luni, mai 05, 2008

CEL MAI VÂRSTNIC EPISCOP DIN LUME, JEFUIT DE DOI ROMÂNI

Italia. Cel mai vârstnic episcop din lume, jefuit de doi româniRomânii din Italia sunt din nou puşi într-o lumină neplăcută de un delict comis de doi dintre ei. Cel mai vârstnic episcop catolic din lume, care va împlini în curând 102 ani, a fost jefuit de doi români care lucrau pentru el. Ei au furat obiecte de artă de valoare inestimabilă, între care o cruce dăruită episcopului de Papa Ioan Paul al Doilea.

Monseniorul Antonio Rosario Mennona, i-a primit pe cei doi români în casa sa din Muro Lucano, provincia Potenza, iar apoi i-a văzut plecând, fără să ştie că cei doi au sustras mai multe obiecte de valoare din locuinţa sa. Din cauza vârstei sale înaintate, rudele prelatului au decis să nu il informeze despre acest jaf, pentru a nu îi afecta starea de sănătate.

Jaful a avut loc anul trecut şi a fost descoperit de nepotul prelatului, care nu l-a informat nici acum pe unchiul său, pentru a nu-i pune în pericol sănătatea. Poliţia nu a reuşit încă să-i prindă pe făptaşi.

Infracţiunile comise de români în Italia par a nu se mai termina. Presa din Peninsulă scrie că Patru români au agresat un pictor de 45 de ani. Potrivit Il Tempo, românii i-au furat bărbatului portofelul, ceasul şi telefonul, după care l-au bătut şi l-au abandonat într-o baltă de sânge în plină stradă. Deşi a fost rănit grav, pictorul este acum în stare bună.

Potrivit Agenţiei de presă Ansa, un alt român a fost arestat pentru că şi-a sechestrat soţia. Iar un alt cotidian italian relatează că doi români care făceau parte dintr-o trupă de circ au devastat un bar. Totul în condiţiile în care prezenţa românilor în Peninsulă este din ce în ce mai contestată de italieni.

În urmă cu doar o săptămână, opinia publică italiană a explodat din nou, la ştirea că un român a violat o bosniacă, într-un cartier mărginaş din estul capitalei italiene. Politicienii italieni au ameninţat cu toleranţă zero faţă de străinii infractori şi au propus chiar introducerea de vize pentru români.

Antena3.ro

Niciun comentariu: