vineri, martie 21, 2008

Scandal urias la derbyul Ligii I dintre Rapid si Steaua

Meciul a fost intrerupt la 1-0 pentru gazde, dupa ce arbitrul Deaconu a fost lovit cu un obiect aruncat din tribuna, si foarte probabil va fi omologat cu 0-3. Incidente fara precedent in fotbalul romanesc. Derby-ul Rapid-Steaua a fost interupt in minutul 74, la scorul de 1-0 pentru gazde (gol Sapunaru), dupa ce arbitrul Alexandru Deaconu a fost lovit cu un obiect aruncat din tribuna a II-a.

Pe scurt

  • Derby-ul Rapid-Steaua este primul meci intrerupt din cauza violentelor de pe stadioane.
  • Rapidistii sustin ca obiectele au fost aruncate de catre suporterii stelisti, si ca intreaga intamplare a fost o inscenare.
  • Jandarmeria va trebui sa identifice suporterii care au aruncat cu obiecte in teren.
Imaginea principala
Meciul s-a reluat timp de citeva secunde, dupa ce arbitrul isi revenise din soc si se consultase cu observatorul Valentin Alexandru, iar crainicul stadionului anuntase ca meciul va fi oprit in cazul in care se va mai arunca un singur obiect pe suprafata de joc.

Au urmat scene de nedescris la stadionul din Giulesti. Stelistii s-au incuiat in vestiar pentru a scapa de furia gazdelor, presedintele CA, Valeriu Argaseala, si Adrian Ilie declarind ca usa a fost lovita cu pumnii si picioarele, fara ca aceasta insa sa cedeze. "Au fost nervi creati de intorsatura pe care a luat-o meciul.

Stelistilor ar trebui le fie rusine ca nu au avut curaj sa lupte cu noi cinstit pina la final si au fugit de pe teren", a motivate Zotta furia jucatorilor rapidisti, nervosi ca adversarii au parasit stadionul imediat ce Deaconu a luat decizia. Imeidat dupa meci, antrenorul giulestenilor, Mircea Rednic, si-a dat demisia. "Asta a fost ultimul meu meci.

Sunt hotarat, se pare ca suporterii, dusmanii mei, au castigat", a spus Rednic din autocarul Rapidului.Daniel Pancu a ajuns la spital, la citeva zeci de minute dupa meci. El a acuzat ameteli si pierderi de memorie in urma unei ciocniri cu stelistul Mihai Nesu, din timpul jocului. Cei doi s-au lovit cap in cap in minutul 71 al meciului.

Suporterii giulesti nu sint la primul incident de acest fel, in urma cu citiva ani, tot la un derby cu Steaua, arbitrul Alexandru Tudor intimpinind probleme similare. Atunci, meciul a contiunat doar la interventia lui Mitica Dragomir, care s-a consultat telefonic cu presedintele FRF Mircea Sandu. Aceiasi suporteri rapidisti insa, in acest sezon, la un meci cu Farul Constanta, au predate fortelor de ordine un fan recalcitrant din rindul propriei galerii, pentru a nu suferi intregul grup.

Daca rezultatul va fi omologat 3-0 pentru Steaua, formatia din Ghencea devine favorita la ocuparea locului 2 in clasamentul Ligii 1 si principala contracandidata a liderului CFR Cluj, de care o despart in continuare doar sase puncte.

Citeste articolul integral in Cotidianul

Niciun comentariu: