sâmbătă, martie 22, 2008

Insula Serpilor, pamant romanesc

Insula Serpilor este subiectul unei dispute istorice intre Romania si Ucraina. Miza este in primul rand strategica - accesul in apele teritoriale - dar si economica - posibilitatea explorarii si, eventual, exploatarii resurselor de hidrocarburi. In 2004, Bucurestiul a sesizat Curtea Internationala de Justitie de la Haga, iar un verdict este asteptat anul acesta.

Imaginea principala
Intre timp, guvernatorul regiunii Odesa, Nikolai Serdiuk, a anuntat luni ca presedintii roman si ucrainean vor vizita Insula Serpilor la jumatatea lunii iunie, planurile vizitei fiind confirmate in proportie de 99,9%, asa cum informa presa de marti. Insa Administratia Prezidentiala neaga sec informatia: „Presedintele nu are in acest moment programata o astfel de vizita", a aratat purtatorul de cuvant Valeriu Turcan.

Litigiul dintre Romania si Ucraina nu se refera doar la Insula Serpilor, aceasta fiind numai una din cinci insule disputate. Situata in Marea Neagra, la 45 de kilometri de uscat, este cea mai importanta; alte trei dintre ele sunt ostroave de pe bratul Chilia: Dalerul mare, Dalerul mic si Coasta Dracului. A patra se situeaza la gura Stari-Stambul: ostrovul Limba.

Conform legislatiei internationale, fiecare tara are o platforma continentala pana la 200 de metri adancime si o zona economica exclusiva care se intinde 200 de mile marine in larg. Revenind la Insula Serpilor, aceasta are o suprafata de 17 hectare si poate fi strabatuta usor de la un capat la altul in circa o ora.

O zona stancoasa cu vegetatie saraca, insula isi datoreaza numele sarpelui de apa ce se gasea pe insula, care a disparut definitiv in urma amplelor lucrari secrete desfasurate de sovietici in anii 50. Insula Serpilor a inceput sa aiba importanta economica in 2005, odata cu descoperirea unor importante rezerve de petrol si gaze naturale in subsolul platoului continental din jurul insulei.

Acesta este si motivul inversunarii Ucrainei: luna trecuta, Ministerul Economiei a prezentat un proiect de lege pentru crearea pe Insula Serpilor a unei zone economice libere, Ahilia. Oficial, proiectul doreste sa atraga investitii pe care sa le utilizeze eficient pentru dezvoltarea turistica a insulei, pentru protectia resurselor naturale, dezvoltarea infrastructurii si intensificarea activitatii economice.

Citeste articolul integral in Antena 3

Cum poţi să-ţi faci un perete din poza iubitei


Cum poţi să-ţi faci un perete din poza iubitei

O nouă abordare a designului interior poate fi realizată prin intermediul fototapetului personalizat. Acest lucru presupune în fapt transpunerea pe o pânză specială (ţesătură din poliester împregnat cu poliuretan) a oricărei imagini dorite de client – de la o floare sau un animal de companie la fotografia iubitei. Datorită sistemului de întindere, pânza folosita face posibilă o finisare perfectă a pereţilor, adaptandu-se oricărui tip de suprafaţă.
Fototapetul este potrivit în orice fază de construcţie, se poate plia pe orice tip de încăpere şi poate integra între pânză şi perete lumini, sistem de ventilare, sonorizări etc. Pânza folosită este de 15 ori mai rezistentă decât folia PVC şi se poate livra în suluri de dimensiuni maxime de 5 m lăţime/50 m lungime.

from gandul.info

Povestea vieţii arbitrului care a oprit meciul în Giuleşti

La 36 de ani, Alexandru Deaconu a strîns deja istorii cît pentru un film. El a făcut armata la Steaua, a jucat în Ghencea la juniori, a fost înaintat în grad de club, apoi a ajuns la Mizil.

Citeşte mai multe detalii despre centralul întîlnirii Rapid - Steaua la ora 12:00, pe gsp.ro



vineri, martie 21, 2008

Visages/ Portrete din Cluj 2008




In data de 20 martie, Ziua Internationala a Francofoniei, a avut loc la Liceul de Arte Plastice "Romulus Ladea" (Cluj-Napoca) premierea castigatorilor si vernisajul expozitiei de 40 de fotografii selectionate! Acum aceasta expozitie se poate vedea pe B-dul Eroilor, iar apoi se va muta in Iulius Mall dupa care vor fi expuse in Dijon si Nantes, Franta.
La aceasta expozitie am avut si eu placerea de a avea expusa o fotografie (foto 1 si 2: Merca Ramona ).
Felicitari tuturor concurentilor si maestrului Radu Fizesan care a participat cu fotografia Papp Ruxandra (foto 3: d-soara cu papion:P )

O TÂNĂRĂ DIN REPUBLICA MOLDOVA A PLĂTIT UN ASASIN SĂ-I UCIDĂ IUBITUL

O tânără din Republica Moldova a plătit un asasin să-i ucidă iubitul (VIDEO) O tânără din Republica Moldova a angajat un asasin să-l ucidă pe iubitul său, pentru a pune mâna pe banii din asigurarea de viaţă. Femeia a fost prinsă însă în flagrant, de poliţişti. Spre ghinionul ei, tânăra moldoveancă nu a ştiut că asasinul pe care l-a plătit cu 5.000 de dolari era poliţist sub acoperire. La ultima întâlnire cu aşa-zisul asasin, fata de 24 de ani a fost informată că prietenul său a fost ucis. Cu sânge rece, ea a întrebat unde este cadavrul.

Tânăra prinsă în flagrant a fost arestată pe loc. Anchetatorii spun că iubitul femeii avea o asigurare pe viaţă de 100.000 de euro şi, în caz de deces, ea ar fi primit jumătate din sumă.

Tânăra neagă că ar fi dorit să-i ia asigurarea bărbatului, dar recunoaşte că nu se mai înţelegea cu el şi de aceea a decis să-l omoare. Femeia riscă acum o pedeapsă între 20 şi 25 de ani de închisoare.

IMAGINILE FLAGRANTULUI - NEGOCIERE CU MOARTEA:

Antena 3

RUSIA. DUMA DE STAT RECOMANDĂ RECUNOAŞTEREA INDEPENDEŢEI ABHAZIEI ŞI OSETIEI DE SUD

Rusia. Duma de Stat recomandă recunoaşterea independeţei Abhaziei şi Osetiei de Sud Moscova ar putea recunoaşte independenţa regiunilor separatiste ale Georgiei, Abhazia şi Osetia de Sud. Duma de Stat din Rusia a adoptat vineri o rezoluţie ce recomandă Kremlinului să accelereze procedurile de recunoaştere a independenţei, în cazul în care Georgia va adera la NATO. Conducerea Rusiei nu a dat încă niciun răspuns oficial la această recomandare.

Rezoluţia a fost adoptată de Duma de Stat cu două săptămâni înainte de summitul NATO de la Bucureşti, eveniment care îi va aduce la aceeaşi masă pe Vladimir Putin şi George Bush. Unul dintre subiectele pe care preşedintele american le va aborda este accelerarea demersurilor privind aderarea la Alianţa Nord-Atlantică a Georgiei şi Ucrainei.

Actualul lider de la Kremlin, Vladimir Putin, se opune în mod clar aderării celor două state la NATO, însă recomandarea Dumei este clară. „După ce Kosovo şi-a proclamat independenţa, este necesar ca Rusia să îşi schimbe atitudinea. Cele două regiuni au argumente mai solide decât Kosovo pentru obţinerea independenţei”, se arată în documentul aprobat vineri, potrivit Mediafax.

Antena3.ro

De Ziua Apei, un miliard de oameni suferă de sete

În Africa, peste 50% din locuitori nu au o sursă ...
Încălzirea globală şi creşterea demografică vor accentua lipsa de apă potabilă

Ziua mondială a apei a fost celebrată ieri, cu două zile mai devreme decât în mod normal (22 martie), pentru a nu corespunde cu weekendul pascal al creştinilor romano-catolici. Conform ultimelor studii, un miliard de oameni suferă din cauza lipsei de apă, a cărei penurie se va accentua şi mai mult pe viitor sub dubla presiune a încălzirii globale şi a cererii tot mai mari de apă pe fondul creşterii demografice.

Cercetătorii spun că, în acest moment, o treime din populaţia lumii continuă să trăiască fără acces la apă de calitate, fapt pentru care, în fiecare zi, mor 25.000 de persoane, mai ales copii. Unul dintre obiectivele Summitului Mondial al Dezvoltării Durabile de la Johannesburg , din 2002, presupune reducerea la jumătate a numărului de persoane private de apă potabilă, până în 2015, raportat la anul 1990. Asta ar însemna că, zilnic, aproximativ 274.000 de persoane ar trebui să capete acces la apă de calitate.

Tot mai puţină apă în viitor

Pe planetă însă, apa este inegal distribuită, iar pentru ca toţi oamenii să aibă acces la ea trebuie plătit un preţ mare. "La nivel global, apa abundă acolo unde nu trăieşte nimeni", spune Pierre Chevallier, specialist pentru resursele de apă de la Institutul francez de cercetări pentru dezvoltare. De exemplu, în părţile amazoniene ale statului Peru există multă apă, dar toată coasta Pacificului este foarte secetoasă.

"Viitorul este sumbru, având în vedere faptul că încălzirea globală va accelera fenomenul de evaporare şi de topire a gheţarilor, reducând tot mai mult cantitatea de apă disponibilă. În plus, presiunea demografică este îngrijorătoare. Nu creşte numai populaţia mondială, ci şi exigenţele oamenilor, odată cu ameliorarea condiţiilor de trai în ţările emergente", explică Chevallier.

Nu sunt bani pentru transportul apei

Astăzi, apa destinată uzului casnic - consumul uman şi igienizarea locuinţelor – reprezintă 10 la sută din consumul planetar (faţă de 20 la sută necesare pentru industrie şi 70 la sută pentru agricultură). Un cetăţean nord-american consumă în medie 500 l/zi, un european - în jur de 300 litri, în timp ce un african nu are la dispoziţie decât aproximativ 10-20 l/zi.

"Problema este că stocarea şi transportarea apei necesită investiţii colosale. Tehnic vorbind, nu este imposibil, dar ţările care au nevoie de apă nu dispun de mijloacele financiare necesare achiziţionării ei", a subliniat Pierre Chevallier.
from adevarul.ro

Gheorghe Funar, candidat PRM la Primăria Cluj-Napoca

Gheorghe Funar
Preşedintele Partidului România Mare (PRM), Corneliu Vadim Tudor, a anunţat azi că secretarul general al formaţiunii, Gheorghe Funar, va intra în cursa pentru Primăria Municipiului Cluj-Napoca, relatează Rompres.

Acesta a spus că, la ultimul Birou permanent al partidului, Funar şi-a arătat disponibilitatea de a candida pentru fotoliul de primar al municipiului Cluj-Napoca, la concurenţă cu Emil Boc (Partidul Democrat Liberal).

"Persoana care va candida din partea PRM la Primăria Cluj-Napoca este fostul primar Gheorghe Funar, secretarul general al formaţiuni noastre. Senatorul Gheorghe Funar îl va zdrobi în alegeri pe Emil Boc şi va câştiga Primăria Clujului", a declarat Corneliu Vadim Tudor.

Acesta şi-a exprimat încrederea că pe Funar îl vor vota şi mulţi cetăţeni de etnie maghiară, care, în opinia sa, "s-au săturat de afacerile şi incompetenţa profitorilor de la UDMR, PSD, PNL sau PD-L".

"E timpul ca experimentul primarului navetist pe ruta Cluj-Bucureşti-Cluj, pe nume Emil Boc, să ia sfârşit", a spus Corneliu Vadim Tudor.
from adevarul.ro

FORD TRANSIT CONNECT, PRIMUL AUTOMOBIL PRODUS LA CRAIOVA

Ford Transit Connect, primul automobil produs la CraiovaPreşedintele Ford Europa a declarat, la conferinţa de presă susţinută la Craiova, că primul model produs în România va fi un vehicul comercial uşor, Ford Transit Connect, nu modelul nou Ford Fiesta. Autoturismul va fi lansat la jumătatea anului 2009. Ford speră ca, în acelaşi an, să se vândă 30.000 de unităţi, iar în viitor să se intre într-un regim de 50-60.000 de automobile vândute anual.

În 2010, Ford va lansa o maşină de mici dimeansiuni, ce va fi comercializată pe piaţa locală şi exportată în Europa. Noul model încearcă să intre pe o nişă neexploatată în trecut.

Au fost foarte multe speculaţii, atât în România, cât şi în alte părţi, cu privire la primul autovehicul care se va construi aici. Permiteţi-mi să pun punct acestor speculaţii, anunţându-vă că, începând de anul viitor, vom produce aici în Craiova, mult-premiatul Transit Connect", a explicat John Fleming.

Continuarea pe Antena3.ro

ŞASE ACTIVIŞTI ANTI-NATO, ARESTAŢI LA CALAFAT

Şase activişti anti-NATO, arestaţi la CalafatŞase activişti anti-NATO au fost opriţi la intrarea în România, la Calafat. Este vorba despre 4 bărbaţi şi două femei, cu vârste între 21 şi 35 de ani, de cetăţenie germană. Aceştia au fost reţinuţi după ce poliţiştii de frontieră au descoperit în bagajele lor mai multe materiale anti-NATO. Cei şase intenţionau să intre în ţară. Summitul NATO care va avea loc la începutul lunii viitoare la Bucureşti este ameninţat de proteste puse la cale anarhişti. Pe mai multe site-uri de internet a fost postat un apel de convocare în perioada summitului.

Manifestanţii vor pleca de la Berlin, pe 31 martie, pe traseul Dresda-Budapesta-Bucureşti. Pe site-urile respective sunt indicate trei obiective: Casa Poporului, Casa NATO şi Baza aeriană Mihail Kogâlniceanu de lângă Constanţa. Anarhiştii descriu forţele de ordine din ţara noastră care ar putea interveni în cazul unei manifestaţii, precum şi armele care sunt în dotarea Poliţiei Române.

De asemenea, sunt postate şi traduceri în limba engleza ale unor expresii româneşti, cum ar fi "vine poliţia", "atacă poliţia", "nu sunt vinovat", sau "vreau să-mi sun avocatul". Reprezentanţii Serviciului Român de Informaţii au declarat pentru cotidianul Ziua că monitorizează atent paginile de internet pe care au fost postate respectivele informaţii.

SRI spune că, până în prezent, nu există elemente care să conducă la ridicarea nivelului de alertă teroristă de la culoarea albastră (precaut) la culoarea galbenă (moderat). SRI nu exclude posibilitatea ca nivelul de alertă teroristă să fie modificat în perioada următoare.

La rândul lor, surse din cadrul Comandamentului Naţional pentru Securitatea Summit-ului NATO le-au precizat jurnaliştilor că forţele de ordine sunt pregătite să riposteze ferm împotriva oricăror mişcări de protest.

Antena 3

Proiectul Nabucco demarează din Turcia

21/03/2008 de Ovidiu Ciutescu

Turcia şi oficialii europeni au căzut de acord privind locul de pornire al conductei Nabucco, stabilit pentru localitatea Ahiboz, din apropiere de Ankara, a declarat vineri pentru Reuters un înalt oficial din cadrul ministerului turc al energiei.

PROIECT. Uniunea Europeană va oferi sprijin financiar pentru acest amplasament, a adăugat oficialul turc, menit a acoperi costurile de contrucţie ale instalaţiilor de transport de gaze naturale. Contracte privind furnizarea de gaze naturale menite a alimenta conducta Nabucco au fost semnate până în acest moment numai cu Azerbaijanul. "Sprijinul Uniunii Europene, inclusiv cel financiar, va contribui la construirea infrastructurii fizice ce va transforma localitatea Ahiboz într-un centru energetic", a declarat responsabilul turc. În afară de proiectul Nabucco, Turcia a mai adăugat că vrea să exporte gaze naturale şi către alte state. Oficialul turc nu a oferit detalii legate de amploarea sprijinului financiar al Uniunii europene. Conducta Nabucco, cu un cost total de 4,6 miliarde euro (7,27 miliarde dolari), va transporta 21 miliarde metri cubi de gaze naturale pe an din regiunea Mării Caspice către consumatorii europeni, pentru a reduce dependenţa Europei de exporturile ruseşti. Construcţia este estimată a începe în 2010 iar primele livrări sunt programate până în 2013. Până la adăugarea grupului german RWE la consorţiul de construcţie al Nabucco, partenerii la acest proiect erau grupurile OMV (Austria), MOL (Ungaria), Botas (Turcia), Bulgargaz (Bulgaria) şi Transgaz (România).

from jurnalul.ro

Google nu va avea voie să mai folosească marca Gmail în Europa

Agentia europeana pentru inregistrarea si reglementarea marcilor a hotarat ca marca Gmail sa nu mai poata fi utilizata de catre Google absolut deloc pe teritoriul continentului european.

Conform expertilor agentiei, exista riscul de a interveni confuzii intre serviciul de mesagerie electronica al gigantului american si serviciul de mesagerie electronica al unui cetatean german. Acesta si-a numit acest serviciu tot G-Mail insa cu mult inainte ca Google sa aiba prorpriul sau serviciu de e-mail.
De mai mult timp, state precum Marea Britanie, Austria si evident Germania nu au mai folosit termenul de Gmail insa conform noii reglementari toata Europa va trebui sa foloseasca termenul de Google Mail pentru serviciul de e-mail al companiei americane.

Data: 21 martie 2008

Sursa: L'Expansion

CUREAUA CU DISPLAY, NOUA TENDINŢĂ ÎN MODA DE STRADĂ

Cureaua cu display, noua tendinţă în moda de stradă (FOTO)Moda a trecut la un alt nivel mulţumită inovaţiilor tehnologice. Tinerii acordă o importanţă deosebită felului în care se îmbracă, fie că ies în oraş sau merg doar până la magazinul din colţ. Acum, cei care îşi doresc să fie mai deosebiţi au posibilitatea de a folosi o curea mai specială, un accesoriu vestimentar banal în mod normal. Dar nu şi cureaua de la EgoKast, care dispune, pe post de cataramă, de un media player portabil încastrat într-o carcasă de inox.

GALERIE FOTO EGOKAST



EgoKast are un display de 3,5 inch şi 320x240 pixeli care poate afişa la 30 fps, timp de cinci ore, orice imagine doreşte fericitul său posesor. Producătorii EgoKast speră că produsul va avea priză la public şi au creat un şir de "visuals" care se schimbă continuu.

Dispozitivul are o memorie de 512 Mb şi costă aproximativ 289 de dolari.

Antena3.ro

SUBIECTELE DE BAC LA MATEMATICĂ NU CORESPUND CU PROGRAMA ŞCOLARĂ

Subiectele de BAC la matematică nu corespund cu programa şcolară Patruzeci la sută dintre subiectele de Bacalaureat la matematică nu corespund cu programa şcolară valabilă pentru cei din şcolile de arte şi meserii. Asta spun oficialii Agenţiei de Evaluare şi Asigurare a Calităţii Educaţiei. Ei solicită revenirea la structura de până acum a subiectelor de la Bac. Numere complexe, funcţii trigonometrice sau metoda inducţiei matematice sunt doar câteva dintre capitolele despre care elevii din anii terminali de la şcolile de arte şi meserii nici nu au auzit.

Au fost anunţaţi, însă, că vor avea astfel de exerciţii la examen. Şi asta pentru că nimeni nu s-a gândit şi la ei, atunci când s-au conceput subiectele de Bacalaureat.

Peste 15.000 de elevi ai celor 900 de şcoli de arte şi meserii din România se află în această situaţie. Ei spun că în 3 ore le va fi imposibil să rezolve astfel de exerciţii.

Semnalul de alarmă vine chiar din partea unor profesori de matematică. Ei spun că subiectele actuale sunt atât de grele, încât doar 20% dintre absolvenţii de liceu vor reuşi să ia Bacalaureatul.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei recunosc că i-au neglijat pe aceşti elevi, dar momentan subiectele sunt în dezbatere publică. Ei spun că în forma finală subiectele vor arăta altfel.

Peste 8.000 de elevi şi profesori au semnat până acum o petiţie online pentru revenirea la vechea structură a subiectelor de la matematică. Potrivit Ministerului Educaţiei, forma finală a a subiectelor pentru BAC va fi publicată în 12 aprilie.

Observator

PROTESTE ÎN CHINA. GUVERNUL A RECUNOSCUT CĂ A DESCHIS FOCUL ASUPRA MANIFESTANŢILOR TIBETANI

Proteste în China. Guvernul a recunoscut că a deschis focul asupra manifestanţilor tibetaniÎn Tibet şi în provinciile vecine viaţa politică rămâne foarte tensionată. Guvernul chinez a recunoscut joi, pentru prima dată, că poliţia a deschis focul împotriva manifestanţilor tibetani. Televiziunea chineză de stat a difuzat, pe canalele destinate străinătăţii, un reportaj de 15 minute despre violenţele de săptămâna trecută din Lhasa, capitala Tibetului. Filmul, care foloseşte şi imagini deja cunoscute, îi acuză pe manifestanţii tibetani că au declanşat tulburările.

"Poliţiştii au dat dovadă de o reţinere maximă şi nu au folosit arme mortale nici când viaţa lor era în pericol", afirmă comentariul filmului. Agenţia oficială de presă a anunţat, totuşi, că forţele de securitate au deschis focul "în legitimă apărare", duminică, într-o zonă locuită de tibetani din provincia Sîciuan. Patru oameni ar fi fost răniţi. Militanţii tibetani din exil susţin, însă, că în incident şi-au pierdut viaţa opt manifestanţi şi că bilanţul total al violenţelor este de cel puţin o sută de morţi.

Televiziunea chineză a difuzat joi şi imagini ale unor răsculaţi care s-au predat autorităţilor. Deşi autorităţile afirmă că situaţia revine la normal, miercuri au fost observate noi convoaie militare în drum spre Tibet şi provinciile vecine. Casa Albă şi-a reafirmat îngrijorarea faţă de situaţia din Tibet, dar a precizat că preşedintele Bush nu şi-a anulat prezenţa la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Unele organizaţii au cerut boicotarea Olimpiadei, ca protest faţă de represiunea din Tibet. Consulatul chinez din San Francisco a fost, miercuri, ţinta unei sticle incendiare, dar nimeni nu a fost rănit.

Antena 3

Scandal urias la derbyul Ligii I dintre Rapid si Steaua

Meciul a fost intrerupt la 1-0 pentru gazde, dupa ce arbitrul Deaconu a fost lovit cu un obiect aruncat din tribuna, si foarte probabil va fi omologat cu 0-3. Incidente fara precedent in fotbalul romanesc. Derby-ul Rapid-Steaua a fost interupt in minutul 74, la scorul de 1-0 pentru gazde (gol Sapunaru), dupa ce arbitrul Alexandru Deaconu a fost lovit cu un obiect aruncat din tribuna a II-a.

Pe scurt

  • Derby-ul Rapid-Steaua este primul meci intrerupt din cauza violentelor de pe stadioane.
  • Rapidistii sustin ca obiectele au fost aruncate de catre suporterii stelisti, si ca intreaga intamplare a fost o inscenare.
  • Jandarmeria va trebui sa identifice suporterii care au aruncat cu obiecte in teren.
Imaginea principala
Meciul s-a reluat timp de citeva secunde, dupa ce arbitrul isi revenise din soc si se consultase cu observatorul Valentin Alexandru, iar crainicul stadionului anuntase ca meciul va fi oprit in cazul in care se va mai arunca un singur obiect pe suprafata de joc.

Au urmat scene de nedescris la stadionul din Giulesti. Stelistii s-au incuiat in vestiar pentru a scapa de furia gazdelor, presedintele CA, Valeriu Argaseala, si Adrian Ilie declarind ca usa a fost lovita cu pumnii si picioarele, fara ca aceasta insa sa cedeze. "Au fost nervi creati de intorsatura pe care a luat-o meciul.

Stelistilor ar trebui le fie rusine ca nu au avut curaj sa lupte cu noi cinstit pina la final si au fugit de pe teren", a motivate Zotta furia jucatorilor rapidisti, nervosi ca adversarii au parasit stadionul imediat ce Deaconu a luat decizia. Imeidat dupa meci, antrenorul giulestenilor, Mircea Rednic, si-a dat demisia. "Asta a fost ultimul meu meci.

Sunt hotarat, se pare ca suporterii, dusmanii mei, au castigat", a spus Rednic din autocarul Rapidului.Daniel Pancu a ajuns la spital, la citeva zeci de minute dupa meci. El a acuzat ameteli si pierderi de memorie in urma unei ciocniri cu stelistul Mihai Nesu, din timpul jocului. Cei doi s-au lovit cap in cap in minutul 71 al meciului.

Suporterii giulesti nu sint la primul incident de acest fel, in urma cu citiva ani, tot la un derby cu Steaua, arbitrul Alexandru Tudor intimpinind probleme similare. Atunci, meciul a contiunat doar la interventia lui Mitica Dragomir, care s-a consultat telefonic cu presedintele FRF Mircea Sandu. Aceiasi suporteri rapidisti insa, in acest sezon, la un meci cu Farul Constanta, au predate fortelor de ordine un fan recalcitrant din rindul propriei galerii, pentru a nu suferi intregul grup.

Daca rezultatul va fi omologat 3-0 pentru Steaua, formatia din Ghencea devine favorita la ocuparea locului 2 in clasamentul Ligii 1 si principala contracandidata a liderului CFR Cluj, de care o despart in continuare doar sase puncte.

Citeste articolul integral in Cotidianul

Ma pis pe miticii care nu respecta regulile de circulatie

Azi era sa fiu lovit pe trecerea de pietoni de un mitic ...el vroia sa treaca pe verde sa-si parcheze masina..m-am ferit sa nu fiu lovit..si tot el iasa ca de ce nu il las sa-si parcheze masina?!!! O alta parsoana era sa fie lovita dar s-a ferit la timp.
RUSINE POLITIEI ROMANE CARE DA LA TOTI HANDICAPATII PERMISUL DE CONDUCERE!
FUCK U ROMANIA!

joi, martie 20, 2008

Un militar român ucis şi altul rănit, în Afganistan

Un militar din Batalionul 300 Infanterie 'Sfântul Andrei', dislocat în Afganistan, a fost ucis şi un altul a fost rănit azi, în jurul orei 15,00, la nord de Qalat, anunţă Ministerul Apărării, anunţă Rompres.

Fruntaşul Ionuţ Cosmin Sandu a decedat iar caporalul Silviu Atanasiu a fost rănit la piciorul stâng, când autovehiculul Humvee în care se aflau a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat.

La momentul producerii exploziei, militarii îndeplineau o misiune de patrulare în provincia Zabul, precizează MAp.

Conform procedurilor standard de operare în astfel de situaţii, zona a fost imediat securizată iar militarul rănit a fost evacuat de urgenţă la spitalul din baza Langman, unde beneficiază de asistenţă medicală specializată.

Fruntaşul Ionuţ Cosmin Sandu, în vârstă de 29 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. Caporalul Silviu Atanasiu are 26 de ani şi este necăsătorit. Ambii, încadraţi la Batalionul 300 Infanterie 'Sfântul Andrei' din Galaţi, erau la a doua misiune în Afganistan.

Împrejurările producerii accidentului sunt cercetate de o comisie condusă de comandantul batalionului.

'Conducerea Ministerului Apărării îşi exprimă profundul regret pentru producerea acestui tragic eveniment şi transmite sincere condoleanţe familiei greu încercate', se mai arată în comunicatul citat.
from adevarul.ro

Bruxelles-ul loveşte în dictatura preţurilor

Producătorii francezi au fost sprijiniţi ...
Şi în România specula practicată de hipermarketuri a devenit greu de suportat atât de către producători, cât şi de cumpărători

Comisia Europeană se pregăteşte să anihileze practicile neortodoxe ale supermarketurilor din spaţiul comunitar. Parlamentul European a solicitat deja Comisiei să elaboreze şi să adopte un act normativ care să armonizeze, la nivel comunitar, legislaţiile naţionale şi care să ducă la limitarea abuzurilor supermarketurilor.

Pe fondul investigaţiei demarate în Uniunea Europeană, şi producătorii de la noi au lansat, la începutul acestei luni, o serie de acuzaţii la adresa marilor lanţuri de magazine. Cea mai gravă dintre acestea este acuzaţia de cartel.

Dar dacă la noi revolta producătorilor şi a consumatorilor este în fază incipientă, în statele membre UE, producătorii au găsit soluţii pentru anihilarea acestor carteluri. Ce-i drept, soluţiile au venit în urma unor analize şi, ulterior, ale unor strategii în sprijinul consumatorului. La noi nu există nici analize, nici strategii, iar producătorii nu ştiu să reacţioneze decât cu pancarta în mână.

Lege specială în Hexagon

În Franţa, Legea Dutreil din 2006, care completează legislaţia în vigoare, a limitat deja efectele negative ale sistemului de "marje înapoi" - comisioanele plătite de furnizori distribuitorilor pentru a-şi putea expune produsele în rafturile supermarketurilor, comisioane care pot ajunge până la jumătate din preţul produselor.

Continuarea

Cu ce sa te imbraci daca nevasta / prietena te cauta sa te puna la treaba...

Drama unei românce: Ziua campioană mondială, noaptea dansatoare de cabaret

Colegă de generaţie cu Nadia Comăneci, Rodica Dunca avea lumea la picioare la sfârşitul anilor '70 - începutul anilor '80, cucerind nu mai puţin de 15 medalii de aur la diverse Campionate Europene şi Mondiale de gimnastică şi multe altele de argint şi de bronz. Într-adevăr, lumea gimnasticii îi aparţinea. Viitorul îi părea asigurat, grija zilei de mâine neexistând. Din păcate pentru ea, a avut şi are un mare defect: s-a născut în România...

Era poreclită „Fata de aur”, datorită strălucitoarelor distincţii obţinute la mai toate concursurile la care a participat. Frumosul vis al Rodicăi, devenit în acei ani realitate, avea însă să se încheie în 1983 şi, mai apoi, avea să se transforme într-un veritabil coşmar. Pentru prima dată în viaţa ei, se confrunta cu o mare problemă: nu avea bani. Statul nu a ajutat-o decât prea puţin. Renta viageră de 1.500 RON (15 milioane ROL) nu avea cum să îi fie suficientă pentru întreţinerea unei familii, aşa că a decis să încerce altceva...

Astfel a intrat în trupa Ciobanu de la Circul Globus din Bucureşti. „M-am dus acolo cu Teodora Ungureanu. Am lucrat amândouă la trapez aproape un an. În paralel, mi-am început şcoala de antrenori. Am terminat-oîn 1986. Figuram, la acea vreme, ca laborant la Faimar Baia Mare“, a declarat Rodica Dunca pentru cotidianul Gardianul.

Apoi, a ajuns prim-solistă a trupei de revistă a Teatrului din Baia Mare. „Directorul de-atunci al trupei de revistă, Iosif Capoceanu, a profitat de faptul că soţul meu, coregraful Zoltan Papp, era în turneu şi m-a angajat. Când s-a întors Zoli, eu eram deja subalterna lui. A turbat, n-a vrut să lucreze cu mine vreo jumătate de an. M-a ţinut în vestiar în tot acest timp, nu m-a băgat în spectacole decât atunci când a avut de ales între a mă da afară sau a mă «ierta». Eram soţia lui, cum să mă dea afară?! A anticipat disconfortul pe care mi l-au provocat afişele lipite pe toţi stâlpii, în care se făcea reclamă cu numele meu”, povesteşte fosta sportivă.

Ajunsă de la bara orizontală a strălucitoarelor competiţii mondiale de gimnastică la cea verticală a oarecum depravatelor spectacole de cabaret, Rodica recunoaşte că nu a avut de ales: „E trist, dar n-am ce face. Trebuia să lucrez ceva, undeva, cumva”. Ţara pentru ale cărei culori şi faimă a luptat timp două decenii i-a întors spatele definitiv şi a umplut-o de tristeţe, lacrimi şi regrete...
from antena3.ro

miercuri, martie 19, 2008

DINU PATRICIU: PIAŢA IMOBILIARĂ DIN ROMÂNIA SE AFLĂ ÎN CĂDERE

Dinu Patriciu: Piaţa imobiliară din România se află în cădere Preşedintele grupului Rompetrol, Dinu Patriciu, a declarat miercuri că piaţa imobiliară din România se află în cădere, din cauza absenţei tranzacţiilor şi a preţurilor necompetitive generate de lipsa de tehnologie performantă, situaţie premergătoare unei crize. "Piaţa imobiliară românească cade în fiecare zi, dar nu vrem să vedem asta. Oamenii cred că este adevărat ceea ce vor să creadă", a spus Patriciu.

El a adăugat că volumul tranzacţiilor imobiliare este în stagnare în România.

În urmă cu o lună, Dinu Patriciu a prezis această stagnare a pieţei imobiliare în România. A declarat că „după începutul crizei bursiere, va urma o criză imobiliară puternică. Într-o perioadă foarte scurtă va urma o scădere bruscă a imobiliarelor”.

Patriciu a sfătuit românii să fie conştienţi că domeniul imobiliar nu poate merge la infinit "doar la deal" şi că la un moment dat va interveni acest declin. "În acest moment, investiţiile imobiliare sunt cele mai riscante. Iar eu am de gând să investesc în ceea ce mi se pare mai productiv în situaţii de criză", a declarat el.

Grupul Rompetrol a fost preluat, anul trecut, de compania de stat KazMunaiGaz din Kazahstan, care a cumpărat 75% din acţiunile Rompetrol pentru 2,7 miliarde dolari. Patriciu a declarat la acea dată că va continua să investească în industria petrolului, în imobiliare şi în presă, fără să excludă alte domenii.

Antena3.ro

Omul zilei - Florin Chilian



Online Videos by Veoh.com

Florin Chilian îşi lansează astăzi noul videoclip al piesei “Chiar dacă... (în 2008)”, o producţie cu animaţie 3D. De asemenea, artistul îşi va relansa albumul “Iubi (Interfaţă la realitate)”, o reeditare a primului său material discografic. Albumul a apărut acum şapte ani şi a fost editat în 1.000 de exemplare. În 2008, albumul “Iubi (Interfaţă la realitate)” va fi reeditat într-un tiraj de masă. Florin Chilian va efectua în aprilie un turneu în SUA, unde va avea câteva concerte în cadrul evenimentului “Jack Daniel’s Global Music” şi un altul în Spania, la Valencia, unde se va desfăşura programul “Balcanii”: atât de departe, atât de aproape. Pentru originalitatea creaţiilor sale, Jurnalul Naţional îl declară pe Florin Chilian “Omul Zilei”.

"Chiar dacă…" aveţi altceva de făcut miercuri... La orele 17, în Plaza se lansează! Dacă înţelegi cum s-a întamplat... Florin Chilian te vrea prezent.

from jurnalul national

UNGURII VOR SĂ DEŢINĂ MONOPOL PE PIAŢA UE ÎN PRODUCEREA DE PALINCĂ

Ungurii vor să deţină monopol pe piaţa UE în producerea de palincă Palinca, recunoscută ca produs unguresc protejat de Comunitatea Europeană, este pe cale să devină subiectul unei legi aflate în dezbatere în Parlamentul de la Budapesta. Politicienii vor să instituie, prin lege, monopol pe piaţa comunitară în ceea ce priveşte producerea băuturii spirtoase. Cu alte cuvinte, palinca să fie făcută numai de către unguri. Dacă legea va fi adoptată, românii care făceau până acum palincă trebuie să-şi redenumească produsul, dacă vor să nu aibă de-a face cu justiţia.

Legea a fost iniţiată de doi deputaţi ai partidului de opoziţie Fidesz, care afirmă că palinca este o adevărată comoară naţională a Ungariei. Ulterior, proiectul a fost semnat de câte doi deputaţi din fiecare partid parlamentar, ca o dovadă că problema este într-adevăr de interes naţional. Potrivit viitoarei legi, doar băuturile distilate şi îmbuteliate în Ungaria, din fructe cultivate în ţară, vor avea dreptul să poarte numele de palincă.

Parlamentarii susţin că Uniunea Europeană a declarat, încă din 2004, palinca drept produs tradiţional al Ungariei, dar până acum nicio lege nu proteja acest statut. Palinca se mai produce în câteva regiuni din Austria, dar mai ales în România, iar iniţiatorii legii nu văd cu ochi buni acest lucru.

„România are şi ea produsul ei naţional, numit Ţuică. Eu i-aş încuraja pe români să-şi protejeze şi ei Ţuica şi astfel s-o scoată pe piaţă. Dar, dacă vor să facă palincă, atunci trebuie să se supună normelor noastre din Ungaria”, a declarat unul dintre iniţiatori.

Deputatul a precizat că austriecii au primit deja dreptul să producă palincă de caise, dar în cazul României nu se va accepta decât palinca de prune. Legea prevede înfiinţarea unui Comitet Naţional al Palincii, care va reglementa producţia şi normele de calitate.

Antena 3

Garda Ungara isi face de lucru si in Romania

Membrii formatiunii paramilitare maghiare au vizitat oficial Oradea. Un grup de membri ai formatiunii paramilitare Garda Ungara impreuna cu reprezentanti ai partidului „Jobbik Magyarorszagert" au facut recent o vizita la Oradea, la invitatia lui Ferenc Lokodi, vicepresedintele organizatiei iredentiste Miscarea de Tineret pentru cele 64 de Comitate.

Imaginea principala
Prilejul „descinderii" a fost aniversarea revolutiei ungare din 1848. Sub titlul „Am reusit sa spargem granita romaneasca a ironiei", postul de radio „Sfanta Coroana" a relatat, recent, „atmosfera sarbatoreasca" a reuniunii si comentat faptul ca Garda Ungara face „pentru prima data o vizita oficiala in partile de natiune anexate Romaniei".

Obiectivul real al vizitei ar fi, dupa unele surse, sondarea terenului in vederea infiintarii asa-numitelor „districte de autoaparare a cetatenilor". Aceste „districte" sunt in fapt filiale ale Garzii, iar extinderea lor in Transilvania se numara printre prioritatile formatiunii paramilitare.

Citeste articolul integral in Adevarul

SUMMITUL NATO DE LA BUCUREŞTI ESTE AMENINŢAT DE ANARHIŞTI

Summitul NATO de la Bucureşti este ameninţat de anarhişti Summitul NATO, care va avea loc la începutul lunii viitoare la Bucureşti, este ameninţat de anarhişti. Pe mai multe site-uri de Internet a fost postat un apel de convocare la proteste, faţă de summitul desfăşurat între 2 şi 4 aprilie. Manifestanţii vor pleca de la Berlin, în 31 martie, pe traseul Dresda – Budapesta – Bucureşti. Pe site-ul contra-doxa.com sunt indicate trei obiective: Casa Poporului, Casa NATO şi Baza aeriană Mihail Kogâlniceanu de lângă Constanţa.

Anarhiştii descriu forţele de ordine din ţara noastră care ar putea interveni în cazul unei manifestaţii, precum şi armele care sunt în dotarea Poliţiei Române. De asemenea, sunt postate şi traduceri în limba engleză ale unor expresii româneşti, cum ar fi „vine poliţia”, „atacă poliţia”, „nu sunt vinovat” sau „vreau să-mi sun avocatul”.

Reprezentanţii Serviciului Român de Informaţii au declarat pentru Ziua că monitorizează atent paginile de internet pe care au fost postate respectivele informaţii. SRI spune că, până în prezent, nu există elemente care să conducă la ridicarea nivelului de alertă teroristă de la culoarea albastră - precaut - la culoarea galbenă - adică moderat.

SRI nu exclude însă posibilitatea ca nivelul de alertă teroristă să fie modificat în perioada următoare. La rândul lor, surse din cadrul Comandamentului Naţional pentru Securitatea Summit-ului NATO le-au precizat jurnaliştilor că forţele de ordine sunt pregătite să riposteze ferm împotriva oricăror mişcări de protest.

Antena 3

marți, martie 18, 2008

DIN NOU „PE PICIOR GREŞIT”. SARKOZY A FOST PRINS UITÂNDU-SE ÎN DECOLTEUL UNUI MANECHIN

Din nou „pe picior greşit”. Sarkozy a fost prins uitându-se în decolteul unui manechin (VIDEO)Altă gafă „a la Sarkozy”. Preşedintele Franţei a fost prins, din nou, pe picior greşit cu ocazia unei recepţii organizată în februarie la Palatul Elysee în onoarea lui Shimon Peres, preşedintele Israelului. Şeful statului francez a uitat că soţia sa Carla Bruni e şi ea prezentă la recepţie şi a afişat un interes deosebit pentru decolteul generos al unui manechin israelian, potrivit site-ului imedias.biz.

Bar Rafaeli, manechinul israelian invitat la recepţie, este cunoscută pentru legatura sa cu actorul Leonardo DiCaprio.

„Ocheada” aruncată de Sarkozy s-a petrecut în momentul în care preşedintele Franţei a salutat-o pe Rafaeli.

Manechinul nu este străin de aventurile tumultoase, având relaţii cu David Charvet si Matthew Brody.



Antena3.ro.

Marian Drăgulescu, trimis de FRG la „Spitalul de nebuni”

Gimnastul român Marian Drăgulescu a fost trimis la Spitalul numărul 9 pentru a se trata de o afecţiune în zona cervicală, asta după ce Federaţia Română de Gimnastică nu a fost de acord să plătească 5000 de euro ca sportivul să poată face recuperarea medicală în Statele Unite ale Americii.

Multiplul campion mondial şi european este nevoit să tragă din greu pentru a putea fi apt la Jocurile Olimpice, care se vor disputa peste câteva luni, iar oficialii FRG au fost primii care i-au „sărit în ajutor”. Preşedintele Adrian Stoica l-a trimis pe Drăgulescu la „Spitalul de nebuni”, suma necesară unui tratament peste ocean fiind considerată mult prea mare. Odată ajuns acolo, gimnastul nostru a încăput pe mâna medicilor care i-au pus diagnostice diferite. Drăgulescu nu a aflat nimic concret despre starea sa de sănătate.

„Sunt complet dezamăgit. Federaţia nu doreşte să îmi dea 5.000 de euro. Oficialii m-au trimis la nişte spitale din Bucureşti. Recent, am fost la spitalul nouă, la ăla de nebuni. Acolo am încăput pe mâna a doi doctori. Unul zicea ceva, altul altceva. Că... să vezi, că nu e nimic, că nu pare a fi... adică, nimic concret. Unul a zis că am probleme cervicale, altul că am probleme toracice, iar un altul că am ceva în zona lombară. E o bătaie de joc totală şi asta în contextul în care se apropie Jocurile Olimpice. Mai e puţin până în vară. Nu mai pot merge în Statele Unite ale Americii, fiindcă nu am aceşti bani. Am adus atâtea medalii României şi asta e răsplata. Să fiu trimis la spitalul de nebuni, la tot felul de medici incompetenţi”, a declarat Drăgulescu pentru Atac.
Continuarea

CLAUDIU, FIUL LUI TEO PETER: MI S-AU OFERIT 3.500 DE DOLARI PENTRU MOARTEA TATĂLUI MEU

Claudiu, fiul lui Teo Peter: Mi s-au oferit 3.500 de dolari pentru moartea tatălui meuFiul lui Teo Peter, Claudiu Teofil Peter, a declarat într-o conferinţă de presă, desfăşurată marţi, că este „furios”, revoltat şi dezamăgit deoarece americanii nu ne iau în serios ca stat membru NATO, dovada fiind chiar verdictul dat în cazul morţii tatălui său. „Din păcate, inculpatul nu mai poate fi chemat în judecată niciodată, nici în penal, nici în civil”.

Claudiu Peter spune că, în prezent, nici măcar „s-a demonstrat că Teo Peter se afla în taxi”. Deci singura noastră soluţie a rămas să acceptăm propunerea autorităţilor americane”.

"Propunerea” americanilor constă într-o sumă de bani, oferită ca despăgubiri graţie statului de artist al decedatului.

„Aceasta procedură civilă este singura cale de a se face dreptate.”, explică Claudiu Peter.

"Rezultatul acestei proceduri civile este doar o compensaţie morală, dar, în cazul nostru, această compensaţie, mai precis cuantumul acestor compensaţii, este un indicator al respectului pe care autorităţile americane îl arată familiei noastre şi statului român”, a adăugat fiul lui Teo Peter.

Despre beneficii materiale consistente nu poate fi vorba, întrucât „această compensaţie are o valoare de simbol”. Prma ofertă pe care SUA ne-a făcut-o, pe 28 octombrie 2005, înainte ca noi să depunem această cerere, a fost de 3500 de dolari”, declară Claudiu Peter.

Jignit, Claudiu Peter Povesteşte că „demnitatea mea a fost lezată şi, pe lângă faptul că sunt dezamăgit de reacţia autorităţilor americane, sunt chiar furios. Nu văd că ni se arată respect ca unui stat NATO”, a concluzionat fiul lui Teo Ptere.

Respectul de care vorbeşte Claudiu nu i-a fost arătat nici la a doua ofertă, când autorităţile americane i-au propus suma de 11.500, pe care ar fi urmat să o împartă cu bunicul şi cu unchiul. Americanii au motivat suma „mai mare” ca fiind destinată cheltuielor ridicate cu înmormântarea.

Antena3.ro

Clone chinezești cu trei roți


Imaginația este un har ce parcă lipsește designerilor chinezi, aceștia fiind blocați doar pe modul "copy & paste".

Ultimele modele celebre căzute pradă copiatorilor chinezi sunt Peugeot 206, Daewoo Matiz și Toyota Prius, ce s-au transformat peste noapte în exemplare cu doar trei roți, o soluția tehnică aleasă probabil pentru a reduce costurile dar și pentru a ieși în evidență prin ceva altfel. Întrebarea totuși rămâne: cand va înceta acest fenomen de copiere a mașinilor de succes iar designerii chinezi vor veni cu ceva original?
from promotor.ro

POPI ÎNARMAŢI. POLIŢIA DIN RUSIA ÎNDEAMNĂ PREOŢII SĂ ÎŞI CUMPERE ARME PENTRU A SE APĂRA DE HOŢI

Popi înarmaţi. Poliţia din Rusia îndeamnă preoţii să îşi cumpere arme pentru a se apăra de hoţi Iniţiativă neobişnuită a poliţiei dintr-o regiune a Rusiei, care nu poate opri furturile icoanelor de preţ din biserici. Şefii poliţiei îi îndeamnă pe preoţi să-şi cumpere arme de foc cu care să se apere de jefuitori. Ideea a suscitat reacţii diferite. Protopopul local s-a declarat de acord, amintind că vechii călugări şi-au apărat adesea lăcaşurile cu arma în mână.

Patriarhia Moscovei afirmă, însă, că preoţii nu pot folosi arme, deoarece ar fi împotriva canoanelor şi a bunului simţ.

Ziarul moscovit Kommersant scrie că ideea poliţiştilor este un semn trist al degradării morale din zilele noastre.

Antena3.ro

SINTEZA ZILEI - MĂRTURIA MARIEI BĂSESCU: LA NOI ÎN FAMILIE, FEMEIA TREBUIE SĂ STEA LA BUCĂTĂRIE

Sinteza Zilei - Mărturia Mariei Băsescu: La noi în familie, femeia trebuie să stea la bucătărie„În calitatea mea de cap al acestei familii cu 3 femei, am obligaţia să le apăr şi să le respect”. Afirmaţia îi aparţine preşedintelui Traian Băsescu şi a fost făcută vineri, ca urmare a comentariilor apărute în presă la adresa fiicei sale Elena. Soţia sa nuanţează însă, într-un interviu publicat în Libertatea, spusele soţului său. Invitat în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, analistul politic Valentin Stan a prezentat un interviu acordat în 1995 de soţia şefului statului, Maria Băsescu, jurnalistei Irina Corduneanu şi publicat în 2006 de ziarul Libertatea. Iată un fragment:

"De 15 ani sunt casnica. Nu am fost asa dintotdeauna. Cand m-a cunoscut sotul meu lucram in turism, pe Litoral. Si imi placea foarte mult, pentru ca totdeauna mi-a placut societatea, oamenii. Sa fie multi oameni in jurul meu. Mai tarziu am ajuns inchisa intre patru pereti. Am stat foarte mult singura. E adevarat, la inceput am incercat sa dau fetita la cresa, dar nu se adapta. Era mereu bolnava si nu manca. Asa ca am ramas acasa. Singura. Sotul meu pleca mereu pe mare. Imi amintesc cum, chiar la inceputul casniciei noastre, a fost nevoit sa plece pentru trei luni pe mare. Si eu plangeam, iar o vecina mi-a spus: "Taci tu, al meu e plecat de sase luni si nu stiu cand se intoarce." Asta a fost. Ma sunau si-mi spuneau: "Sotul dv. a trebuit sa plece. Dar fiti linistita, nu pentru mult timp, pentru doua saptamani." Parca asta era putin. Doua saptamani si cu doua saptamani, se aduna.(...)"

"Trebuie sa fiu toleranta. Sa-mi vad de ale mele si mai ales sa nu-l cicalesc, sa nu-l sacai. La noi in familie exista mentalitatea ca femeia trebuie sa stea la bucatarie. Sa va povestesc ceva. Cand era mai mica, fata mea cea mare a venit acasa foarte uimita si mi-a spus: "Mama, unchiul Vasile spala vasele." Se mira pentru ca pe sotul meu nu-l vazuse niciodata facand treaba. Cea mica, ea tinea mereu cu taica-su, a sarit ca arsa: "Cum, nu-ti aduci aminte, anul trecut, cand tata a venit acasa cu o plasa de paine?"

Interviul integral publicat de Libertatea, în august 2006

Antena3.ro