luni, iulie 07, 2008

Rechini la Mamaia

rechin.jpg
Un atac de panica a facut ravagii printre turistii mamaioti dupa ce s-a aflat ca mai bine de 590 de rechini patruleaza in sud-estul coastelor insorite ale Romaniei, exact in zona statiunii Mamaia.

Rechinii, de mari dimensiuni, au fost vazuti de zeci de turisti, insa initial ei au fost confundati cu niste pisici de mare si nu a fost luati in seama.

Prima victima a fost dusa la spital

Scandalul a fost iscat in momentul in care a aparut prima victima, un pensionar descoperind la iesirea din mare o pereche de dinti de rechin infipti in degetul aratator de la picior, proveniti probabil de la un rechin de 12 m care se aventurase pana aproape de plaja.

"Credeam ca mi se lipisera niste alge de deget, dar cand m-am uitat mai atent erau niste dinti ascutiti suprapusi pe multe randuri", a marturisit pensionarul pentru times.ro, inainte de a fi internat in spital cu viroza respiratorie.

Autoritatile refuza sa dea detalii

Pentru a preintampina un val de panica ce ar putea afecta turismul in Mamaia, autoritatile au refuzat sa publice informatiile in ceea ce priveste pericolul de a inota in mare.

In ciuda dezinformarii populatiei dorite de autoritati, cativa cercetatori de la Institutul de Panica Acvatica Incontrolabila (IPAI), impreuna cu doi membri ai senatului cercopitecilor din Viisoara, au dezvaluit toate dedesubturile acestei povesti, care poate deveni un fel de cosmar al turistilor de pe litoralul romanesc.

"Daca as fi turist, as evita sa mai merg la Mamaia, mai ales ca in urma studiilor si analizelor algelor de pe plaja am descoperit ca rechinii, nu numai ca sunt de provenienta sovietica, dar sunt si carnivori, presupun ca au fost adusi pe motive politice. Recomand populatiei sa nu faca zgomot pe plaja si sa intre in mare numai cu vesta de salvare", a declarat Marin Branhie, cercetator la IPAI.

Pana in acest moment au fost capturati doar doi rechini, care au fost ademeniti de turisti pe plaja cu vata de zahar.
sursa times.ro

Niciun comentariu: