vineri, martie 21, 2008

RUSIA. DUMA DE STAT RECOMANDĂ RECUNOAŞTEREA INDEPENDEŢEI ABHAZIEI ŞI OSETIEI DE SUD

Rusia. Duma de Stat recomandă recunoaşterea independeţei Abhaziei şi Osetiei de Sud Moscova ar putea recunoaşte independenţa regiunilor separatiste ale Georgiei, Abhazia şi Osetia de Sud. Duma de Stat din Rusia a adoptat vineri o rezoluţie ce recomandă Kremlinului să accelereze procedurile de recunoaştere a independenţei, în cazul în care Georgia va adera la NATO. Conducerea Rusiei nu a dat încă niciun răspuns oficial la această recomandare.

Rezoluţia a fost adoptată de Duma de Stat cu două săptămâni înainte de summitul NATO de la Bucureşti, eveniment care îi va aduce la aceeaşi masă pe Vladimir Putin şi George Bush. Unul dintre subiectele pe care preşedintele american le va aborda este accelerarea demersurilor privind aderarea la Alianţa Nord-Atlantică a Georgiei şi Ucrainei.

Actualul lider de la Kremlin, Vladimir Putin, se opune în mod clar aderării celor două state la NATO, însă recomandarea Dumei este clară. „După ce Kosovo şi-a proclamat independenţa, este necesar ca Rusia să îşi schimbe atitudinea. Cele două regiuni au argumente mai solide decât Kosovo pentru obţinerea independenţei”, se arată în documentul aprobat vineri, potrivit Mediafax.

Antena3.ro

Niciun comentariu: