miercuri, decembrie 19, 2007

Cele cinci minciuni ale lui Orban





Poliţia Capitalei a anunţat că a găsit victima accidentului produs duminică de ministrul transporturilor. Ultimele dezvăluiri în acest caz arată că Orban a încercat să cumpere tăcerea familiei fetiţei rănite.

Victima accidentului produs duminică de Ludovic Orban a fost găsită ieri-seară, dar părinţii acesteia nu vor să depună plângere, a anunţat ieri după-amiază Poliţia Capitalei. Este vorba de o elevă în vârstă de 14 ani, care locuieşte într-un bloc din apropierea locului în care ministrul transporturilor a pierdut controlul maşinii pe care o conducea. Se pare că Orban ar fi promis 3.000 de euro familiei victimei pentru a nu declara că a fost lovită şi un Matiz nou celuilalt şofer implicat în accident.

Fata, care potrivit unor martori ar fi fost lovită la braţ, este elevă la şcoala 152 "Uruguay" din Capitală. Se numeşte Simona Toteanu, are 14 ani şi locuieşte într-un bloc situat chiar lângă trecerea de pietoni unde s-a produs accidentul. Ludovic Orban nu a recunoscut însă acest fapt şi nici poliţiştii nu au vrut să dea amănunte, susţinând că se fac încă verificări.

Dacă familia minorei ar face plângere împotriva ministrului, acesta ar putea fi cercetat pentru fals în declaraţii, părăsirea locului accidentului şi vătămare corporală din culpă, infracţiuni ale căror pedepse ajung până la cinci ani de închisoare. Anchetatorii spun că fără plângere şi certificat medico-legal nu se poate dovedi infracţiunea de vătămare corporală din culpă, caz în care Ludovic Orban nu ar fi avut dreptul să părăsească locul accidentului.

O echipă a Corpului de control a Ministerului de Interne va efectua verificări la Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei pentru a stabili modul în care a decurs ancheta după ce ministrul Cristian David declarase că a fost "un banal accident".


Şoferul Matizului a negat existenţa unei victime

Iniţial, în cursul zilei de ieri, Poliţia Capitalei anunţase că accidentul ministrului nu s-a soldat cu victime. În declaraţia dată la Brigada de Poliţie Rutieră luni noaptea, şoferul Matizului a declarat că, duminică, în jurul orei 14, după ce a parcat autoturismul în faţa magazinului de pe Şoseaua Cotroceni, a auzit o bubuitură. Apoi a ieşit afară şi a observat că maşina sa a fost tamponată de cea a lui Orban.


Şoferul firmei de mezeluri a mai declarat că a discutat cu ministrul, urmând ca ulterior să se prezinte la poliţie. El a mai spus poliţiştilor că nu a existat nicio victimă.

Parchetul General a cerut dosarul

Parchetul General a solicitat, ieri, declinarea de îndată a dosarului de la Poliţia Capitalei privind eventuala implicare a lui Ludovic Orban în accidentul produs duminică, având în vedere calitatea de ministru a acestuia.

Aranjamentul

Reporterii postului tv Antena 3 au reuşit să stea de vorbă cu mătuşa victimei, în urma discuţiei reieşind că a existat un "aranjament" între ministrul Orban şi familia elevei.

Reporter Antena 3: Domnul ministru (n.r: Ludovic Orban) vrea să ştie cum se simte Simona?
Mătuşa: Spuneţi-i că este bine.

- V-a căutat presa, a venit cineva?

- Tot tatonează pe aici! Staţi liniştiţi din partea noastră. Aşa cum ştie... Rămâne cum s-a stabilit!
- Simona s-a dus la şcoală?

- Da! Staţi liniştită. Restul, totul e în regulă!

- Dacă aveţi nevoie de ceva bani?
- Vorbim. Aşa cum a rămas...

- O mai doare mâna pe Simona?
- Nu e nevoie de nimic deocamdată. Restul rămâne aşa cum am stabilit!

- Suma de bani? Ştiţi de suma de bani stabilită iniţial?

- Nu ştiu nimic! A vorbit (n.r.: Ludovic Orban) cu tatăl ei.

Ambulanţa nu a găsit niciun rănit la locul accidentului

O autospecială aparţinând Serviciului de Ambulanţă Bucureşti s-a deplasat, duminică, la locul accidentului produs din vina ministrului transporturilor, dar medicii nu au găsit acolo nicio victimă. Salvarea a fost trimisă în urma unui apel la numărul 112, transmis la ora 14.39. Cel care a sunat a anunţat că în zona Cotroceni, lângă Grădina Botanică, a avut loc un accident soldat cu o victimă. Maşina a ajuns în zece minute, echipajul constatând că nu exista niciun rănit.

Orban: Victima am fost eu

„Sunt om şi greşeala este omeneas­că. Nu am fost tentat să opresc reţinerea permisului sau să fac intervenţii, nici măcar la ministrul de interne. Victima am fost eu şi nu sunt de acord să fiu supus unui linşaj mediatic pentru un fapt banal", a declarat, ieri, ministrul transporturilor, Ludovic Orban cu privire la accidentul de circulaţie în care a fost implicat duminică.

Liderul liberal a explicat că nu a anunţat în termenul legal evenimentul din cauza unei probleme familiale, a faptului că a participat la acţiunile de deszăpezire şi a unor analize medicale pe care le programase pentru luni.
from adevarul

Niciun comentariu: