miercuri, martie 19, 2008

DINU PATRICIU: PIAŢA IMOBILIARĂ DIN ROMÂNIA SE AFLĂ ÎN CĂDERE

Dinu Patriciu: Piaţa imobiliară din România se află în cădere Preşedintele grupului Rompetrol, Dinu Patriciu, a declarat miercuri că piaţa imobiliară din România se află în cădere, din cauza absenţei tranzacţiilor şi a preţurilor necompetitive generate de lipsa de tehnologie performantă, situaţie premergătoare unei crize. "Piaţa imobiliară românească cade în fiecare zi, dar nu vrem să vedem asta. Oamenii cred că este adevărat ceea ce vor să creadă", a spus Patriciu.

El a adăugat că volumul tranzacţiilor imobiliare este în stagnare în România.

În urmă cu o lună, Dinu Patriciu a prezis această stagnare a pieţei imobiliare în România. A declarat că „după începutul crizei bursiere, va urma o criză imobiliară puternică. Într-o perioadă foarte scurtă va urma o scădere bruscă a imobiliarelor”.

Patriciu a sfătuit românii să fie conştienţi că domeniul imobiliar nu poate merge la infinit "doar la deal" şi că la un moment dat va interveni acest declin. "În acest moment, investiţiile imobiliare sunt cele mai riscante. Iar eu am de gând să investesc în ceea ce mi se pare mai productiv în situaţii de criză", a declarat el.

Grupul Rompetrol a fost preluat, anul trecut, de compania de stat KazMunaiGaz din Kazahstan, care a cumpărat 75% din acţiunile Rompetrol pentru 2,7 miliarde dolari. Patriciu a declarat la acea dată că va continua să investească în industria petrolului, în imobiliare şi în presă, fără să excludă alte domenii.

Antena3.ro

Niciun comentariu: