luni, decembrie 17, 2007

Microintreprinderile, impozitate cu 2,5 la suta anul viitor

Veniturile obtinute de microintreprinderi vor fi impozitate cu 2,5 la suta, incepand din 2008, potrivit Codului Fiscal.

in prezent, veniturile obtinute de microintreprinderi sunt impozitate cu o cota de doi la suta. Cota de impozitare pentru veniturile microintreprinderilor a fost stabilita la doi la suta, incepand din 1 ianuarie 2007, urmand ca aceasta sa fie majorata progresiv pana la trei la suta, incepand din 2009.

Conform reglementarilor, o microintreprindere este o persoana juridica care, cumulativ, realizeaza venituri, altele decat cele din consultanta si management, in proportie de peste 50 la suta din veniturile totale, are de la unu pana la noua salariati inclusiv, a realizat venituri care nu au depasit echivalentul in lei a 100.000 euro, iar capitalul social al persoanei juridice este detinut de persoane, altele decat statul, autoritatile locale si institutiile publice.

Calculul si plata impozitului pe venitul microintreprinderilor se efectueaza trimestrial, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului pentru care se calculeaza impozitul. Microintreprinderile au obligatia de a depune, pana la termenul de plata a impozitului, declaratia de impozit pe venit.
from citynews

Niciun comentariu: