sâmbătă, iunie 07, 2008

vineri, iunie 06, 2008

Germania: Copil de vânzare pe eBay

Cand plictiseala si lipsa de responsabilitate se intalnesc, se creeaza un adevarat cocktail Molotov. A simtit-o pe pielea ei o tanara mamica din Germania, care a scos la licitatie pe site-ul eBay propriul copil, pentru care nu cerea mai mult de un euro.

Anuntul suna atragator: "Vand bebelus, aproape nou, motivul vanzarii – face prea mult zgomot. Pretul minim de pornire: 1 euro".

Desi multi tineri lipsiti de preocupari serioase si-au scos la vanzare prieteni, logodnice sau chiar soacre, este pentru prima data cand obiectul tranzactiei il face un nou-nascut. Evident, politia, sesizata de mai multi internauti, nu a gustat gluma si a descins de indata la adresa indicata de anunt.

Situatia este cat se poate de serioasa. Mama copilului a fost arestata, iar copilul a fost preluat de catre serviciile sociale. Cuplul care a avut aceasta idee nastrusnica ar putea fi decazut din drepturile parintesti si acuzat de „rele tratamente aplicate minorului”.

Data: 26 mai 2008

Sursa: AFP, capital.ro

“BĂRBAŢI BURTOŞI CU LANŢURI MARI DE AUR”, IMAGINEA ROMÂNIEI LA EURO 2008

“Bărbaţi burtoşi cu lanţuri mari de aur”, imaginea României la EURO 2008 (VIDEO)Bărbaţi cu burţi mari şi lanţuri groase de aur, aflaţi pe o plajă. Aşa este prezentată România la Campionatul European de fotbal într-un spot al unei companii britanice. În cazul Franţei imaginea folosită este a Turnului Eiffel, un cartier vestit în cazul Olandei şi Colosseumul în cazul Italiei. Clipul, realizat de compania Virgin Media, începe cu o descriere a României, considerată ca lipsită de noroc după ce a nimerit în “grupa morţii”, alături de Italia, Franţa şi Olanda.

Prezentarea echipei noastre e făcută având ca fundal tricolorul, dar la sfârşit imaginea din spatele prezentatorului este înlocuită de o fotografie în care apare un grup de rromi, pe plajă. O fotografie care circulă pe Internet de mai mulţi ani cu titulatura “romanian gypsies”. În viziunea britanicilor, aceasta este imaginea simbol a României.

Imaginea României la EURO


Spotul se încheie cu o serie de comentarii ironice, legate printre altele de faptul că echipamentul naţionalei României este galben, botezat “banana skin”.

Compania Virgin Media a prezentat scuze ambasadei României la Londra pentru orice ofensă adusă prin difuzarea spotului de prezentare a echipei de fotbal a României. Compania a asigurat că a cerut imediat retragerea filmuleţului de pe Youtube şi a promis că va reface secvenţa care a provocat nemulţumire.

Citiţi şi «Franţa. Clip publicitar ironic la adresa naţionalei de fotbal a României, lansat de Toyota»

Antena3.ro

joi, iunie 05, 2008

Caminito del Rey - Spania

SINAIA. URSOAICA ŞI PUII, LA PLIMBARE PE TERASA UNUI RESTAURANT

Sinaia. Ursoaica şi puii, la plimbare pe terasa unui restaurant (VIDEO) O ursoaică şi 2 pui au ieşit la plimbare, nestingheriţi, pe terasa unui restaurant din Sinaia. Animalele au încercat chiar să intre pe uşa de la bucătărie. Deşi clienţii restaurantului au văzut animalele, nu au alertat autorităţile. De altfel, localnicii spun că nu e prima oară cînd urşii vin în zonă şi se apropie periculos de oameni.



În Braşov, situaţia este asemănătoare în ultima perioadă, străzile oraşului fiind luate cu asalt de urşii care caută de hrană. Pentru că nu găsesc mare lucru în containerele de la marginea Răcădăului, animalele intră chiar pe aleile dintre blocuri. Animalele înfometate îşi fac apariţia în oraş imediat după lăsarea întunericului şi nu se întorc în pădure până nu-şi potolesc foamea.

Animalele care sunt prinse de către angajaţii primăriei din Braşov sunt duse la grădina zoologică a oraşului, unde sunt ţinute o scurtă perioadă, deoarece nu este loc suficient. Urşii prinşi în această perioadă vor fi trimişi în rezervaţiile din ţară sau vor fi relocaţi la unele fonduri de vânătoare.

Antena3.ro

DEPARTAMENTUL DE STAT AL SUA: ROMÂNIA ESTE PRINCIPALA SURSĂ DE SCLAVI DIN EUROPA

Departamentul de Stat al SUA: România este principala sursă de sclavi din Europa România este una dintre principalele surse ale traficului de persoane în Europa. Acesta este rezultatul unui raport dat publicităţii de către Departamentul de Stat al SUA. Conform experţilor americani, după aderarea României la Uniunea Europeană numărul persoanelor traficate, fie în scopuri sexuale, fie pentru muncă, a crescut simţitor. Confrom raportului american, victime ale traficului de persoane cad în România atât femei, cât şi bărbaţi sau copii.

Cei mai mulţi ajung să fie exploataţi în Italia, Spania, Elveţia, Cehia, Grecia sau Israel. Raportul trece în revistă mai multe cazuri concrete ale unor românce care au căzut victime traficului de fiinţe umane. Prima a fost găsită în Marea Britanie. Este o tânără de 19 ani, care a fost vândută de propriul tată unui traficant. A fost salvată şi trimisă în ţară, dar a fugit din adăpost. Acum este dată dispărută.

Departamentul de stat a mai amintit şi cazul pedofilului american Mark Bianchi, condamnat pentru că a abuzat de minori din România şi Republica Moldova. Copiii de etnie rromă sunt adesea vânduţi ca sclavi, mai arată raportul.

Pe de altă parte, americanii apreciază activitatea Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane şi baza de date la nivel naţional creată de această instituţie.

Antena 3

miercuri, iunie 04, 2008

La proprietari noi, nume nou pentru Meinl European Land

Dezvoltatorul austriac Meinl European Land (MEL) listat la bursa vieneza intentioneaza sa aplice o strategie de partial rebranding, conducerea propunand ca denumirea companiei sa se modifice in Atrium European Real Estate.
Aceasta schimbare vine odata cu achizitionarea sa pentru 800 de milioane de euro, in luna martie, de catre compania imobiliara israeliana Gazit-Globe si a investitorului american CPI Capital Partners Europe.

Adoptarea noului nume va fi valabila in momentul in care tranzactia va fi inchisa, iar supervizorul bursei vieneze si actionarii companiei isi vor da acordul.

'Noul nume, Atrium European Real Estate, reprezinta inca un pas in crearea unui nou brand care va tinti sa ajunga printre cele mai importante companii de dezvoltare imobiliara europene”, spune viitorul CEO al grupului, Rachel Lavine.

MEL vizeaza in principal dezvoltarea sau achizitia de centre comerciale din Estul si Centrul Europei si detine un portofoliu de 162 de proprietati cu o valoare de piata de 1,9 miliarde de euro.

Reprezentantii companiei au afirmat la mijlocul anului trecut ca firma va investi peste 700 de milioane de euro in zece proiecte imobiliare in Romania in urmatorii ani.

Data: 3 iunie 2008

Sursa: Property EU, capital.ro

New Wearable Feedbags Let Americans Eat More, Move Less


New Wearable Feedbags Let Americans Eat More, Move Less

marți, iunie 03, 2008

ŞOCANT: Sex în grup, pe bani, în haine de popă!


CLUJEANUL a fost contactat în urmă cu aproximativ două luni de către o persoană, care, sub condiţia păstrării anonimatului, ne-a oferit un material video. Înregistrarea îl arată pe un presupus preot care îşi cumpără serviciile sexuale de la tineri gay clujeni cu bani proveniţi, zice el, din... cutia milei.

Reporterii CLUJEANUL l-au urmărit de mai multe ori pe presupusul preot. Astfel, a constatat că este recunoscut şi salutat pe străzile din centrul oraşului de diferite persoane, care nu păreau să fie surprinse de hainele sale preoţeşti. Cu toate acestea, slujitorii bisericilor şi mănăstirilor ortodoxe din judeţul Cluj nu au putut oferi nicio informaţie cu privire la identitatea acestuia.
Clujeanul.ro a descoperit identitatea personajului îmbrăcat în straie preoţeşti care întreţinea relaţii homosexuale contra cost. Este vorba despre un călugăr, Iosif pe numele său monahal, de la Mănăstirea "Sfânta Treime" din satul clujean Soporu de Câmpie. Este econom al lăcaşului, iar călugării de acolo spun că, în această calitate, se ocupă de tot ceea ce ţine de fonduri şi plăţi.
Lucian Dunăreanu, director executiv al "Be An Angel" România, organizaţie care militează pentru drepturile LGBT (gay, lesbiene, bisexuali şi transexuali) solicită Bisericii Ortodoxe să-i accepte ca şi clerici şi pe homosexuali.

Conform acestuia, fiecare om, indiferent de statul lui, are dreptul la viaţă privată şi îndeamnă la toleranţă în ceea ce-l priveşte pe călugărul homosexual, al cărui caz a fost prezentat de clujeanul.ro. "Chiar dacă în cazul de faţă este vorba de cei care ne condamnă şi ne acuză cel mai mult, noi considerăm că fiecare individ al României are dreptul la o viaţă privată şi respectarea intimităţii acesteia. Îndemnăm lumea la toleranţă", a declarat Lucian Dunăreanu.
Sursa Clujeanul.ro

Inregistrarea VIDEO

CRIZA ALIMENTELOR CONTINUĂ. PREŢURILE VOR CREŞTE CU 40 DE PROCENTE

Criza alimentelor continuă. Preţurile vor creşte cu 40 de procente Preţurile la alimente vor creşte în 2008 cu peste 40 de procente. Anunţul a fost făcut de secretarul Naţiunilor Unite pentru Agricultură, înainte de summitul de la Roma dedicat crizei alimentare mondiale. Europenii nu sunt ocoliţi de criză. Conform unui studiu al Uniunii Europene, bulgarii şi letonii au cel mai mult de suferit din cauza creşterii preţurilor.

Recoltele slabe, stocurile mici şi cererea din ce în ce mai mare pentru alimente au dus la creşterea îngrijorătoare a preţurilor alimentelor în ultimii doi ani. Preţurile s-au dublat în Uniunea Europeană în ultimul an, conform noilor statistici date publicităţii luni de Eurostat.

Creşterile cele mai mari au fost înregistrate în Bulgaria şi Letonia. Cei mai norocoşi par să fie portughezii, francezii şi olandezii pentru că în ţările lor preţurile au crescut cel mai puţin.

Nu numai lactatele au înregistrat creşteri spectaculoase. Şi preţul cerealelor a crescut cu 10 procente, iar carnea s-a scumpit cu peste 4 procente. Motivele acestor scumpiri sunt multiple.

"În Uniunea Europeană creşterea preţurilor este rezultatul recoltelor slabe şi al impactului pe care l-a avut asupra fermierilor preţul mare al petrolului. Vorbim de îngrăşăminte, despre combustibil pentru tractoare", a declarat analistul economic Jeremy Smith.

Liderii mondiali care se întrunesc marţi la Roma vor discuta despre problema preţurilor la alimente şi vor încerca să vină cu soluţii.

Antena3.ro

REZULTATE PARŢIALE: PD-L A CÂŞTIGAT CELE MAI MULTE CONSILII JUDEŢENE, PSD CELE MAI MULTE PRIMĂRII

Rezultate parţiale: PD-L a câştigat cele mai multe consilii judeţene, PSD cele mai multe primării Procesul de numărare a voturilor s-a finalizat în trei judeţe din ţară, a anunţat Biroul Electoral Central. Este vorba despre Bistriţa-Năsăud, Ialomiţa şi Dâmboviţa. Potrivit celor mai recente date anunţate, PD-L a obţinut cele mai multe dintre voturile pentru consiliile judeţene - 28,23% , urmat de PSD – 28,01% şi PNL - 18,68%. În schimb, PSD a obţinut cele mai multe primării - 521 de mandate din primul tur, urmat de PDL - 380 şi PNL - 286, potrivit datelor BEC de până acum. În ceea ce priveşte Capitala, Oprescu a obţinut 30,4% din voturi, iar Blaga 28,3%.

Consilul general al Capitalei este dominat, deocamdată, de PD-L,care a obţinut 35% dintre voturile numărate până acum, urmat de PSD cu 25%, PNL cu 11,7%, PNG 6,2% şi PRM cu 5,3%. Următoarea situaţie privind rezultatele votului din Capitală pentru primarul general şi Consiliul general va fi prezentată în această dimineaţă.

Antena3.ro

luni, iunie 02, 2008

Striptease la metrou!!!

Şeful Renault, supărat rău pe sindicatele de la Dacia


Săptămânile în care producătorul autohton Automobile Dacia nu a produs decât un număr limitat de maşini din cauza grevei angajaţilor au lăsat urme adânci atât în bugetul grupului Renault cât şi în orgoliul lui Carlos Ghosn.

La adunarea generală a acţionarilor companiei franceze din luna mai, şeful Renault a menţionat că analiza privind efectele grevei de la Dacia va duce la modificări de strategie pentru a evita o repetare a acestei situaţii în viitor.

Conform AutoIndustry World cele trei săptămâni de grevă de la Mioveni vor avea consecinţe asupra organizării activităţii de la uzina cât şi asupra poziţiei României în cadrul grupului Renault.

„Această grevă a fost un eveniment major pe care l am urmărit îndeaproape”, a declarat preşedintele Renault. „Nu avem nici cea mai mică intenţie de a trece printr-o situaţie asemănătoare în fiecare an. Am declanşat o analiză precisă şi vom studia consecinţele”, a continuat Ghosn.

Publicaţia amintită menţionează şi că în fiecare an contractul de muncă al angajaţilor Automobile Dacia este renegociat. În acest an acesta a fost şi punctul de pornire al grevei.

Din nefericire pentru Renault, durata conflictului de muncă a fost mai mare decât se aştepta producătorul de autovehicule şi a costat cel puţin 13 milioane de euro.

„Este normal ca, în ţările emergente, să avem de a face cu cereri de creştere a salariilor dar continuarea unui astfel de conflict în ciuda faptului că se ajunsese deja la o soluţie nu este deloc normală”, consideră Carlos Ghosn.

Rezultatele anchetei interne ar putea duce la o mutare a unei părţi tot mai importante din producţia modelului Logan către alte state.


Data: 26 mai 2008

Sursa: AutoIndustry World, capital.ro

duminică, iunie 01, 2008

O zi din viatza unui emo kid


5:00- M-a trezit surioara mai mica, iarasi a venit beata. Stie doar sa bea sis a mearga la concerte, ea nu ma iubeste… Eu cand eram de varsta ei aveam colectie de timbre. Iarasi nu pot sa adorm, va trebui sa-mi rod lacul de pe unghii.
6:00- Imi rod lacul de pe unghii.
7:00- A proape ca m-a vazut maicamea ca imi rod lacul de pe unghii. Mi- azis sa imi ridic din pat fundul de poponar necajit sis a ma duc la scoala. She makes me cry.
7:05- Am inceput sa ma pregatesc de scoala, mi-am imbreacat pantalonii, stramti. Mai multe insigne, mai multe, mai multe. Fuck! Mi-a pierdut o insigna! I hate this stupide world. Sa nu imi uit caciula si sa-mi fac ochii cat mai negri.
7:20- M-a vazut sormea. A inceput sa rada. Punkista dracului!
7:21- Mi-a cazut o insigna. Am agatat-o la loc.
7:28- Mi-a cazut o insigna. Am agatat-o la loc.
7:35- Mi-am pus caciula in cap, ies din casa si observ ca imi lipseste o insigna. Am gasit-o,am agatato la loc.
7:50- Mi-am pus un ciorap pe cap, nu caciula(ma gandeam de ce ma strange atat de rau caciula asta).!@#$ happens. M-am intors acasa, mi-am luat caciula, m-am dus la scoala.
8:20- Am intarziat la ora, nu m-au lasat sa intru in clasa,stau pe hol. Plang.
8:41- S-a terminatora, am intrat in clasa, mi-am aruncat geanta, am iesit pe sala si stateam trist.
8:43- I hate my life. Stam cu emokids in cinci, plangem.
9:00- Stau la ora si plang.
9:10- M-au dat afara de la ora, stau pe sala, plang.
9:15- M-m dus la baie.
9:16- Am ajuns la baie sa ma pis. Am inceput sa plang, am uitat sa ma pis.
9:17- Iesind de la baie mi-a cazut o insigna. In buda. L-am luat, l-am agatat la loc.
9:18- Ma uit in oglinda, sunt dragut. Ar trebui sa-mi fac o poza.
9:31- (pauza) Au venit emokids si au zis ca sunt tru. Trecea sormea pe langa mine si a inceput sa rada. I-am zis ca e rea. Ea mi-a dat un bocanc in fata. She makes me cry.
9:35- Emokids i-au zis ca nu are dreptate. A inceput sa ii bata pe toti cu bocancii.
9:37- Am vrut sa fug, m-a batut din nou.
9:44- Stau la ora , ma dor venele.
10:10- Am scris scrisoarea de ramas bun pe banca.
10:12- M-a vazut profa, m-a dat afara de la ora. Stau si plang.
10:21- Stau la cantina. Am inceput sa plang, am uitat sa mananc. A trecut sormea pe langa mine si mi-a dat un capac. Iesind de la cantina mi-a cazut o insigna in vasul cu resturi. L-am luat, l-am agatat la loc.
10:29- M-au vazut emokids si au zis ca sunt tru.
10.40- Stau la ora, imi scriu scrisoarea de ramas bun. Inca fara sange. Da-l in plm de sange, principal e sa fie cat mai trista.
10:50- Am terminat de scris, am incercat sa citesc si profa m-a dat afara. Iesind din clasa mi-a cazut o insigna, a cazut dupa calorifer, am ridicat-o si am agatato la loc.
11:11- (pauza) Emo kids au vazut insigna, auzis ca sunt tru. Le-am dat si lor sa citeasca scrisoarea. Au zis ca sunt si ma tru. Trece fratimiu, a citit si el scrisoarea si mi-a zis ca sunt un idiot, si ca ce fac nu e tru. Eu l-am intrebat ce e tru? El mi-a dat mp3-ul sa ascult la ore. Ramones si Sex Pistols.
12:30- Ascultam muzica la ore si m-am speriat, am inceput sa plang! Am fugit din clasa. (eu steam ca fratimiu asculta cacaturi, dar nu credeam ca atat de oribile). In timp ce fugeam mi-a cazut o insigna. Al ridicat-o, am pus-o la loc. M-a ajuns profu din urma, m-a luat de guler, m-a adus in clasa si mi-a spus ca sunt poponar. Dupa m-a dat afar ape sala.
12:45- Stau si plang.
12:50- (pauza) le-am dat baietilor sa asculte si ei la mp3. Costica a lesinat, vasile a inceput sa planga, Vova ne-a marturisit ca a ramas fara oja roz, si a intrat intr-o depresie, Lionia in tipete a fugit, i-a cazut o insigna. Fratimiu a vazut aceasta scena, mi-a luat mp3-ul , mi-a spart fata si a zis ca suntem…
13:00- Am inceput sa ma dau la Svetlana, mi-a zis ca sunt un poponar infect. Upi! Ma place! Stau si plang de bucurie.
13:20- M-a dat afara profu din clasa.
13:40- S-au terminat orele. I-am asteptat pe emokids. Pe rand scapand insigne si ridicadu-le ne-am dus spre casa. Ne-am inteles san e intalnim pe la 4.
14:00- Am ajuns acasa, nu era nimeni, asa ca am pus Tokio Hotel, stau, imi rod lacul de pe unghii.
14:20- A venit sormea si mi-a oprit casetofonul, s-a culcat.
14:40- Am pornit casetofonul si am trezit-o pe sormea… Mi-a spart fata, am incercat sa ripostez…
14:50- AAAA!!! She makes me cry.
15:00- Stau legat de calorifer cu un ciorap in gura, cu castile in urechi. Canta ceva oribil! I want to die.
15:10- pe la sormea au trecut niste tovarasi, am pus gecile pe mine si am inceput sa ma bata cu piciorele.
15:20- A venit mama, a dat cu piciorul in gramada de haine si dupa gemetele scoase de mine si-a dat seama ca e cineva acolo
15:30- Mama m-a dezlegat si m-a trimis dupa paine.
16:00- Stau la alimentara la coada, langa mine stau niste baieti cheliosi si se uita ciudat la mine. (cred ca ma invidiaza ca am atatea insigne tari)
16:10- M-au batut, mi-au luat banii, am incercat sa ma ridic , mi-a cazut o insigna, am agatat-o la loc.
16:20- Am ajuns acasa, mama m-a batut si s-a dus dupa paine. @!#$ happens.
16:30- Am intarziat la intalnirea cu emokids.
16:35- Emokids au zis ca nu mai sunt tru.
16:37- Mi-a cazut o insigna.
16:40- Ne-am impacat cu emokids. Stam si plangem.
16:55- A trecut un punkist pe langa noi. I-am zis ca e un dobitoc si sa se duca in p***** noastre. Si tot grupul nostrum (25 de personae) l-am batut! Ce adevarati suntem!!!
17:10- Au venit 10 punkisti si ne-au batut rau de tot. ce prosti, oricum noi suntem mai tru!!!
17:30- Adunam marunt pentru bere. (upi! Ce tru suntem)
17:32- Vanzatoarea nu vroia sa ne dea bere.
17:35- Am reusit sa o convingem pe vanzatoare sa ne dea bere, am luat 2 litri. (upi! Suntem mai tru de cat toti!)
17:50- Vroiam sa deschidem, a venit sora mea si inca 4 punkisti, ne-au luat berea.
18:00- Treceau trei tipe pe strada, am inceput sa ma dau la ele, au venit in spre mine si mi-au zis ca sunt un virgin neputincios , si sa le las in pace de poponar infect ce sunt… ce sexy sunt, ele sigur ma vor si ma invidiaza, ptentru ca am machiajul mai tru!!!
18:15- Vova ne-a zis ca e virgin si a intrat in depresie.
18:20- Am vazut o nunta, alexandru a zisca mireasa e imbracata in alb pentru ca e… (am hotarat san e imbracam de maine numai in alb).
18:30- Am ajuns acasa, am mancat, si m-am dus sa ma uit la desene.
17:00- S-au terminat desenele si m-am asezat sa imi scriu ultimul ravas.
17:20- Ascult tokio hotel, e o formatie emo…
19:00- a venit surioara mea mai mica, m-a batut si a plecat…
21:00- Mama mi-a zis sa ma culc. “mama am deja 17 ani, pot sa ma rad pe picioare?”
21:05- M-a batut mama la fund. Stau in pat si incerc sa adorm. @!#$!!
21:10- Nu pot sa adorm, unde-mi sunt unghiile alea vopsite?
21:15- Mi-am ros lacul de pe unghii. Am adormit.
"by Mishock" pe gg-game

Fuck You, Tovarasi !


Poftiti in scaunul electric sa va odihniti !
(Parazitii - Fuck You, Romania!)

...
Oamenii nu sunt câini. Oamenii sunt oameni. Păcat.
Cloramina o procuram plătind-o (cu ţigări, fireşte) celor ce făceau curat la veceu. Sau, în loc de ţigări, le dictam vreo scrisoare pentru nevastă sau iubită, ori le redactam câte-o cerere către comandant, Ministerul Justiţiei sau chiar graţieri pentru Preşedinţie.
Nu suport mirosul de clor. Şi nici femeia ce miroase a clor. Dar acum, după visul de-adineauri cred că n-aş refuza nici măcar una scăldată în clor, care să-i duhnească fiecare părticică a clor, regina clorului aş iubi-o acum.
Vax – vorba Tanţei lu’ Criminalu.
Criminalu molfăia la şuncă, aş zice, fericit. Da, da, fericit! Ce mare lucru si fericirea asta?!?
Continuarea pe FuckYouTovarasi