luni, mai 05, 2008

Se închid pub-urile din Marea Britanie


Marea Britanie se confrunta cu o noua epidemie: inchiderea pub-urilor, acele locuri aflate in inima oraselor si considerate adevarate simboluri ale identitatii nationale, creste intr-un ritm alarmant pe tot teritoriul tarii.

In cifre, situatia sta in felul urmator: 1.400 de pub-uri au fost inchise definitiv in 2007, facand ca numarul acestora sa scada la 57.000 fata de 69.000 cate erau in anii '80.

Vanzarile la bere in aceste localuri au inregistrat o scadere de 6,5% in 2007, ceea ce inseamna 1 milion de halbe de bere mai putin in fiecare zi. Analistii afirma ca vanzarile la bere sunt la cel mai scazut nivel din 1930.

Printre motivele care au determinat acest lucru este interdictia de a fuma in spatiile publice, intrata in vigoare in urma cu un an in Anglia dar si majorarea cu 6% a bauturilor alcoolice impusa de ministrul britanic de finante.

Fenomenul de inchidere a localurilor se resimte cel mai mult in zonele rurale, care se confrunta cu disparitia progresiva a scolilor, bisericilor si oficiilor postale.

Data: 5 mai 2008

Sursa: 20 minutes, capital.ro

Niciun comentariu: