luni, iulie 07, 2008

Soferii facuti pe spagi mor in linie dreapta

Pentru ca si-au obtinut permisele auto fara a-si insusi notiunile elementare de conducere a autoturismului, soferii favorizati la Pitesti mor in accidente stupide. Cele 20 de persoane suspectate de procurori au provocat 21 de accidente grave, in urma carora trei persoane si-au pierdut viata, 17 au fost ranite grav, iar 25 au suferit rani usoare.
Imaginea principala
Vasile Baiculescu (19 ani), unul dintre soferii cercetati pentru obtinerea ilegala a permisului auto la Pitesti, si-a pierdut viata in urma unui accident provocat chiar de el. Tanarul, originar din Toflea-Galati, este unul dintre cele 20 de persoane suspectate de procurori ca si-au obtinut permisul ilegal la Pitesti. Pana acum, cei 20 de soferi au provocat 21 de accidente grave, in urma carora trei persoane si-au pierdut viata, 17 au fost ranite grav, iar 25 au suferit rani usoare.

Accident stupid

In seara de 9 iunie, Vasile Baiculescu (19 ani) si fratele sau Florin (17 ani) au plecat cu masina din Topoloveni, spre satul Leordeni. Soferul a calcat pana la fund pedala de acceleratie si, desi rula in linie dreapta, a pierdut controlul volanului, izbindu-se puternic de un stalp de electricitate.

Impactul i-a fost fatal soferului. Politistii spun ca masina rula cu peste 120 de kilometri la ora, iar lipsa oricarei urme de franare spune totul despre experienta soferului. Mai mult, trebuie mentionat si faptul ca stalpul de electricitate a fost retezat in urma impactului, numeroase locuinte ramanand pe intuneric.

Permis pentru moarte

Tanarul Baiculescu si-a facut buletin de Arges cu o luna inainte de a face scoala de soferi. Prietenii victimei sustin ca acesta s-ar fi dus chiar la scoala patronata de topoloveanul Constantin Tinca, arestat in dosarul permiselor ilegale. Carnetul, care l-a condus in final catre moarte, l-a obtinut pe 19 noiembrie 2007.

Angajatii scolii Comef Auto Prompt SRL nici nu au confirmat, nici nu au infirmat ca Vasile Baiculescu se afla in evidentele firmei lor. "Nu putem sa va spunem daca a facut sau nu scoala la noi chiar daca am vrea, pentru ca toate documentele au fost ridicate de procurori", ne-a declarat Florica Mandu, secretara Comef si verisoara patronului arestat.

Citeste articolul integral in Adevarul

Niciun comentariu: