luni, iulie 07, 2008

Franţa: Google nu respectă legea


Google "Street View" a ajuns in Franta. De acum inainte, utilizatorii de internet pot vizualiza direct de pe calculatoarele lor strazile din Paris, bulevarde precum Champs-Élysées, dar si orase precum Toulouse sau Nantes.

Acest lucru nu pare sa fie pe placul autoritatilor franceze care acuza deja ca Google nu ar respecta in totalitate legea franceza privind securitatea datelor cu caracter personal.

Mai exact, este vorba despre faptul ca Google Street View nu acopera in totalitate chipurile oamenilor care apar in imaginile captate.

Desi in majoritatea cazurilor numerele de inmatriculare ale masinilor si fetele oamenilor sunt blurate, la o observare mai atenta se poate constata ca profilul unor persoane este vizibil.

Legea franceza cu privire la protectia vietii private este foarte stricta, in timp ce sistemul care blureaza chipurile oamenilor ce apar in imagini si care functioneaza automat, nu este foarte bine pus la punct, astfel incat in cazul in care de exemplu, o persoana este imbracata cu haine ce au o culoare apropiata de cea a pielii, acesta nu poate aprecia cu exactitate unde trebuie sa blureze.

Sursa: L'Expansion, capital.ro

Niciun comentariu: