duminică, mai 04, 2008

O SUTĂ DE ROMÂNI PLECAŢI ÎN EXCURSIE, ABANDONAŢI LA PARIS DE AGENŢIA DE TURISM

O sută de români plecaţi în excursie, abandonaţi la Paris de agenţia de turismO sută de români plecaţi în excursie la Paris au fost abandonaţi de agenţia de turism Avangarde Club. Românii stau de de două zile, pe banii lor, în Capitala Franţei. 50 dintre turişti sunt elevi de şcoală generală. Două familii din Petroşani au plecat la Paris pentru a-şi lua copiii acasă. Cei 100 de turişti şi-au plătit integral excursia la Paris. Sunt 50 de elevi cu vârste până la 14 ani, iar restul părinţi şi profesori.

Au constatat pe drum că trebuie să dea bani şoferilor de autocar pentru motorină, iar la destinaţie că nu au cazarea plătită. După ce au dormit o noapte în autocar, au reuşit să se cazeze în altă parte dar au plătit pentru a doua oară camerele - câte 40 de euro de persoană.

Părinţii sunt revoltaţi că agenţia Avangarde Club i-a abandonat şi nu au mai reuşit să ia legătura cu nimeni din firmă. Două familii din Petroşani au plecat la Paris, îngrijorate de soarta copiilor lor.

Părinţii copiilor spun că vor da în judecată agenţia de turism dar şi Ministerul Turismului, care a acordat autorizaţie firmei. Este vorba de aceeaşi agenţie de turism care săptămâna trecută, în Germania, a avut probleme cu un alt grup de turişti.

Protecţia Consumatorului a declanşat o anchetă în acest caz, agenţia de turism Avangarde Club putând rămâne fără licenţă.

Antena 3

Niciun comentariu: