luni, martie 17, 2008

BĂSESCU ATACĂ DIN NOU: "JURNALUL NAŢIONAL CONTINUĂ POLITICA DE DENIGRARE A PREŞEDINTELUI"

Băsescu atacă din nou: Jurnalul Naţional continuă politica de denigrare a preşedinteluiPreşedintele Traian Băsescu îşi continuă atacul la adresa presei. De data aceasta, în vizorul preşedintelui este Jurnalul Naţional, care „continuă politica de denigrare zilnică a şefului statului”. Într-un comunicat al preşedinţiei, Băsescu condamnă publicarea unor articole, în ediţia de vineri şi în cea de luni, referitoare la creditele pe care le-ar fi luat fratele preşedintelui şi la apartamentul din strada Mihăileanu. „Constatând abdicarea de la principiile jurnalismului exercitat cu bună credinţă, Preşedintele României consideră că informaţiile fără acoperire în fapte sau datele distorsionate constituie doar un instrument de propagandă şi nu răspund nevoii de informare a publicului”, se arată în comunicat.

COMUNICATUL DE PRESĂ AL PREŞEDINŢIEI (pdf)

Replica Jurnalului Naţional
În replică la afirmaţile prezidenţiale, redacţia Jurnalul Naţional face precizarea că, spre deosebire de domnul Traian Băsescu şi de Administraţia prezidenţială, pentru corecta informare a publicului, articolele au fost însoţite de documente care probează conţinutul acestora, precum şi cu declaraţii ale domnului Traian Băsescu însuşi sau ale fratelui domniei sale.

În discursul ţinut vineri, pe aeroportul Otopeni, Traian Băsescu a avertizat că va da replica la toate „mizeriile” care apar în presă sau pe TV, la adresa sa. Preşedintele nu a cerut însă până acum CNA să-i acorde dreptul la replică, pentru informaţii neadevărate prezentate de vreun post de radio sau de televiziune. Preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, Răsvan Popescu, a făcut această precizare după, ce vineri, preşedintele Traian Băsescu a vorbit despre „dictatura presei, dictatura tonomatelor şi a mogulilor de presă”.

Atunci, Băsescu a susţinut că CNA nu a solicitat niciodată televiziunilor să dea drept la replică preşedintelui României. Şeful statului a acuzat trusturile de presă deţinute de Dan Voiculescu, Sorin Ovidiu Vântu şi Adrian Sârbu, precum şi Televiziunea Publică de atacuri la adresa sa şi a familiei sale.

Victor Ciutacu: Nu am nevoie de scuzele preşedintelui
Invitat la Ştirea Zilei, redactorul şef al cotidianului Jurnalul Naţional a declarat că nu are nevoie de scuzele preşedintelui, „eticheta a fost deja pusă”. Atact direct de şeful statului, Victor Ciutacu a precizat că va rămâne „tonomatul pe euro, pe veşnicie, probabil”. „Nu am comunicare directă cu Dan Voiculescu. Dacă vrea Băsescu, doar un om apropiat al lui Voiculescu îmi poate trasa o politică”, a adăugat jurnalistul.

Mugur Ciuvică: Traian Băsescu a minţit în tot ce a zis despre mine
Nici Mugur Ciuvică nu susţine acuzele preşedintelui Traian Băsescu. El l-a acuzat pe şeful statului că a minţit în tot ceea ce a spus despre el. „Andrei Bădin nu a fost niciodată coleg sau colaborator cu mine, îl ştiu de la televizor. În al doilea rând, Grupul de Investigaţii Politice nu este finanţat de Voiculescu”. Ciuvică a explicat că, în urmă cu doi ani, a avut un contract de colaborare cu trustul Intact, „dar în aceeaşi perioadă Felix Tătaru avea şi el un contract cu Intact”, a precizat el.

Antena3.ro

Niciun comentariu: