vineri, decembrie 21, 2007

Orban afirmă că va demisiona dacă se dovedeşte că a lovit-o pe Simona Todean


Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat, joi seara, că nu a lovit-o pe Simona Todean, presupusa victimă a accidentului în care este implicat, şi a precizat că va demisiona din toate funcţiile deţinute dacă se va dovedi contrariul, adăugând că are convingerea că este filat de 4-5 luni.

Invitat la o emisiune a postului de televiziune Antena 3, liberalul a admis că a avut o discuţie cu premierul Tăriceanu, discuţie în cadrul căreia a intervenit şi "posibilitatea demisiei", însă personal consideră că nu are niciun motiv să demisioneze.

Întrebat dacă este vorba despre o comandă politică, venită din interiorul partidului şi dacă ia în calcul ipoteza de a fi fost filat de Unitatea "Doi şi un sfert" aflată în subordinea Ministerului Internelor condus de colegul său de partid Cristian David, Orban a refuzat să de un răspuns tranşant, dar nici nu a negat categoric o astfel de variantă. El a admis doar că aşa cum are prieteni şi adversari politici în toate partidele, la fel are amici şi adversari politici şi în interiorul PNL. "Evident, am fost filat, dar nu pot proba aceste lucruri. Filajul se face în mod normal de "doi şi un sfert", dar aceste lucruri nu pot fi demonstrate. În context, ministrul Transporturilor este a mărturisit că are convingerea că este filat de 4-5 luni, iar telefonele îi sunt ascultate de dimineaţa până seara.

El a negat categoric faptul că ar fi rănit-o pe fata de 14 ani în accidentul produs duminică seara. Orban a relatat modul în care s-au derulat evenimtele în acea seara şi a precizat că va face publică declaraţia pe care o va da la Parchet.

Ministrul a relatat că, după producerea accidentului, a coborât din maşină, iar şoferul Matizului a sunat la 112, la rugămintea sa, după care a petrecut mai mult timp la locul accidentului, aşteptând să vină Poliţia. Potrivit liderului liberal, unul dintre cetăţenii care se adunaseră la locul incidentului i-a atras atenţia că este o fetiţă care plânge şi s-a deplasat pe celălalt trotuar pentru că a vrut să vadă dacă a rănit-o. Orban a spus că vizibilitatea era foarte scăzută pentru a vedea dacă cineva este pe trecerea de pietoni. El a povestit că a stat de vorbă cu fata şi cu mama acesteia. "Am întrebat-o dacă a fost lovită de mine şi ea mi-a spus că nu. (...) Am vorbit şi cu mama ei care a spus că nu este niciun fel de problemă", a relatat Orban. Întrebat ce crede că i s-a întâmplat fetei, Orban a spus că probabil aceasta a căzut, posibil să fi fost afectată şi de "şocul de a fi auzit două maşini buşindu-se". El a mai spus că nu a menţiont discuţia cu fata în declaraţia de la Poliţie întrucât nu avea motive să o facă atâta vreme cât era vorba despre o persoană care nu a fost implicată în accident.

Potrivit propriei mărturii, aşteptând să vină Poliţia, la un moment dat, ministrul s-a dus într-un local din apropiere pentru a bea o cafea, iar, în acest interval de timp, maşina sa a fost lovită şi a dispărut şi plăcuţa cu numărul de înmatriculare din spatele autoturismului.

În condiţiile în care legea spune că, în cazul în care nu există victime, conducătorul auto trebuie să meargă la Poliţie să declare accidentul, ziariştii l-au întrebat de ce nu a făcut acest lucru şi a aşteptat să vină Poliţia la locul faptei. Orban a susţinut că, din cauza şocului, nu s-a mai gândit la aceste aspecte, dar a adăugat că tot ce-şi reproşează este tocmai faptul că nu s-a prezentat la Poliţie să anunţe personal accidentul.

Orban a relatat că avea în jur de 50-60 de kilometri în momentul accidentului, iar maşina sa a derapat, din cauza zăpezii. În seara de duminică ministrul a spus că a avut o problemă de familie, după care s-a aflat pe autostradă, iar luni dimineaţă s-a aflat în spital, pentru o serie de analize.

Ministrul a mai spus că filmul difuzat pe posturile de televiziune nu face altceva decât să demonstreze că nu a existat o victimă şi că nu a fugit de la locul accidentului, adăugând şi că presa a relatat în mod eronat că era băut. Orban a precizat că venea de la o petrecere a fiului unui prieten de familie şi că există martori care pot depune măturie că nu a consumat alcool. Ministrul a mai afirmat că, dacă ar fi adevărat că a accidentat-o pe fată şi a luat-o pe capota maşinii, expertiza tehnică a Poliţiei ar trebui să autentifice acest lucru şi a spus că i se pare suspect faptul că nu a primit niciun răspuns în ce priveşte analiza maşinii.
from adevarul

Niciun comentariu: