, a povestit Winifred Wagner, nora compoziorului Richard Wagner şi apropiată a lui Hitler. În plus, Unity nu era „suficient de interesantă”. Paisunea era doar de o parte, potrivit lui Elmar Streicher, care a cunoscut-o. „Nu a avut nimic de-a face cu el. Ea era doar ca un fluture pe o floare. Pur şi simplu nu era sexy. Era atât de înaltă. A fost virgină până în ziua morţii, mi-aş băga mâna în foc pentru asta”, a povestit sursa. Elmar s-ar putea însă să se înşele existând zvonuri cum că Unity întreţinea relaţii cu ofiţerii de armată. Să fi născut Unity alt copil decât cel al lui Hitler? Puţin probabil, corespondenţa cu siguranţă ar fi trădat-o dacă aştepta urmaşul altui bărbat.

Oricare ar fi fost adevărul, englezoaica a reuşit să păstreze bine misterul. Glonţul care se dorea a fi fatal a lăsat-o cu o memorie foarte slabă. Singurul lucru pe care şi-l amintea era că Hitler i-a admirat cândva picioarele. Se comporta straniu şi a trecut de la obsesia pentru Hitler la cea pentru religie. În 1948, Unity s-a îmbolnăvit de meningită şi a murit un an mai târziu.Presupusa ei poveste de dragoste cu unul din cei mai cruzi conducători din toate timpurile va fi prezentată şi într-un documentar tv.
from antena 3

Official Google Blog: Encouraging people to contribute knowledge

Official Google Blog: Encouraging people to contribute knowledge