miercuri, decembrie 19, 2007

Italia va renunţa la decretul de lege referitor la expulzarea cetăţenilor comunitari

Guvernul italian a decis să renunţe la decretul de lege privind expulzarea cetăţenilor europeni, a anuntat ministrul Vannino Chiti la sfarsitul conferintei Cameriei Deputatilor din aceasta dimineata, relatează agenţia de presă ANSA.

Liderul grupului PD (Partidul Democratic) din Camera Deputaţilor a anunţat că Guvernul va înlocui decretul de siguranţă cu un alt text, care va conţine normele esenţiale.

Această hotărâre urmează să prezentata pe 28 decembre, în cursul unei conferinţe cu liderii grupurilor din Camera Deputaţlor, înainte de expirarea termenului scadent al actualului decret.

Guvernul a ajuns la decizia de a renunţa la decret după o zi de negocieri în coaliţie desfăşurate în paralel cu un veritabil "maraton oratoric" în camera inferioară a Legislativului, unde ieri a avut loc discuţia generală în legătură cu textul asupra căruia Executivul a obţinut deja un vot de încredere în Senat.

Decretul de lege privind expulzarea cetăţenilor comunitari a intrat în vigoare la 2 noiembrie, după adoptarea sa în Consiliul de Miniştri, dar are nevoie de aprobarea ambelor Camere ale Parlamentului. El a fost adoptat în Guvern în urma presiunilor primarului Romei, Walter Veltroni, după agresarea mortală a unei italience, la sfârşitul lunii octombrie, atribuită unui rom român.

Incidentul a provocat tensiuni între Roma şi Bucureşti, iar Comisia Europeană a reamintit că expulzarea străinilor care sunt cetăţeni UE nu poate fi decât "individuală" şi trebuie "să poată face obiectul unui recurs".
from adevarul

Niciun comentariu: