luni, mai 05, 2008

TIGANII DE ORIGINE ROMÂNĂ PLĂTESC TAXĂ DE PROTECŢIE TEMUTEI "LA CAMORRA"

Napoli. Rromii de origine română plătesc taxă de protecţie temutei La CamorraTiganii de origine română din Italia plătesc taxă de protecţie mafiei din Peninsulă. 50 de euro pe baracă, în fiecare lună, atât sunt nevoiţi să dea clanului Camorra romii dintr-o suburbie a oraşului Napoli. Potrivit cotidianului La Repubblica, în schimbul acestei sume, oamenii sunt lăsaţi să locuiască în barăci, să cerşească pe acel teritoriu, să fure şi să „controleze” gropile de gunoi neautorizate.

Toate acestea cu o singură condiţie: să rămână la periferie. Potrivit publicaţiei italiene, în tabără locuiesc peste 400 de rromi din ţara noastră.

La Camorra este una dintre cele mai mari familii mafiote din Italia, împrumutând numele organizaţiei criminale care stăpâneşte Napoli. Comparată cu mafia siciliană, prin structura sa piramidală, Camorra este formată din multe clanuri, între care deseori izbucnesc conflicte puternice. Gruparea criminală deţine practic controlul asupra provinciei italiene, zguduită de crimele organizaţiei.

Antena3.ro

Niciun comentariu: