sâmbătă, mai 10, 2008

Pangea Day -- May 10th. Join Us!





http://www.pangeaday.org

Pangea Day taps the power of film to strengthen tolerance and compassion while uniting millions of people to build a better future.

vineri, mai 09, 2008

China: Coca-Cola şi Nestle, necorespunzătoare calitativ

Produsele unor mari companii internationale precum Nestle sau Coca-Cola au fost declarate ca fiind improprii pentru consum de catre Administratia chineza de control al calitatii, in urma unor teste efectuate in perioada ianuarie-februarie 2008.

Institutia a publicat o lista de 593 de produse alimentare care nu au reusit sa treaca testele de calitate efectuate in primele doua luni ale anului.

In aceasta perioada, China a inasprit controalele de calitate fabricate pe teritoriul propriu, dupa ce a fost acuzata de faptul ca exporta produse periculoase pentru consum.

Data: 9 mai 2008

Sursa: Le Figaro, capital.ro

joi, mai 08, 2008

CĂSNICIE DESTRĂMATĂ ŞI AVORT LA FIECARE 30 DE SECUNDE ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ

Căsnicie destrămată şi avort la fiecare 30 de secunde în Uniunea Europeană Un raport publicat, miercuri, de Parlamentul European, arată că în statele din Uniunea Europeană, la fiecare 30 de secunde se destramă o căsnicie şi se produce un avort. PE avertiezază că viaţa de familie în Europa este în pragul unui colaps. În acelaşi document, rata natalităţii este calificată drept critică, mai ales că în cele 27 de ţări ale Uniunii s-au născut,în 2007, cu aproape un milion de copii mai puţini decât în 1980.

Un alt sondaj, realizat de Institutul pentru Politici Familiale în statele comunitare, dezvăluie faptul că numărul pensionarilor îl depăşeşte pe cel al adolescenţilor şi că tot mai multe persoane trăiesc singure.

Antena3.ro

GUVERNATORUL BNR ANUNŢĂ NOI SCUMPIRI LA PRODUSELE ALIMENTARE DE BAZĂ

Guvernatorul BNR anunţă noi scumpiri la produsele alimentare de bazăMugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României, anunţă noi scumpiri la combustibili şi energie, ulei, lapte, pâine, fructe şi legume. De la începutul anului, produsele de bază s-au scumpit, în medie, cu 10 -12 %. De unele scumpiri nici nu ne-am dat seama până acum. Surpriza la capitolul majorări de preţuri – uleiul, care, potrivit spuselor guvernatorului, „a întrecut orice record negativ”. La creşterea inflaţiei au contrbuit şi scumpirea serviciilor de telefonie, electrocasnicelor, autoturismelor şi ţigărilor.

Isărescu estimează că rata inflaţiei va rămâne la peste 8 % până în toamnă. Scumpirea cărnii a fost deja anunţată de producători – la fel şi majorarea preţului la pâine şi produse lactate. Tocmai din aceste motive, inflaţia nu va scădea, e de părere guvernatorul BNR.

Isărescu spune că, din toamnă, dacă recolta va fi bună, preţurile vor creşte mai puţin.

Antena3.ro

ION CRISTOIU: ACESTA ESTE SFÂRŞITUL LUI GIGI BECALI

Ion Cristoiu: Acesta este sfârşitul lui Gigi Becali Finanţatorul Stelei, George Becali, este acuzat de procurorii anticorupţie de dare de mită după ce, miercuri seară, la Cluj, apropiaţii acestuia au fost surprinşi cu 1,7 milioane de euro într-o servietă. Acesta a fost şi subiectul dezbătut de emisiunea Sinteza Zilei de joi seară. „Acesta este sfârşitul lui Gigi Becali, după părerea mea”, a declarat Ion Cristoiu, invitatul permanent al emisiunii.

Jurnalistul a continuat apreciind că Gigi Becali este „inconştient”, deoarece a făcut numeroase declaraţii în media în urma scandalului în care este implicat. „Becali are un comportament inexplicabil, (...)este inconştient şi nu-şi dă seama de pericol. Nu te duci la un post de televiziune ştiind că există probe împotriva ta”, a spus Cristoiu.
Continuarea pe antena3.ro

miercuri, mai 07, 2008

Maşinile Google Street View au plecat prin Europa

Masinile Google, care fac fotografii de inalta rezolutie ce permit cartografierea oraselor, au inceput sa patrunda si in Europa. Cartografierea va fi pusa la dispozitia serviciului Street View de la Google.

Pentru inceput vor fi cartografiate orase precum Paris, Londra, Roma sau Amsterdam. Vehicule similare au fost utilizate si in Statele Unite, Australia sau Noua Zeelanda.

Masinile sunt echipate cu camere foto de inalta rezolutie, care permit in timpul parcursului, capturarea de imagini la 360 de grade.

Serviciul Street View de la Google permite vizualizarea unui oras, la nivel de strada, permitand rotirea imaginii la 360 de grade.

Data: 6 mai 2008

Sursa: L'Expansion, capital.ro

Harta agricolă – trasată din satelit şi pierdută prin porumbi

Pentru că România avea „găuri” mari în harta cadastrală a terenurilor agricole, europenii ne-au sfătuit să facem fotografii din avion. Tehnic, acest soi de poze se numesc ortofotoplanuri. Prin septembrie 2006, toate terenurile agricole erau prinse în ortofotoplanuri. Apoi au început să fie chemaţi ţăranii să-şi identifice parcelele pe poze. Erau în nuanţe de alb şi gri şi, evident, la scară mare. Supravegherea identificării a căzut pe capul funcţionarilor APIA (Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură) care au mâzgălit pozele după indicaţii de genul „cam pe aici era terenul meu, nepoate”.

Pe teren, oamenii aveau indicii care sunau cam aşa: „lângă lanul de porumb al lui Vasile”, dar pe ortofotoplanul alb-negru nu aveai cum să identifici porumbul; „lângă liziera care fuse”, dar n-aveai cum să vezi pe poză cioturile care au mai rămas ca repere; „lângă drumul care trecea pe vremea CAP-ului”, dar drumul fusese, între timp, arat... După acest soi de identificare, funcţionarii APIA au luat la control suprafeţele indicate ca să verifice amplasamentul şi culturile de pe ele cu cele declarate. Bineînţeles, în nici jumătate din cazuri n-au găsit pe teren ce schiţaseră în birouri. Iar controlul s-a făcut prin sondaj, într-un procent de circa 6% din suprafaţa agricolă declarată într-un judeţVăzând că identificarea merge greu şi cum până nu punem ordine în terenuri europenii nu ne dau subvenţiile la hectar, funcţionarii Ministerului Agriculturii s-au gândit să apeleze la o tehnică mai performantă: de la avion au trecut la satelit - aşa numita teledetecţie. Dacă, după avion, funcţionarii APIA şi-au blestemat zilele, după satelit au decis să aplice Codul Muncii. Ieri, sindicaliştii din APIA au ţinut o conferinţă de presă în care au anunţat că nu mai sunt dispuşi să facă ore suplimentare peste limita legală. Ca să le înţelegem revolta, ne-au povestit ce-au păţit după avion. Au muncit câte 12-14 ore pe zi, fără sâmbete şi duminici libere, ca să stea de vorbă cu fiecare ţăran în parte, să-i identifice parcelele, să-i introducă datele în calculator şi au făcut mii de kilometri ca să vadă ce este pe teren.

După spusele sindicaliştilor din APIA, media zilnică a unui funcţionar de teren este de 300 de kilometri. Cu maşina, bineînţeles, că mersul pe jos este altă distracţie. Ca să fie mai eficienţi, funcţionarii APIA se înghesuie câte 4-5 într-o maşină şi când ajung în apropierea parcelelor se împrăştie ca iepurii. Măsurarea terenurilor se face cu un GPS pe care trebuie să-l plimbi pe tot conturul suprafeţei identificate. Şi există cazuri în care primarii au dat titluri de proprietate în neştire, suprapunându-le, astfel că, pentru o suprafaţă de 100 de hectare din acte, terenurile identificate totalizează 110 hectare.

Ce a adus nou satelitul? Nişte hărţi cu culori specifice fiecărei culturi, să le suprapui parcelelor identificate pe hărţile din avion este muncă de Sisif. Şi, ca nebunia să fie şi mai mare, teledetecţia s-a făcut anul trecut la vremea când seceta arsese toate culturile, aşa că identificarea după culorile specifice nu se poate face. Până şi bătrânii de la ţară au înţeles cum stă treaba cu satelitul: „Cum, taică, să-mi vadă mie porumbul din cer, dacă pe arşiţa aia a crescut până la genunchiul broaştei?”, dar Ministerul Agriculturii n-a renunţat, încă, la „soluţie”.

sursa gandul.info

O artistă a dat viaţă pereţilor folosind body paintingul

Artista australiană Emma Hack, care este cunoscută în întreaga lume pentru talentul ei deosebit în body painting, se bazează foarte mult pe incorporarea desenelor sale în tapetul care acoperă pereţii galeriei în care îşi expune operele.

Artista poate avea nevoie şi de 19 ore pentru a picta corpul unei femei astfel încât să se asorteze cu pereţii. La momentul expoziţiei, modelele se vor aşeza în dreptul tapetului pentru a crea impresia unui „tapet uman” tridimensional.

Femeia de 35 de ani, care trăieşte în Adelaide, Australia, a învăţat singură să picteze pe piele şi a declarat: „Procesul poate fi extenuant pentru mine şi pentru modele. Totuşi este slujba mea şi o iubesc la nebunie. Chiar dacă sunt puţin obosită, pictatul mă relaxează”.

Emma este o veterană a acestei meserii, pe care o practică de peste 20 de ani, şi a reuşit până acum să-şi câştige existenţa pictând corpuri pentru reclame, evenimente speciale sau expoziţii. Ca adolescentă ea a început să picteze feţele copiilor la diversele sărbători care aveau loc în Adelaide şi, descoperind că este talentată, a studiat machiajul la facultate.

Ea a câştigat până acum nenumărate premii oferite de industria de specialitate şi mărturiseşte că ideea de a incorpora un model într-un tapet i-a venit după ce a văzut creaţiile lui Florence Broadhurst: „Am văzut extraordinarele ei tapete şi am gândit imediat: «Asta este!». Totuşi, a fost mult mai greu de făcut decât am crezut la început. Desenele sunt complexe, iar curburile corpului uman sunt greu de transformat în ceva bidimensional”.

Deşi în mod normal laboriosul proces de creaţie durează nouă ore, iar modelele trebuie să fie foarte răbdătoare şi deloc pudice, Emma spune că nu a dus niciodată lipsă de voluntari: „Aproape toţi cei care îmi văd lucrările se oferă ca voluntari. Ca să fiu sinceră îmi place să-mi folosesc prietenii. Sunt norocoasă că am prieteni superbi. Ei ştiu să aibă grijă de pictură după ce termin şi nici nu trebuie să mă îngrijorez prea mult că i-aş putea jena. Ei ştiu deja la ce să se aştepte”.

Galerie foto cu celelalte creaţii ale Emmei Hack

sursa antena3

10 ţări din UE nu recunosc diplomele româneşti

Comisia Europeana (CE) a decis să trimită în faţa Curţii Europene de Justiţie (CEJ) zece ţări. Acestor ţări li se reproşează faptul că nu au furnizat informaţii necesare în legătură cu adaptatrea legislaţiei naţionale la directiva europeană. Cea din urmă garantează echivalarea diplomelor de studii obţinute în România şi Bulgaria,relatează „News In".

Ţările împotriva cărora Comisia Europeană a iniţiat o procedură legală şi a decis să le trimită în faţa justiţiei europene sunt: Austria, Cipru, Belgia, Franţa, Grecia, Irlanda, Luxemburg, Marea Britanie, Portugalia şi Spania.

Termenul-limită pentru introducerea în legislaţiile naţionale a directivei europene care garantează recunoasterea diplomelor era 1 ianuarie 2007.

Procesul la CEJ ar putea dura doi ani de zile, existând posibilitatea ca, între timp, ţările să-şi modifice legislaţia. "Obiectivul acestui exerciţiu este de a face presiuni pentru ca ţările să implementeze directiva, chiar şi înainte ca CEJ să formuleze un verdict. În general, aşa se întâmplă. Procesele la CEJ sunt lente, chiar şi până documentele ajung la Curte durează, ele trebuie puse într-un anumit format, studiate de avocaţi etc. Iar apoi, procedurile durează până la doi ani", a declarat Catherine Bunyan, ofiţer de presă al Comisiei Europene.

Bunyan a precizat că nu a existat o plângere din partea unor români sau bulgari care s-au lovit de aceste obstacole. Comisia a demarat o procedura automat. Statele care nu recunosc diplomele românilor vor fi sancţionate.
sursa adevarul.ro

CLUJUL SUNTEM NOI!





sursa foto: UCLUJ.RO






NOUL MAILAT. UN ROMÂN A FOST PRINS ÎN TIMP CE ÎNCERCA SĂ VIOLEZE O ITALIANCĂ

Noul Mailat. Un român a fost prins în timp ce încerca să violeze o italiancăConcetăţenii noştri ţin din nou prima pagină a ziarelor din Italia. Un român în vârstă de 31 de ani a fost surpins, în timp ce agresa o tânără italiancă din Salerno. Bărbatul a urmărit-o pe femeie, până când a ajuns într-un loc mai întunecat şi a încercat să o violeze. O trecătoare a văzut totul şi a alertat poliţia. Românul a încercat să fugă, dar a fost prins de poliţişti. Autorităţile italiene au sporit numărul de poliţişti care patrulează pe străzile oraşelor după violurile repetate comise de imigranţi.

Antena3.ro

marți, mai 06, 2008

PRINŢUL CHARLES A SOSIT ÎN ROMÂNIA, ÎNTR-O VIZITĂ PRIVATĂ

Prinţul Charles a sosit în România, într-o vizită privatăMoştenitorul coroanei britanice, prinţul Charles de Wales a venit în vizită privată în România. El a fost primit, marţi, la palatul Cotroceni, de către preşedintele Traian Băsescu, care i-a amintit că s-au întâlnit în urmă cu trei ani la Londra.

După pozele pentru presă, Traian Băsescu l-a invitat pe Prinţul Charles în Salonul Ambasadorilor din Palatul Cotroceni, spunându-i acestuia că este o plăcere să se întâlnească la Bucureşti. „Sper că nu v-am întrerupt”, i-a spus Prinţul Charles lui Traian Băsescu, la care acesta a răspuns că, din contră, este o plăcere să se reîntâlnească cu Prinţul Charles, la trei ani de la întâlnirea avută la Londra.

După întrevederea cu Băsescu, Prinţul Charles a fost primit şi la Palatul Victoria de premierul Călin Popescu Tăriceanu.

Prinţul moştenitor al Marii Britanii s-a aflat de mai multe ori în România, fiind preocupat de conservarea monumentelor istorice, în special a celor din Transilvania. El s-a implicat în ultimii ani în programul de reabilitare a mai multor sate săseşti, întemeiate în Transilvania în secolul al XII-lea, dintre care, o parte, figurează în patrimoniul UNESCO.

Antena3.ro

ROMÂNIA, SOMATĂ DE UE DIN CAUZA IMPOZITELOR PE DIVIDENDE

România, somată de UE din cauza impozitelor pe dividendeUn nou avertisment de la Comisia Europeană. Executivul comunitar a trimis astăzi României o scrisoare de somare, cu privire la normele prin care ţara noastră percepe impozite mai mari pe dividendele plătite în afara ţării decât pe cele interne. Concret există două situaţii: acţionarii plătesc dacă locuiesc în România 10%, dacă nu 16%.

Este prima etapă a procedurii privind încălcarea dreptului comunitar. Un avertisment similar a primit şi Bulgaria. Ministrul Finanţelor, Varujan Vosganian, a precizat că problema se află în atenţia ministerului de resort şi că va fi rezolvată în termenul de două luni impus de UE.

Antena3.ro

luni, mai 05, 2008

China: singura salvare pentru KFC


Din cauza faptului ca pe piata americana inregistreaza vanzari din ce in ce mai slabe, lantul de restaurante fast-food KFC se gandeste serios sa ia cu asalt piata chineza, care ar putea fi singura solutie de relansare a profitului.

Insa, ca toate companiile straine din China, de la producatori de telefoane mobile pana la designeri de haine, lanturile de restaurante fast-food si-au dat seama ca nu pot avea profit pe piata chineza fara sa se adaptaeze la gusturile locale si lifestyle-ul chinezesc.

Asa ca strategia de cucerire a pietei din China adoptata de KFC impune introducerea de noi feluri de mancare, specifice chinezilor, pe care acestia sa le poata consuma in fiecare zi in drum spre locul de munca sau in timpul calatoriilor.

David Novak, director la Yum, parte a KFC, a aratat ca se doreste ca numarul restaurantelor din China sa ajunga la 20.000.

Yum a fost prima companie straina de fast food care a intrat in China, deschizand primul restaurant in 1987. De atunci, Yum a devenit cea mai mare retea de restaurante din china, cu vanzari anuale de 2 miliarde de dolari si cu 2.500 de restaurante KFC si Pizza Hut.

Data: 5 mai 2008

Sursa: Guardian, capital.ro

Se închid pub-urile din Marea Britanie


Marea Britanie se confrunta cu o noua epidemie: inchiderea pub-urilor, acele locuri aflate in inima oraselor si considerate adevarate simboluri ale identitatii nationale, creste intr-un ritm alarmant pe tot teritoriul tarii.

In cifre, situatia sta in felul urmator: 1.400 de pub-uri au fost inchise definitiv in 2007, facand ca numarul acestora sa scada la 57.000 fata de 69.000 cate erau in anii '80.

Vanzarile la bere in aceste localuri au inregistrat o scadere de 6,5% in 2007, ceea ce inseamna 1 milion de halbe de bere mai putin in fiecare zi. Analistii afirma ca vanzarile la bere sunt la cel mai scazut nivel din 1930.

Printre motivele care au determinat acest lucru este interdictia de a fuma in spatiile publice, intrata in vigoare in urma cu un an in Anglia dar si majorarea cu 6% a bauturilor alcoolice impusa de ministrul britanic de finante.

Fenomenul de inchidere a localurilor se resimte cel mai mult in zonele rurale, care se confrunta cu disparitia progresiva a scolilor, bisericilor si oficiilor postale.

Data: 5 mai 2008

Sursa: 20 minutes, capital.ro

Microsoft a renunţat la Yahoo

Microsoft a anuntat in acest week-end ca isi retrage oferta de achizitionare a companiei Yahoo. Dupa o lunga perioada de negocieri, Microsoft a decis sa renunte la planul sau de cumparare a unuia dintre cele mai mari motoare de cautare pe internet din lume.

In oferta lansata initial, Microsoft a propus 31 de dolari pe actiune, insa cei de la Yahoo au estimat oferta ca fiind insufiecienta. Ulterior, Microsoft a reevaluat oferta si a propus o suma de 33 de dolari pe actiune insa Yahoo a refuzat si de aceasta data, motivand ca suma ceruta este de 37 de dolari pe aciune.

Din lupta dintre Microsoft si Yahoo, invingatorul este Google, intrucat o eventuala fuziune dintre cele doua companii ar fi insemnat singura sansa de a contracara hegemonia Google din sectoarele publicitatii online si al cautarii pe internet.

Declaratia de infrangere pe care Microsoft a facut-o odata cu retragerea sa, risca sa aiba un impact destul de rasunator pentru cursul actiunilor Microsoft listate la Bursa Americana.

Data: 5 mai 2008

Sursa: L'Expansion, Capital

Prutul a ieşit din matcă

Râul Prut a ieşit din matcă duminică noapte în localitatea Vădeni şi a inundat 90 de hectare de terenuri agricole şi 59 de hectare de păşuni.

Revărsarea râului nu a pus în pericol aşezările omeneşti şi nici infrastructura rutieră.

Prefectul de Galaţi, Mihai Capră, a solicitat specialiştilor de la Sistemul de Gospodărire a Apelor accelerarea lucrărilor care se fac pentru ridicarea digului improvizat de la Slobozia Oancea, în condiţiile în care Prutul continuă să crească şi ar putea să inunde DN 26, care se află foarte aproape de albia râului.

De altfel, prefectul a urmărit luni, pe teren, lucrările care se fac pentru construirea digului improvizat de la Slobozia Oancea şi le-a indicat muncitorilor să insiste pe lucrările de impermeabilizare a malului supraînălţat. Digul va avea o lungime de cel puţin 500 de metri şi o înălţime de 50 de centimetri, cu posibilitatea de supraînălţare.

Potrivit raportului hidrologic şi de gospodărire a apelor emis de Administraţia Naţională 'Apele Române', la staţia hidrometrică Oancea, râul Prut măsura luni dimineaţă 498 cm şi avea un debit de 256 mc/s.

Precizăm că pe Prut cota de atenţie se situează la 450 cm, cota de inundaţie la 550 cm, iar cota de pericol la 600 cm.
sursa adevarul.ro

MADAMGATE: CARTEA UNUI ROMÂN PROVOACĂ PANICĂ ÎN LUMEA POLITICĂ DIN SUA

Madamgate: Cartea unui român provoacă panică în lumea politică din SUA Un ziarist de origine română lucrează la o carte care ar putea cutremura din temelii cercurile politice de la Washington, scrie Jurnalul Naţional, în ediţia de luni. Intitulat sugestiv „Lista ruşinii cutremură America”, articolul vorbeşte despre românul Dan E. Moldea, care, în ultimele luni a fost confidentul lui Deborah Jeane Palfrey. Supranumită DC Madam, aceasta a fost conducătoarea unei reţele de prostituţie destinată lumii bune din capitala federală.

Femeia s-a sinucis zilele trecute la Miami, înaintea unei condamnări iminente la închisoare. Pe baza conversaţiilor cu Deborah Palfrey, Moldea pregăteşte o carte care ar putea dezvălui numele unor clienţi sus-puşi ai reţelei. Deborah Jeane Palfrey conducea Pamela Martin and Associates şi a fost acuzată că oferea prostituate pentru lumea bună din Washinghton DC, prin intermediul companiei sale.

Dan Moldea, care a decis să se implice în scandal la sfatul celebrului Larry Flint (editorul revistei Hustler), a stat de vorbă cu cea supranumită DC Madam, şi va scrie o carte cu titlul „Madamgate”, scrie Jurnalul Naţional.
COntinuarea pe antena3

Autocarul "U" Transilvania, spart de fani ai CFR!

Binecunoscuta rivalitate dintre "U" Cluj si CFR creeaza victime colaterale. Autocarul handbalistilor de la "U" Transilvania a fost vandalizat, in urma cu aproape trei saptamani, de presupusi fani ai CFR Cluj.

Incidentul s-a petrecut in timpul desfasurarii Campionatului Universitar "Gheorghe Roman", chiar la iesirea din Sala Sporturilor "Horia Demian", unde autocarul handbalistilor era parcat. "Stiu ca aveau fulare cu insemnele CFR. Au stat pe terasa, dupa care au aruncat cu pietre si ne-au spart un geam", isi aminteste managerul echipei "U" Transilvania, Mihai Tritean.

Managerul echipei de handbal nu a depus pana acum nici o plangere la Politie si spune ca paguba creata va fi acoperita in intregime din asigurarea autocarului.
sursa citynews.ro

TIGANII DE ORIGINE ROMÂNĂ PLĂTESC TAXĂ DE PROTECŢIE TEMUTEI "LA CAMORRA"

Napoli. Rromii de origine română plătesc taxă de protecţie temutei La CamorraTiganii de origine română din Italia plătesc taxă de protecţie mafiei din Peninsulă. 50 de euro pe baracă, în fiecare lună, atât sunt nevoiţi să dea clanului Camorra romii dintr-o suburbie a oraşului Napoli. Potrivit cotidianului La Repubblica, în schimbul acestei sume, oamenii sunt lăsaţi să locuiască în barăci, să cerşească pe acel teritoriu, să fure şi să „controleze” gropile de gunoi neautorizate.

Toate acestea cu o singură condiţie: să rămână la periferie. Potrivit publicaţiei italiene, în tabără locuiesc peste 400 de rromi din ţara noastră.

La Camorra este una dintre cele mai mari familii mafiote din Italia, împrumutând numele organizaţiei criminale care stăpâneşte Napoli. Comparată cu mafia siciliană, prin structura sa piramidală, Camorra este formată din multe clanuri, între care deseori izbucnesc conflicte puternice. Gruparea criminală deţine practic controlul asupra provinciei italiene, zguduită de crimele organizaţiei.

Antena3.ro

MOTOCICLIST LA PĂMÂNT. GRAV ACCIDENT RUTIER ÎN JUDEŢUL BRAŞOV

Accident grav în apropiere de Pădurea Bogata, din Braşov. Un motociclist care se pregătea să intre în curbă a fost proiectat în şanţ, după ce şoferul unei dube a virat pe linia continuă, pentru a intra în parcare. Tânărul de pe motor s-a ales cu mai multe fracturi şi tasarea coloanei vertebrale. Martorii spun că motociclistul a avut o şansă pentru că şoferul dubei a frânat în ultimul moment.




Cosmin Frăsineanu, preşedintele asociaţiei, spune că aproximativ 60% dintre accidentele în care sunt implicaţi motociclişti se petrec din vina şoferilor.

Continuarea pe Antena3.ro

CEL MAI VÂRSTNIC EPISCOP DIN LUME, JEFUIT DE DOI ROMÂNI

Italia. Cel mai vârstnic episcop din lume, jefuit de doi româniRomânii din Italia sunt din nou puşi într-o lumină neplăcută de un delict comis de doi dintre ei. Cel mai vârstnic episcop catolic din lume, care va împlini în curând 102 ani, a fost jefuit de doi români care lucrau pentru el. Ei au furat obiecte de artă de valoare inestimabilă, între care o cruce dăruită episcopului de Papa Ioan Paul al Doilea.

Monseniorul Antonio Rosario Mennona, i-a primit pe cei doi români în casa sa din Muro Lucano, provincia Potenza, iar apoi i-a văzut plecând, fără să ştie că cei doi au sustras mai multe obiecte de valoare din locuinţa sa. Din cauza vârstei sale înaintate, rudele prelatului au decis să nu il informeze despre acest jaf, pentru a nu îi afecta starea de sănătate.

Jaful a avut loc anul trecut şi a fost descoperit de nepotul prelatului, care nu l-a informat nici acum pe unchiul său, pentru a nu-i pune în pericol sănătatea. Poliţia nu a reuşit încă să-i prindă pe făptaşi.

Infracţiunile comise de români în Italia par a nu se mai termina. Presa din Peninsulă scrie că Patru români au agresat un pictor de 45 de ani. Potrivit Il Tempo, românii i-au furat bărbatului portofelul, ceasul şi telefonul, după care l-au bătut şi l-au abandonat într-o baltă de sânge în plină stradă. Deşi a fost rănit grav, pictorul este acum în stare bună.

Potrivit Agenţiei de presă Ansa, un alt român a fost arestat pentru că şi-a sechestrat soţia. Iar un alt cotidian italian relatează că doi români care făceau parte dintr-o trupă de circ au devastat un bar. Totul în condiţiile în care prezenţa românilor în Peninsulă este din ce în ce mai contestată de italieni.

În urmă cu doar o săptămână, opinia publică italiană a explodat din nou, la ştirea că un român a violat o bosniacă, într-un cartier mărginaş din estul capitalei italiene. Politicienii italieni au ameninţat cu toleranţă zero faţă de străinii infractori şi au propus chiar introducerea de vize pentru români.

Antena3.ro

duminică, mai 04, 2008

Coreea de Nord are nevoie de 600.000 de tone de alimente în iunie-iulie


Cetatenii Coreei de Nord au nevoie de cel putin 600.000 de tone metrice de hrana pentru lunile iunie si iulie, iar Coreea de Sud trebuie sa trimita aproximativ 200.000 de tone de mancare, a anuntat Good Friends, un grup de ajutor cu sediul la Seul.

Coreea de Nord se confrunta cu o grava criza umanitara iar agentia Daily NK a anuntat ca pe teritoriul tarii au fost gasiti oameni morti de foame.

Conform agentiei locale de stiri, pretul orezului a crescut in Coreea de Nord de 5 ori in ultimul an iar pretul porumbului s-a triplat.

Data: 26 mai 2008

Sursa: Bloomberg, capital.ro

O SUTĂ DE ROMÂNI PLECAŢI ÎN EXCURSIE, ABANDONAŢI LA PARIS DE AGENŢIA DE TURISM

O sută de români plecaţi în excursie, abandonaţi la Paris de agenţia de turismO sută de români plecaţi în excursie la Paris au fost abandonaţi de agenţia de turism Avangarde Club. Românii stau de de două zile, pe banii lor, în Capitala Franţei. 50 dintre turişti sunt elevi de şcoală generală. Două familii din Petroşani au plecat la Paris pentru a-şi lua copiii acasă. Cei 100 de turişti şi-au plătit integral excursia la Paris. Sunt 50 de elevi cu vârste până la 14 ani, iar restul părinţi şi profesori.

Au constatat pe drum că trebuie să dea bani şoferilor de autocar pentru motorină, iar la destinaţie că nu au cazarea plătită. După ce au dormit o noapte în autocar, au reuşit să se cazeze în altă parte dar au plătit pentru a doua oară camerele - câte 40 de euro de persoană.

Părinţii sunt revoltaţi că agenţia Avangarde Club i-a abandonat şi nu au mai reuşit să ia legătura cu nimeni din firmă. Două familii din Petroşani au plecat la Paris, îngrijorate de soarta copiilor lor.

Părinţii copiilor spun că vor da în judecată agenţia de turism dar şi Ministerul Turismului, care a acordat autorizaţie firmei. Este vorba de aceeaşi agenţie de turism care săptămâna trecută, în Germania, a avut probleme cu un alt grup de turişti.

Protecţia Consumatorului a declanşat o anchetă în acest caz, agenţia de turism Avangarde Club putând rămâne fără licenţă.

Antena 3

UN ŞOFER A RĂNIT DOI OAMENI ŞI A DISTRUS CINCI MAŞINI, ÎNCERCÂND SĂ IASĂ DIN PARCARE

Un şofer a rănit doi oameni şi a distrus cinci maşini, încercând să iasă din parcare Un şofer din Piteşti, aflat în stare avansată de ebrietate, a rănit doi oameni şi a distrus cinci maşini, în timp ce îşi scoatea autoturismul din parcare. Bărbatul avea o alcolemie de peste unu la mie, în aerul expirat şi s-a ales cu dosar penal. După ce a consumat mai multe pahare cu alcool, bărbatul s-a urcat la volan. Nu a putut stăpâni, însă, volanul şi a izbit în plin o bancă pe care se aflau trei bărbaţi, după care a luat la rând toate maşinile parcate în zonă.

„A venit din parcare, a făcut nişte manevre aiurea. Dacă mi-ar fi lovit maşina mea îl stângem de gât de faţă cu poliţiştii”, a spus unul dintre martori. Doi dintre bărbaţii care se aflau pe bancă au ajuns la Spitalul de Urgenţă Argeş.

Şoferul vinovat de rănirea a două persoane şi de distrugerea a cinci maşini a fost dus la spital pentru precoltarea probelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.Poliţiştii i-au întocmit şoferul dosar penal.

„Şoferului beat i-a fost anulat permisul de conducere şi va trebui să dea din nou examen. În plus, el va trebui să plătească reparaţiile la cele cinci maşini pe care le-a distrus”, a declarat Dănuţ Dinu, comisar Poliţia Rutieră Argeş.

Antena 3

S-a infiintat Oficiul National al Produselor Traditionale si Ecologice Romanesti

Guvernul a aprobat saptamana aceasta infiintarea Oficiului National al Produselor Traditionale si Ecologice Romanesti. Institutia ii va sprijini pe producatorii romani in pregatirea documentatiei necesare pentru inregistrarea si promovarea produselor traditionale si ecologice romanesti, in vederea dobandirii protectiei denumirii acestora pe piata Uniunii Europene. O alta atributie a Oficiului vizeaza promovarea imaginii produselor traditionale si ecologice romanesti prin mijloacele de comunicare.

Noua institutie va functiona in subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si va fi finantata integral de la bugetul de stat. Conducerea va fi asigurata de un director executiv numit prin ordin al ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Personalul Oficiului National va fi format din functionari publici si personal contractual, iar sediul institutiei va fi in judetul Brasov. Recrutarea personalului va incepe in doua saptamani, astfel incat institutia sa devina functionala in maximum 2 luni.


Guvernul a aprobat saptamana aceasta infiintarea Oficiului National al Produselor Traditionale si Ecologice Romanesti.

Sursa: Guvernul Romaniei

HIPERMARKETURILE, O MAŞINĂRIE DE MARKETING MENITĂ SĂ GOLEASCĂ BUZUNARELE ROMÂNILOR

Hipermarketurile, o maşinărie de marketing menită să golească buzunarele românilor Hipermarketurile sunt o maşinărie de marketing menită să golească buzunarele românilor. De la taxele de intrare în magazin şi până la cele de raft aplicate producătorilor, hipermarketurile fac legea pe piaţa de retail. Marile lanţuri şi-au instituit un monopol. Producătorii români s-au hotărât: nu vor să mai plătească nenumăratele taxe impuse de marile magazine de retail.

Furnizorii, cei pe a căror marfă se bazează profitul marilor magazine, se plâng că sunt îngenuncheaţi de politicile de monopol impuse de hipermarketuri, acuzând că sunt nevoiţi să plătească taxe pentru privilegiul de a intra într-un hypermarket. Acestea sunt:
- taxa de listare
- taxa deschidere magazin
- taxa de remodelare
- taxa de servicii centralizate
- taxa de promovare la capăt de raft
- taxa de promovare revistă
- bonus trimestrial
- bonus anual necondiţionat
- bonus anual condiţionat
- taxa de protecţie stoc
Continuarea pe antena3