marți, iulie 08, 2008

REGELE MIHAI AR PUTEA DEVENI ACŢIONAR LA FABRICA DE BERE AZUGA

Regele Mihai ar putea deveni acţionar la Fabrica de Bere AzugaCasa Regală din România intenţionează să devină acţionar la Fabrica de Bere Azuga. Negocierile în acest sens se află intr-un stadiu avansat. “Suntem pe cale să încheiem o tranzacţie cu familia regală, în care ei ne vor vinde un teren din spatele fabricii de bere, iar noi le vom plăti în acţiuni. Tradiţia îi face foarte interesaţi să deţină acţiuni la Bere Azuga“, a spus Violeta Moraru, citată de Evenimentul Zilei.

Fabrica de Bere Azuga a fost construită în anul 1870 pe un teren care aparţinea moşiei regale. În anul 1947, an în care a fost obligată să renunţe la partea sa, familia regală deţinea 30% din acţiunile fabricii. Începând cu anul 2001, Bere Azuga, care aparţine omului de afaceri basarabean Valerii Moraru, produce deja un sortiment de bere care se numeşte “Azuga Regal”, iar cel târziu săptămâna viitoare va prelua pachetul de control al producătorului de apă minerală Perla Covasnei din Sfântu- Gheorghe.

De asemenea, Bere Azuga va produce începând din luna iulie şi propria marcă de apă îmbuteliată şi a investit peste două milioane de euro în relansarea pe piaţă a berii, cu un nou ambalaj.

Sursa foto: scienceline.ro

Antena3.ro

Niciun comentariu: