luni, martie 17, 2008

VOCI DE LA BRUXELLES SPUN CĂ ROMÂNIA ŞI BULGARIA AU FOST ADMISE ÎN UE PREA DEVREME

Voci de la Bruxelles spun că România şi Bulgaria au fost admise în UE prea devremeMinistrul suedez de Externe, Carl Bildt, spune că la Bruxelles sunt voci care consideră că Romania si Bulgaria au fost admise în Uniunea Europeană prea devreme. Şeful diplomaţiei suedeze mai spune că intrarea celor două state în Uniune a slujit mai mult interesele NATO decât pe cele ale Cominităţii Europene.

Declaraţia înaltului oficial suedez vine la scurt timp după raportul critic al Comisiei Europene asupra justiţiei autohtone şi după ce un document al Departamentului de Stat al SUA menţionează că nici un mare corupt nu a ajuns dupa gratii. „Dacă întrebi membrii Parlamentului European despre ultimul val de extindere, vor fi probabil tentaţi să spună că România şi Bulgaria au fost admise poate cu un an prea curând”, a precizat Karl Bildt, citat de România liberă.

Declaraţia a fost făcută în cadrul conferinţei Brussels Forum, organizată de German Marshall Fund. Bildt a mai spus că primirea României şi a Bulgariei în Uniune a avut la bază o motivaţie strategică specifică mai degrabă dezbaterii NATO decât UE. Mai mult, Karl Bildt sugerează că experienţa pe care statele europene au avut-o cu ultimele două ţări ar putea duce la o decizie de amânare a lărgirii spaţiului comunitar cu noi candidaţi.

Antena 3

Niciun comentariu: