luni, iulie 07, 2008

De la “RJ” la Bach, cu “Hiena” şi Chopin

De la “Grizli “la Beethoven sau Mozart ajungem la “Elevu’” şi Wagner sau Vivaldi. Depinde de starea de dispoziţie pe care o au ultraşii “U”niversităţii pentru a alege partiturile din repertoriul pe care, cu siguranţă, Primăria Municipiului Cluj-Napoca ...
... va avea grijă, chiar şi în calitate de acţionar minoritar, să le aşeze pe scaunele alb-negre ale viitoarei arene-filarmonici “Ion Moina”. Un stadion modern în cadrul unui complex care va găzdui şi o filarmonică realizată după toate standardele acusticii mondiale.

Un complex multifuncţional pe lângă care, în momentul în care vom trece, vom putea auzi când scandările inimoasei galerii a “U”niversităţii intonând cântecele şi strigătele de încurajare pentru favoriţii din teren şi suflete, când concertele pentru un cvartet de coarde (nu de pe Turzii), când concertele pentru pian şi orchestră sau concertele pentru clavecin şi oboi cu Do continuu, ale distinşilor membri ai Filarmonicii clujene.

De la andante la allegro assai, de la piano la fortissimo prin mezzoforte la sarabanda sau gigă, vom avea plăcerea să facem o audiţie specială a unui vioi “Slavă ţie, studenţie”, “Pe valea Someşului...”, “Haide U, unica iubire pentru noi eşti tu” sau superba “Haide U, te iubim cu sufletul”.

Continuarea in Ziua de Cluj

Niciun comentariu: