marți, decembrie 18, 2007

Rinspeed sQuba, prima maşină subacvatică




Animaţie pe computer sau ficţiune hollywoodiană? Sau chiar aveam de-a face cu o maşină reală? Mulţi dintre vizitatorii viitorului salon auto de la Geneva (6-16 martie 2008) îşi vor pune aceste întrebări când vor admira ultima creaţie a elveţienilor de la Rinspeed, „sQuba" – prima maşină subacvatică.

Acest uimitor vehicol-concept al elveţienilor de la Rinspeed, renumiţi pentru ideile inovatoare şi pentru designurile originale, îţi lasă impresia că te afli în faţa unei maşini a lui James Bond.

Autovehicolul se deplasează atât pe şosele, lucru pentru care e nevoie doar de apăsarea unui buton, dar la fel de bine poate deveni un vehicol acvatic, cu care poţi „intra la apă" în sensul literar al termenului. Ce-i drept, doar până la o adâncime de 10 metri (oricum, 10 metri sunt suficienţi pentru a aborda fără emoţii cele mai „dezvoltate" gropi camuflate în bălţi de pe şoselele noastre).


Sursa de inspiraţie, maşina amfibie a lui James Bond

Pentru Frank M. Rinderknecht, şeful Rinspeed, „sQuba" simbolizează îndeplinirea unui vis mai vechi al omenirii, prezent mai mult în filmele în care imaginaţia stă mai presus decât realitatea – unul dintre exemplele elocvente este „The spy who loved me" (apărut în 1977), rămas celebru pentru scena în care James Bond conduce o maşină subacvatică.

"La fix 30 de ani de la apariţia filmului, această incredibilă secvenţă a filmului – la vremea respectivă doar animată – se materializează şi devine realitate, în lumea reală", a afirmat Rinderknecht.
from adevarul

Niciun comentariu: