duminică, decembrie 16, 2007

Copilul secret al lui Hitler ar putea trăi în Marea Britanie


A reunţat la viaţa ei din Londra pentru a-l urmări pe Hitler la fiecare pas, cina seară de seară la restaurantul lui favorit până în clipa în care el a remarcat-o. Este vorba despre Unity Mitford, femeia care şi-a făcut loc în viaţa conducătorului german din anul 1934 şi până la izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial. În ziua în care războiul a fost declarat, femeia, prinsă la mijloc între principiile ţării natale, Anglia, şi ale ţării adoptive, Germania, a găsit ca unică soluţie sinuciderea. A luat pistolul, l-a încărcat şi a tras fără milă având ţeava îndreptată spre propria tâmplă. Destinul a decis însă împotriva voinţei sale. Glonţul nu a ucis-o, nici pe ea, nici rodul dragostei dintre ea şi Adolf Hitler.

Potrivit speculaţiilor apărute în revista New Statesman, în 1940 femeia aparţinând aristocraţiei engleze, s-a întors pe pământul natal, dar nu ca un pacient fără speranţe ci ca viitoare mamă. În pântece purta un copil, chiar copilul nemilosului conducător, scrie Daily Mail. Băieţelul adus pe lume în timpul războiului a fost dat repede spre adopţie. Se naşte astfel inevitabil întrebarea: Este posibil ca fiul în vârstă de 67 de ani al lui Hitler să trăiască acum în Marea Britanie? Ar fi moştenitorul uneia din cele mai cunoscute figuri din istoria omenirii.

Povestea copilului a început după ce autorul articolului din New Statesman , Martin Bright, a primit telefonul unei femei, care pretindea că mătuşă sa a îngrijt-o pe Unity în timpul naşterii. Maternitatea despre care a vorbit încă mai există, şi da, a fost confirmat faptul că mătuşa femeii a lucrat acolo. Unity nu a fost însă înregistrată că ar fi adus pe lume un copil. Nici nu avea cum să se întâmple aşa ceva, potrivit singurei surori rămase în viaţă a lui Unity, Deborah, Duchess de Devonshire. „Oamenii ar trebui să înceteze să mai dea ascultare bârfelor specifice zonei rurale”, a comentat presupusa mătuşă a fiului lui Hitler.

Unity nu a vorbit niciodată despre varianta căsătoriei cu Adolf Hitler chiar dacă îl adora, descriindu-l în scrisorile către sora ei ca fiind „cel mai grozav om din toate timpurile”. În mintea şi sufletul ei domina ideea că uniunea lor nu este doar una romantică, ci poate fi o legătură politică între Anglia şi Germania. „Poate că ea ar fi visat la nuntă, el era drăguţ şi politicos şi se înţelegeau bine, dar el obişnuia să spună că nu s-ar putea căsători”, a povestit Winifred Wagner, nora compoziorului Richard Wagner şi apropiată a lui Hitler. În plus, Unity nu era „suficient de interesantă”. Paisunea era doar de o parte, potrivit lui Elmar Streicher, care a cunoscut-o. „Nu a avut nimic de-a face cu el. Ea era doar ca un fluture pe o floare. Pur şi simplu nu era sexy. Era atât de înaltă. A fost virgină până în ziua morţii, mi-aş băga mâna în foc pentru asta”, a povestit sursa. Elmar s-ar putea însă să se înşele existând zvonuri cum că Unity întreţinea relaţii cu ofiţerii de armată. Să fi născut Unity alt copil decât cel al lui Hitler? Puţin probabil, corespondenţa cu siguranţă ar fi trădat-o dacă aştepta urmaşul altui bărbat.

Oricare ar fi fost adevărul, englezoaica a reuşit să păstreze bine misterul. Glonţul care se dorea a fi fatal a lăsat-o cu o memorie foarte slabă. Singurul lucru pe care şi-l amintea era că Hitler i-a admirat cândva picioarele. Se comporta straniu şi a trecut de la obsesia pentru Hitler la cea pentru religie. În 1948, Unity s-a îmbolnăvit de meningită şi a murit un an mai târziu.Presupusa ei poveste de dragoste cu unul din cei mai cruzi conducători din toate timpurile va fi prezentată şi într-un documentar tv.
from antena 3

Niciun comentariu: