sâmbătă, iulie 12, 2008

GERMANIA. FOST SENATOR - FILMAT ÎN TIMP CE AJUTA O BĂTRÂNĂ SĂ SE SINUCIDĂ

Germania. Fost senator - filmat în timp ce ajuta o bătrână să se sinucidă Lansarea unui filmuleţ care prezintă un politician german, ajutând o femeie de 79 de ani să se sinucidă, a provocat şoc şi dezgust în Germania şi a iniţiat mai multe mişcări care susţin înteţirea regulilor împotriva sinuciderii asistate, informează Reuters.

Roger Kusch, fostul senator de Hamburg, protagonistul filmului, este un susţinător fervent al dreptului la moarte. El a declarat că a sfătuit-o pe pensionara în vîrstă de 79 de ani, ajutând-o să îşi prepare un coktail letal, din sedative şi medicamente împotriva malariei, după care a părăsit apartamentul bătrânei.

Opinia publică este însă şocată deoarece femeia nu suferea de vreo boală în ultimă fază. Motivul pentru care aceasta îşi dorea să moară era faptul că trăia singură, nefiind măritată şi neavând copii. Frica cea mai mare a bătrânei era că va ajunge la o casă de bătrâni.

Opinia publică din Germania este extrem de sensibilă la tema eutanasierii, mai ales datorită moştenirii lăsate de regimul nazist despre care se spune că ar fi exterminat mai mult de 100.000 de persoane cu probleme mentale sau fizice, între 1940 şi 1945.

În prezent, în Germania este ilegal să ajuţi pe cineva să se sinucidă, însă Kusch a evitat orice acuzaţie juridică, neadministrând personal drogul femeii.

Susţinător al dreptului la moarte, Kusch a dat chiar el publicităţii pasaje din filmuleţ. În acelaşi spirit, fostul senator a inventat în urmă cu câtva timp o „maşină de sinucis”, cu care doritorii îşi pot administra singuri injecţia letală.

„Este foarte şocant să vezi cum un cinic egoist a putut să exploateze singurătatea unei femei, în goana sa disperată după publicitate” a comentat pentru ziarul Bild Joerg-Dietrich Hoppe, preşedintele Asociaţiei Medicale Germane.

Olanda a fost prima ţară care a legalizat eutanasia, în 2002. Această practică mai este legală şi În Luxemburg şi Belgia.

Antena3.ro

vineri, iulie 11, 2008

O COMISIE SPECIALĂ VA ANALIZA "FENOMENUL" CERŞETORILOR ROMÂNI DIN HELSINKI





Finlanda. O comisie specială va analiza fenomenul cerşetorilor români din HelsinkiPrimăria capitalei finlandeze, Helsinki, a format o comisie specială, care să se ocupe de cerşetorii veniţi din România, care au împânzit străzile oraşului. Finlandezii sunt îngrijoraţi de un an şi jumătate de numărul mare de rromi de origine română şi vor să ştie ce îi aduce tocmai la Helsinki.

Grupul de lucru a eleaborat deja un raport în care cere municipalităţii să le retragă custodia părinţilor care îşi pun copiii să cerşească. Aceeaşi comisie a anunţat că va cere explicaţii guvernului de la Bucureşti, despre condiţiile de viaţă ale rromilor în România.

Antena 3

joi, iulie 10, 2008

Şoc! Michael Jackson, în scaun cu rotile

Când spui Michael Jackson, te gândeşti fără doar şi poate la extravaganţă şi ciudăţenie. Dar regele muzicii pop nici măcar nu încearcă să schimbe ceva, ci dimpotrivă, îşi accentuează şi mai mult aceste defecte. Ultima experienţă ridică nişte semne de întrebare cu privire la starea de sănătate a starului. Fie fizică, fie mentală. După caz...

Luna următoare, starul va împlini 50 de ani, dar, cu cât se apropie de această vârstă, cu atât Michael devine mai ciudat. Cântăreţul a fost fotografiat în timp ce vizita un magazin de jucării şi o librărie, din apropierea casei sale din Las Vegas. Până aici, nimic surprinzător, numai că interpretul „Thriller” se afla într-un scaun cu rotile, îmbrăcat în pijama, purtând perucă şi mască de chirurg, o şapcă şi ochelari de soare.

Probabil că această „deghizare” s-a dorit pentru ca starul să nu fie recunoscut de cumpărători. Însă culmea ironiei este că, mai nou, Michael este identificat fix după aceste ciudăţenii vestimentare. Dar fanii lui pot sta cât de cât liniştiţi. În ultimele săptămâni, starul mai fusese zărit atât în cărucior, cât şi stând pe propriile picioare.

În timp ce cariera lui Michael pare a fi într-un accentuat declin, necazurile nu l-au ocolit deloc pe star. A avut probleme cu sănătatea, fiind diagnosticat ca suferind de lupus şi vitiligo.
La toate acestea s-au adăugat operaţiile estetice şi scandalurile sexuale.

Cât despre apariţia surprinzătoare a lui Michael Jackson, iată ce declară un martor: „Au sosit la magazinele Barnes şi Nobel din Las Vegas, luni după-amiază. Prima dată, Michael s-a dus la raionul pentru micuţi, în scaunul lui cu rotile şi citind cărţi. Cei trei copii ai lui erau la o altă masă, cu bodyguarzii. A stat acolo cam jumătate de oră. Apoi a plecat la raionul de muzică. Dar, în tot acest timp, micuţii lui au rămas la secţiunea pentru copii. Apoi, s-a deplasat singur cu scaunul prin magazin. A stat vreo două ore, în total. Nu a existat vreun tratament special pentru el. Magazinul nu a fost închis publicului nicio clipă”.

Pregăteşte starul vreo revenire în muzică şi face probe pentru vreun nou videoclip ciudat? Tot ce este posibil. Când vine vorba despre Michael Jackson, nimic nu mai este surprinzător.

sursa vdtonline.ro

JEAN-MICHEL JARRE VA CONCERTA LA BUCUREŞTI ÎN OCTOMBRIE

Jean-Michel Jarre va concerta la Bucureşti în octombrie Artistul Jean-Michel Jarre va concerta pe 10 octombrie la Bucureşti, în cadrul unui eveniment organizat de Fundaţia Phoenix. Potrivit acesteia, negocierile cu artistul francez, considerat un pionier al muzicii elcetronice, au durat 9 luni. Locaţia concertului nu a fost încă stabilită şi nici preţul biletelor, acestea urmând să fie anunţate ulterior.

Jean-Michel André Jarre (născut pe 24 august 1948, Lyon) este un compozitor, performer şi producător muzical francez. Cu o carieră care se întinde pe mai bine de 40 de ani, el a vândut până în prezent peste 80 de milioane de albume şi single-uri, fiind răsplătit cu numeroase distincţii şi premii.

În anul 1979, artistul a fost inclus în Cartea Recordurilor pentru cel mai mare concer susţinut vreodată de un artist, pentru ca opt ani mai târziu să îşi doboare propriul record cu concertul Rendez-Vous Houston.



Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără „Oxygene” (1976), „Equinoxe” (1978), „Magnetic Fields/ Les Chants Magnétiques” (1981), „Zoolook” (1984), „Metamorphoses” (2000). Cel mai recent material discografic este albumul „Téo & Téa”, lansat anul trecut.

Antena3.ro

miercuri, iulie 09, 2008

TOPUL FERICIRII: DANEZII SUNT CEI MAI FERICIŢI OAMENI DE PE PĂMÂNT

Topul fericirii: danezii sunt cei mai fericiţi oameni de pe pământ Danezii sunt cei mai fericiţi oameni de pe pâmânt. Nu sunt bogaţi, dar trăiesc într-o societate prosperă şi liberă. Aceasta este concluzia unui studiu finanţat de guvernul american. Fericiţi sunt şi elveţienii şi austriecii, care se află pe următoarele locuri în clasament. Americanii nu sunt ocupă însă poziţia la care se aşteptau. Ei se află doar pe locul 16 în clasamentul fericirii.

Conform studiului american, cei mai nefericiţi sunt locuitorii din Zimbabwe. Cercetătorii au efectuat studiul în 52 de ţări, unde au evaluat nivelul de libertate şi prosperitate.

România nu a fost monitorizată în cadrul acestui studiu finanţat de guvernul american.

Antena 3

Bere Azuga, investitii de 20 mil. euro in apa si bere

Bere Azuga (BEGY), unul dintre cei mai mari producatori independenti din industria locala a berii, a inceput in prima parte a acestui an productia de apa plata si anunta investitii de 20 mil. euro pentru cresterea capacitatii de productie a berii la un milion de hectolitri in urmatorii doi ani.

"Intentionam sa investim 10 mil. euro in achizitia de echipamente pentru cresterea capacitatii de productie la 500.000 de hectolitri pana in aprilie anul viitor, urmand ca in perioada 2009-2010 sa mai alocam alte 10 mil. euro pentru atingerea unei capacitati anuale de un milion de hectolitri", a declarat Valerii Moraru, actionarul majoritar al companiei Bere Azuga. Capacitatea de productie de bere a producatorului prahovean a fost anul trecut de 200.000 de hectolitri.

Producatorul a inceput in prima parte a acestui an productia de apa plata Azuga, produs care va contribui din 2009 cu un procent de 20% la cifra de afaceri a companiei.

"Piata apelor minerale si plate va continua sa creasca in urmatorii cinci ani cu circa 20% anual, odata cu cresterea veniturilor populatiei, in timp ce piata berii nu va mai creste incepand cu anul acesta cu mai mult de 5%", a motivat Violeta Moraru decizia companiei de a incepe productia de apa plata.

Bere Azuga se afla in discutii avansate cu producatorul de apa minerala si plata Perla Covasnei pentru achizitia a 51% din actiunile companiei, tranzactia urmand a fi incheiata in curand.

"Negocierile cu Perla Covasnei au inceput in urma cu doua luni si vor fi finalizate zilele acestea. Prin achizitia companiei Perla Covasnei vom putea acoperi doua segmente din piata apei prin plasarea brandului Azuga pe segmentul mediu, iar Perlei Covasna pe cel premium", a explicat directorul general al Bere Azuga.

Compania a alocat 1 mil. euro pentru lansarea apei plate, urmand sa investeasca alte 3-5 mil. euro in urmatorii ani pentru extinderea capacitatii de imbuteliere.

"Luam in considerare si intrarea pe segmentul sucurilor, dar asta se va intampla peste aproximativ trei ani", a adaugat Violeta Moraru.

Bere Azuga a investit de asemenea peste 2 mil. euro pentru relansarea marcii de bere detinute, investind 1,5 mil. euro in schimbarea ambalajelor si 600.000 de euro in promovarea produsului care fi comercializat in noul ambalaj incepand cu luna iulie. Bere Azuga detine in prezent 1,2% din piata berii, reprezentantii companiei vizand dublarea cotei de piata, la 2,5% pana in 2009.

Bere Azuga (BEGY), companie tranzactionata pe Bursa de Valori din Bucuresti si-a majorat capitalul social cu 7,4 mil. lei (2,2 mil. euro) in primavara acestui an si vizeaza pana la sfarsitul anului inca o majorare, de pana la 37 mil. lei (7,5 mil. euro). Producatorul a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 27,5 mil. lei (8,2 mil. euro) si un profit de 400.000 de euro. Pentru anul acesta, Bere Azuga estimeaza afaceri de 54 mil. lei (15 mil. euro), vizand in acelasi timp obtinerea unor incasari de 90 mil. lei in 2009 si de 135 mil. lei in 2010.
sursa capital.ro

UN ROMÂN ECONOMISEŞTE NUMAI 18 EURO PE LUNĂ

Un român economiseşte numai 18 euro pe lună Românii nu ştiu sau nu au de unde să pună bani deoparte. Potrivit unui studiu apărut în ziarul Adevărul, un român economiseşte doar 18 euro pe lună, respectiv 66 de lei, din cauza cheltuielilor mari legate de hrană şi întreţinerea locuinţei. Suma 66 de lei reprezintă mai puţin de 10% din totalul veniturilor pe lună, dacă luăm în calcul raportul dintre veniturile totale medii lunare ale unui român, care s-au ridicat, în primul trimestru al acestui an, la 685 lei, în timp ce cheltuielile au atins un nivel de 619 lei.

La nivel european, economiile se ridică tot la un procent de 10% din totalul veniturilor. O zecime din venitul mediu al unui european nu reprezintă, însă, 18 euro, ci 45.

Pe de altă parte, în primul trimestru din 2008 românii au cheltuit cel mai mult pe bunuri de consum: 71,7% din total. O familie a alocat lunar 602 lei pentru mâncare, băutură şi ţigări, ceea ce înseamnă 30,1% din totalul veniturilor care au avut ca destinaţie consumul. În plus, ponderea cheltuielilor pentru mâncare în totalul veniturilor ar putea să se majoreze în următoarea perioadă, dacă ţinem cont de creşterea preţurilor.

Orăşenii sunt cei care au câştigat cel mai bine, în primul trimestru din 2008. Veniturile lunare medii ale unei familii din mediul urban au fost cu 42,1%, mai mari decât ale celor din mediul rural, în această perioadă. Prin urmare şi cheltuielile gospodăriilor de la oraşe au fost mai mari în raport cu cele de la sate. În timp ce orăşenii au cheltuit lunar 2.055 lei, cei de la sate au alocat cheltuielilor doar 1.493 lei.

Antena3

RUSIA AMENINŢĂ CU INTERVENŢII ARMATE, DUPĂ CE SUA ŞI CEHIA AU SEMNAT UN PACT PENTRU SCUTUL ANTIRACHETĂ

Rusia ameninţă cu intervenţii armate, după ce SUA şi Cehia au semnat un pact pentru scutul antirachetăStatele Unite ale Americii au semnat o înţelegere, marţi, pentru a construi o parte dintr-un scut antirachetă în Cehia, ceea ce a determinat Rusia să avertizeze că va reacţiona prin mijloace militare dacă proiectul va fi realizat. Acordul, primul semnat cu o ţară est-europeană şi care va permite Pentagonului să îşi instaleze controversatul scut pe un teritoriu ocupat cândva de trupele sovietice, a fost semnat la Praga de Secretarul de Stat Condoleezza Rice şi omologul ceh Karel Schwarzenberg.

Scutul antirachetă face parte dintr-un sistem de protecţie împotriva ameninţărilor iraniene, însă Rusia nu este convinsă explicaţiile SUA şi suspectează că adevăratul scop este slăbirea Federaţiei. Într-un comunicat care evocă retorica din Războiul Rece, Rusia a avertizat SUA să nu instaleze scutul în apropierea graniţelor ei. “Dacă se vor începe lucrările de construire a strategicului scut antirachetă în apropierea graniţelor noastre, atunci vom fi forţaţi să reacţionăm nu prin metode diplomatice, ci prin metode tehnico-militare”, a declarat ministrul de externe, într-un comunicat pe site-ul www.mid.ru , relatează Reuters.

Ca răspuns, Pentagonul acuză Moscova că încearcă să îi intimideze pe aliaţii europeni ai Washingtonului prin vorbele agresive. “Pot doar să presupun că declaraţiile războinice ale Rusiei sunt date pentru a îi speria pe europenii care participă la acest sistem, dar asta nu va funcţiona”, a declarat secretarul de presă Geoff Morrell.

Totuşi, Casa Albă a anunţat că va continua să poarte discuţii cu Rusia, încercând să explice că scutul antirachetă nu reprezintă o ameninţare pentru Moscova, ci este destinat contracarării unor ameninţări din Orientul Mijlociu. În 2007, fostul preşedinte Vladimir Putin, acum premier, a spus că Rusia va îndrepta rachete către ţările europene dacă scutul antirachetă va fi instalat.

Nici populaţia Cehiei nu este de acord cu scutul antirachetă, unde acordul trebuie ratificat de către parlament. Un sondaj realizat luna trecută a arătat că 68% dintre cehi se opun prezenţei americanilor în ţara lor. Analistul militar Pavel Felgenhauer a declarat că Moscova foloseşte retorica din Războiul Rece pentru a descuraja parlamentul ceh să ratifice înţelegerea.

Oficialii de la Praga spun că au fost surprinşi de reacţia Rusiei. “Nu este un mod normal de a reacţiona. Ne aşteptam la altceva, având în vedere negocierile pe care noi, dar şi partenerii noştri, le poartă cu Moscova”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Cehia, Zuzana Opletalova.

Antena3.ro

PATRU ROMÂNI AU ACCIDENTAT UN CUPLU DE ITALIENI DIN SALERNO

Patru români au accidentat un cuplu de italieni din Salerno Spiritele se încing din nou in Italia, după ce patru români au intrat cu maşina pe trotuar şi au dat peste un cuplu de italieni. Bărbatul a murit, iar logodnica lui e în stare gravă. Carabinierii spun că românii băuseră şi că au fugit de la locul accidentului.

Incidentul a avut loc duminică seara, chiar în centrul oraşului Salerno. Românii, cu vârste între 23 şi 26 de ani, munceau în construcţii. Tânărul aflat la volan a pierdut cotrolul maşinii şi i-a lovit pe cei doi italieni care se aflau pe trotuar. Salvatore Alfano, un tânăr de 34 de ani, a murit la spital.

Martorii care au văzut accidentul sunt numeroşi, pentru că centrul oraşului era foarte aglomerat. Italienii i-au imbilizat pe doi dintre români. Carabinierii abia au reuşit să-i scoată pe tineri din mâinile mulţimii furioase. Doi dintre români au reuşit să scape şi au fost arestaţi abia marţi seară.

Şoferul, Mihai Bodac, în vârstă de 22 de ani, este acuzat de omucidere şi de refuzul de a acorda primul ajutor. Ceilalţi trei români, printre care şi un tânăr de 17 ani, vor fi acuzaţi pentru complicitate şi de părăsirea locului accidentului.

Antena3

marți, iulie 08, 2008

RUŞII CONSTRUIESC UN ARHIPELAG DE INSULE ARTIFICIALE ÎN MAREA NEAGRĂ

Ruşii construiesc un arhipelag de insule artificiale în Marea Neagră Ruşii vor construi un mini-arhipelag din insule artificiale în Marea Neagră. „Insulele Federaţiei” este un proiect îndrăzneţ, de patru milioane şi jumătate de euro, care ar trebui inaugurat în 2014, înainte de Olimpiada care va avea loc la Soci. 25.000 de oameni vor putea locui în insulele artificiale, în apartamente şi vile. Tot aici vor fi construite hoteluri şi centre de recreere.

Arhipelagul va avea forma Rusiei şi va respecta fidel forma reliefului şi reţeaua hidrografică a ţării. Construcţia va începe anul viitor, iar complexul de insule va fi legat de continent prin două tuneluri şi un pod.

Observator

Nikon D700

Compania Nikon a anuntat lansarea unui nou model de camera foto digitala D-SLR FX: D700.
Noul model foloseste un captator CMOS in format 24 x 36 mm (FX) cu 12,1 MPx, cu raport semnal/zgomot ridicat, plaja dinamica extinsa si sensibilitate ISO 200 - 6.400 (extensibila de la 100 pana la 25.600).







Camera este coordonata de un procesor Expeed ce realizeaza conversia analog - digital pe 14 biti. Focalizarea este realizata de un sistem Multi-CAM 500FX AF cu 51 puncte (pot fi selectionate 9, 21 sau toate cele 51 puncte de focalizare). Fotografierea in rafala atinge 5 imagini / sec iar cu gripul MB-D10 8 imaini / sec. Intarzierea la declansare este de 40 milisecunde.
Optimizarea imaginii se realizeaza prin prelucrari pe 16 biti la nivelul: contrastului, luminozitatii, saturatiei culorilor, accentuarii claritatii, D-Lighting.
Nikon D700 permite Live-view cu autofocalizare; vizualizarea imaginilor se face pe un ecran LCD de 3 inch (920.000 pixeli).
Camera detecteaza automat obiectivele DX si efectueaza decupajul corespunzator.







Corpul camerei este realizat din aliaje de magneziu si este etansat la praf si umezeaza.
Nikon D700 poseda iesire video HDMI.

Camera va fi disponibila probalil la sfarsitul lunii iulie, la un pret estimat de 2.800 euro.

O prezentare video cu Thomas Maquaire (Nikon France):





http://www.europe-nikon.com/product/fr_FR/products/broad ...

O brosura cu principalele caracteristici tehnice poate fi descarcata de la:
nikon.com
sursa foto-magazin.ro

LAMBORGHINI MURCIELAGO LP 640 VERSACE, UN ROADSTER LA MODĂ

Lamborghini Murcielago LP 640 Versace, un roadster la modăLa doi ani de la prima colaborare cu Versace, Lamborghini a anunţat o nouă maşină produsă în parteneriat cu celebra casă de modă, anunţă Worldcarfans.com. Murcielago LP 640 Roadster Versace limited edition beneficiază de un interior din piele albă şi neagră, cu modele greceşti specifice casei de modă.



Îmbunătăţirea roadsterului nu se rezumă doar la interiorul său ci şi la partea unde se află motorul. Astfel, capota care-l acoperă este, pentru prima oară la acest autoturism, transparentă, monstrul V12 putând fi astfel admirat.



Lamborghini şi Versace au lansat, odată cu acest autoturism, şi o linie de accesorii, asortate modelului, care vor fi disponibile din noiembrie 2008 în magazinele celor două cunoscute mărci.



Fotografii: Worldcarfans

Antena3.ro

REGELE MIHAI AR PUTEA DEVENI ACŢIONAR LA FABRICA DE BERE AZUGA

Regele Mihai ar putea deveni acţionar la Fabrica de Bere AzugaCasa Regală din România intenţionează să devină acţionar la Fabrica de Bere Azuga. Negocierile în acest sens se află intr-un stadiu avansat. “Suntem pe cale să încheiem o tranzacţie cu familia regală, în care ei ne vor vinde un teren din spatele fabricii de bere, iar noi le vom plăti în acţiuni. Tradiţia îi face foarte interesaţi să deţină acţiuni la Bere Azuga“, a spus Violeta Moraru, citată de Evenimentul Zilei.

Fabrica de Bere Azuga a fost construită în anul 1870 pe un teren care aparţinea moşiei regale. În anul 1947, an în care a fost obligată să renunţe la partea sa, familia regală deţinea 30% din acţiunile fabricii. Începând cu anul 2001, Bere Azuga, care aparţine omului de afaceri basarabean Valerii Moraru, produce deja un sortiment de bere care se numeşte “Azuga Regal”, iar cel târziu săptămâna viitoare va prelua pachetul de control al producătorului de apă minerală Perla Covasnei din Sfântu- Gheorghe.

De asemenea, Bere Azuga va produce începând din luna iulie şi propria marcă de apă îmbuteliată şi a investit peste două milioane de euro în relansarea pe piaţă a berii, cu un nou ambalaj.

Sursa foto: scienceline.ro

Antena3.ro

luni, iulie 07, 2008

Când mâna se transformă în grădina zoologică




Ce poate face mâna unui om? Desigur, multe lucruri, inclusiv opere de artă. Mai nou s-a demonstrat însă că şi ea poate deveni o adevărată operă de artă.

Chiar mai mult, banala mână umană poate „adăposti” o adevărată grădină zoologică. De la vulturi la girafe sau de la căţei la elefanţi, totul a fost reprodus doar cu ajutorul degetelor. Şi s-a profitat de fiecare detaliu al mâinii pentru ca rezultatul să fie cât mai aproape de perfecţiune.

Realizatorii acestei serii de lucrări au de ce să fie mândri: au demonstrat că se pot realiza capodopere şi în body-art. Doar că ele nu ţin veşnic. Dar, cât ţin, sunt frumoase.

Vedeţi mâna transformată în grădină zoologică

sursa vdtonline.ro

Scrisoare de refuz a unui somer refuzat la angajari



Se spune ca atunci cand esti dat afara pe usa, trebuie sa intri inapoi pe geam.

E, cam asa a procedat un somer care era respins mereu, cand depunea un CV la diferite firme.

Si-a pus mintea la contributie si a redactat o scrisoare care iti da senzatia ca de fapt are atatea oferte incat nu mai stie pe care sa o accepte! :-))

*Acest articol este un pamflet si trebuie tratat ca atare!

Franţa: Google nu respectă legea


Google "Street View" a ajuns in Franta. De acum inainte, utilizatorii de internet pot vizualiza direct de pe calculatoarele lor strazile din Paris, bulevarde precum Champs-Élysées, dar si orase precum Toulouse sau Nantes.

Acest lucru nu pare sa fie pe placul autoritatilor franceze care acuza deja ca Google nu ar respecta in totalitate legea franceza privind securitatea datelor cu caracter personal.

Mai exact, este vorba despre faptul ca Google Street View nu acopera in totalitate chipurile oamenilor care apar in imaginile captate.

Desi in majoritatea cazurilor numerele de inmatriculare ale masinilor si fetele oamenilor sunt blurate, la o observare mai atenta se poate constata ca profilul unor persoane este vizibil.

Legea franceza cu privire la protectia vietii private este foarte stricta, in timp ce sistemul care blureaza chipurile oamenilor ce apar in imagini si care functioneaza automat, nu este foarte bine pus la punct, astfel incat in cazul in care de exemplu, o persoana este imbracata cu haine ce au o culoare apropiata de cea a pielii, acesta nu poate aprecia cu exactitate unde trebuie sa blureze.

Sursa: L'Expansion, capital.ro

Fiecare roman va putea sa-si calculeze "propria" inflatie pe site-ul INS


Institutul National de Statistica (INS) va da posibilitatea romanilor sa-si determine propriul indice al preturilor de consum in conditiile preturilor platite si structurii cheltuielilor n Pe pagina de internet a institutiei va exista un calculator pentru determinarea inflatiei individuale.
"Dezagregarea indicatorilor este necesara si exista posibilitatea sa mergem pana la elemente de dezagregare. Problema este pana la ce nivel", a declarat la sfarsitul saptamanii trecute presedintele INS, Vergil Voineagu.

Indicele nu va fi calculat de INS, institutia va pune la dispozitia persoanelor aplicatia tehnica, nomenclatorul de produse si structura cheltuielilor, urmand ca fiecare individ sa foloseasca datele care il caracterizeaza.

La nivel international, exista institutii de statistica cum ar fi cea din Marea Britanie, care au creat conditii pentru ca orice cetatean individual sa isi poata calcula pe site indicele propriu in functie de structura proprie de cheltuieli si preturile platite.
Continuarea in zf.ro

DIACONESCU VA CONDUCE FILIALA DE LA CLUJ, IAR CORLĂŢEAN PE CEA DE LA BRAŞOV

Diaconescu va conduce filiala de la Cluj, iar Corlăţean pe cea de la BraşovBiroul Permanent Naţional al PSD s-a reunit, luni, pentru a stabili conducerile interimare ale organizaţiilor care au obţinut un scor mai mic de 20% în alegerile locale şi ale căror lideri au fost destituiţi sau şi-au prezentat demisia. Partidul a decis ca Titus Corlăţean să preia conducerea filialelor de la Braşov şi Alba, în timp ce Cristian Diaconescu se va ocupa de organizaţiile de la Cluj şi Bihor. Ecaterina Andronescu va prelua temporar filiala de la Arad, iar Gheorghe Nichita va ocupa şefia filialei Neamţ.

În cadrul unei confeirnţe de presă, preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat că oferta de guvernare a partidului, pentru alegerile din noiembrie va fi dezbătută public "aşa cum nu s-a mai făcut în România".



Antena3

De la “RJ” la Bach, cu “Hiena” şi Chopin

De la “Grizli “la Beethoven sau Mozart ajungem la “Elevu’” şi Wagner sau Vivaldi. Depinde de starea de dispoziţie pe care o au ultraşii “U”niversităţii pentru a alege partiturile din repertoriul pe care, cu siguranţă, Primăria Municipiului Cluj-Napoca ...
... va avea grijă, chiar şi în calitate de acţionar minoritar, să le aşeze pe scaunele alb-negre ale viitoarei arene-filarmonici “Ion Moina”. Un stadion modern în cadrul unui complex care va găzdui şi o filarmonică realizată după toate standardele acusticii mondiale.

Un complex multifuncţional pe lângă care, în momentul în care vom trece, vom putea auzi când scandările inimoasei galerii a “U”niversităţii intonând cântecele şi strigătele de încurajare pentru favoriţii din teren şi suflete, când concertele pentru un cvartet de coarde (nu de pe Turzii), când concertele pentru pian şi orchestră sau concertele pentru clavecin şi oboi cu Do continuu, ale distinşilor membri ai Filarmonicii clujene.

De la andante la allegro assai, de la piano la fortissimo prin mezzoforte la sarabanda sau gigă, vom avea plăcerea să facem o audiţie specială a unui vioi “Slavă ţie, studenţie”, “Pe valea Someşului...”, “Haide U, unica iubire pentru noi eşti tu” sau superba “Haide U, te iubim cu sufletul”.

Continuarea in Ziua de Cluj

Soferii facuti pe spagi mor in linie dreapta

Pentru ca si-au obtinut permisele auto fara a-si insusi notiunile elementare de conducere a autoturismului, soferii favorizati la Pitesti mor in accidente stupide. Cele 20 de persoane suspectate de procurori au provocat 21 de accidente grave, in urma carora trei persoane si-au pierdut viata, 17 au fost ranite grav, iar 25 au suferit rani usoare.
Imaginea principala
Vasile Baiculescu (19 ani), unul dintre soferii cercetati pentru obtinerea ilegala a permisului auto la Pitesti, si-a pierdut viata in urma unui accident provocat chiar de el. Tanarul, originar din Toflea-Galati, este unul dintre cele 20 de persoane suspectate de procurori ca si-au obtinut permisul ilegal la Pitesti. Pana acum, cei 20 de soferi au provocat 21 de accidente grave, in urma carora trei persoane si-au pierdut viata, 17 au fost ranite grav, iar 25 au suferit rani usoare.

Accident stupid

In seara de 9 iunie, Vasile Baiculescu (19 ani) si fratele sau Florin (17 ani) au plecat cu masina din Topoloveni, spre satul Leordeni. Soferul a calcat pana la fund pedala de acceleratie si, desi rula in linie dreapta, a pierdut controlul volanului, izbindu-se puternic de un stalp de electricitate.

Impactul i-a fost fatal soferului. Politistii spun ca masina rula cu peste 120 de kilometri la ora, iar lipsa oricarei urme de franare spune totul despre experienta soferului. Mai mult, trebuie mentionat si faptul ca stalpul de electricitate a fost retezat in urma impactului, numeroase locuinte ramanand pe intuneric.

Permis pentru moarte

Tanarul Baiculescu si-a facut buletin de Arges cu o luna inainte de a face scoala de soferi. Prietenii victimei sustin ca acesta s-ar fi dus chiar la scoala patronata de topoloveanul Constantin Tinca, arestat in dosarul permiselor ilegale. Carnetul, care l-a condus in final catre moarte, l-a obtinut pe 19 noiembrie 2007.

Angajatii scolii Comef Auto Prompt SRL nici nu au confirmat, nici nu au infirmat ca Vasile Baiculescu se afla in evidentele firmei lor. "Nu putem sa va spunem daca a facut sau nu scoala la noi chiar daca am vrea, pentru ca toate documentele au fost ridicate de procurori", ne-a declarat Florica Mandu, secretara Comef si verisoara patronului arestat.

Citeste articolul integral in Adevarul

ADELINA ŞI CRISTI CHIVU AU PETRECUT ALĂTURI DE CEI 500 DE INVITAŢI

Nuntă la palat: Adelina şi Cristi Chivu au petrecut alături de cei 500 de invitaţiNuntă cu mare fast duminică seară la Palatul Ştirbey. Gazdele au fost Adelina şi Cristian Chivu. Printre cei aproximativ 500 de oaspeţi s-au numărat colegii lui Cristian Chivu de la Inter, dar şi de la echipa naţională. De asemenea, invitat a fost şi noul antrenor al căpitanului, Jose Mourinho. Totodată, domnişoarele de onoare ale prospetei mirese au fost fostele sale colege, Simona Gherghe şi Raluca Lăzăruţ, iar naşi - Victor şi Manuela Becali.

Nuntă la palat


Cei doi s-au întâlnit la un concert Holograf. S-au cunoscut. Ea nu i-a dat prea multă atenţie: avea pe-atunci o altă relaţie. Timp de 6 luni n-au făcut decât să schimbe mesaje. Dar, încet-încet, a început să prindă formă povestea lor de dragoste. Într-o zi, Cristi a făcut primul pas. A invitat-o pe Adelina la Milano. Ea a acceptat să-l vadă, în Italia. Acolo, Cristi şi-a dat seama că Adelina e femeia lângă care vrea să-şi petreacă toată viaţa.

Căpitanul are un nou şef


L-a impresionat frumuseţea ei, dar l-a cucerit modestia. La vremea aceea, ziarele scriau că, în Italia, Adelina a trecut „testul cardului”. I-a răspuns scurt şi hotărât lui Cristi, când acesta i-a oferit cardul: „mulţumesc, nu e nevoie, am bani la mine”.

Inelul a venit în scurt timp. Cristi ar fi cerut-o în căsătorie de mai multe ori, chiar şi la telefon, dar Adelina a preferat să aştepte. Când însă i-a oferit, în genunchi, bijuteria, a acceptat să-i fie soţie, tremurând de emoţie, după cum a povestit prietenilor. N-a vrut să spună nici măcar colegilor că se mărită, însă n-a putut ascunde mult timp dovada: inelul pe care îl purta pe deget.

Au urmat săptămâni grele şi drumuri lungi, Bucureşti-Milano. Într-o zi, Adelina a hotărât se renunţe la ştiri ca să-i fie alături lui Cristi. A făcut exact ce a simţit. Nu-i pare rău că a renunţat, pentru moment, la carieră, dar şi-ar dori să revină amândoi în ţară. Momentan au anunţat că vor pleca în Grecia, unde vor petrece luna de miere.

Poveste de dragoste


Observator

FOAMETEA AMENINŢĂ STATELE UNIUNII EUROPENE. EXPLOZIE DE PREŢURI LA ALIMENTE

Foametea ameninţă statele Uniunii Europene. Explozie de preţuri la alimente Creşterea preţului la alimente pe teritoriul Uniunii Europene a fost marţi principalul subiect de discuţie pe agenda parlamentului de la Strasbourg. Comunitatea internaţională vorbeşte din ce în ce mai des despre o criză alimentară, chiar despre foamete, în condiţiile în care preţurile la mâncare sunt din ce în ce mai mari şi suprafeţe crescânde de teren agricol sunt dedicate culturilor pentru aşa-numitul biocombustibil. Potrivit unei analize prezentate de Comisia Europeană, preţurile produselor alimentare nu vor mai reveni la nivelul anterior.

Europarlamentarii au concluzionat că, în contextul actual, criza alimentară constituie o gravă ameninţare pentru stabilitatea politică din numeroase state din lume. Bruxelles-ul a decis să deblocheze peste 115 milioane de euro pentru a oferi ajutor ţărilor afectate.

O întâlnire pe aceeaşi temă a avut loc şi la Londra. Premierul britanic Gordon Brown a convocat o şedinţă la care au participat peste 30 de experţi internaţionali. El a cerut un plan de acţiune la nivel mondial pentru a combate criza alimentelor. Şefa programului Naţiunilor Unite pentru Alimente a avertizat asupra efectelor devastatoare ale crizei. Experţii internaţionali se tem că, în ţările sărace, lipsa alimentelor ar putea duce la revolte.

Guvernul de la Londra a anunţat deblocarea a 559 de milioane de euro pentru a combate problemele mondiale rezultate din creşterea preţurilor la alimente. Ministrul britanic pentru cooperarea internaţională, Douglas Alexander, a anunţat că banii sunt destinaţi mai ales ajutorării ţărilor sărace, afectate de aceste creşteri ale preţurilor. Şi Comisia Europeană a prezentat în plenul Parlamentului comunistar de la Strasbourg o analiză nu foarte optimistă a efectelor pe care le are criza alimentelor.

Antena 3

BIOCOMBUSTIBILII, MOTIVUL SCUMPIRII ALIMENTELOR LA NIVEL GLOBAL CU 75%

Banca Mondială: Biocombustibilii, motivul scumpirii alimentelor la nivel global cu 75%Un raport nepublicat al Băncii Mondiale susţine că biocombustibilii au cauzat majorarea preţurilor alimentelor la nivel mondial cu 75%. Cotidianul "The Guardian" a arătat că raportul a fost finalizat din luna aprilie, dar nu a fost publicat pentru a evita să pună într-o situaţie delicată guvernul SUA, care a pretins că biocombustibilii au condus la majorarea preţurilor la alimente cu doar 3%.

În opinia specialiştilor de la Banca Mondială stimulentele Europei şi ale Statelor Unite pentru utilizarea pe scară largă a biocombustibililor au susţinut cel mai mult avansul preţurilor alimentelor.

Uniunea Europeană a discutat despre utilizarea biocombustibililor pentru 10% din totalul combustibililor din sectorul transporturilor până în 2020. Măsura face parte din programul de majorarea a utilizării energiei regenerabile. Bioetanolul este produs din cereale, iar combustibilul biodiesel poate fi obţinut din produse precum rapiţa şi floarea soarelui, fiind utilizat la motoarele Diesel.

Biocombustibilul poate fi amestecat în proporţii diferite cu motorina, pentru a crea un amestec care se utilizează drept carburant. Biodieselul reduce cu aproape 90% emisiile de dioxid de carbon şi cu 98% pe cele de sulf. Statele Unite sunt liderul acestei industrii, pe locul imediat următor aflându-se Brazilia.

Sursa foto: greentechnolog.com

Antena 3