joi, martie 20, 2008

Un militar român ucis şi altul rănit, în Afganistan

Un militar din Batalionul 300 Infanterie 'Sfântul Andrei', dislocat în Afganistan, a fost ucis şi un altul a fost rănit azi, în jurul orei 15,00, la nord de Qalat, anunţă Ministerul Apărării, anunţă Rompres.

Fruntaşul Ionuţ Cosmin Sandu a decedat iar caporalul Silviu Atanasiu a fost rănit la piciorul stâng, când autovehiculul Humvee în care se aflau a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat.

La momentul producerii exploziei, militarii îndeplineau o misiune de patrulare în provincia Zabul, precizează MAp.

Conform procedurilor standard de operare în astfel de situaţii, zona a fost imediat securizată iar militarul rănit a fost evacuat de urgenţă la spitalul din baza Langman, unde beneficiază de asistenţă medicală specializată.

Fruntaşul Ionuţ Cosmin Sandu, în vârstă de 29 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. Caporalul Silviu Atanasiu are 26 de ani şi este necăsătorit. Ambii, încadraţi la Batalionul 300 Infanterie 'Sfântul Andrei' din Galaţi, erau la a doua misiune în Afganistan.

Împrejurările producerii accidentului sunt cercetate de o comisie condusă de comandantul batalionului.

'Conducerea Ministerului Apărării îşi exprimă profundul regret pentru producerea acestui tragic eveniment şi transmite sincere condoleanţe familiei greu încercate', se mai arată în comunicatul citat.
from adevarul.ro

Niciun comentariu: