miercuri, iunie 27, 2007

Feleacul Cluj isi muta fabrica cu 3 mil. euro


foto from feleacul

Actionarii producatorului de dulciuri Feleacul Cluj a aprobat la inceputul acestei saptamani proiectul de relocare a fabricii din Cluj-Napoca in comuna Jucu, localitate aflata in acelasi judet.

Relocarea si modernizarea capacitatilor de productie va costa compania circa 3 milioane de euro, conform planului de investitii aprobat in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor.

Actionarii au mai hotarat evaluarea si vanzarea ulterioara a activului si terenului pe care societatea il detine in orasul Cluj-Napoca.

Actionarul majoritar al companiei este Calin Buzoianu, directorul general al companiei, care are o detinere in cadrul Feleacul Cluj de aproape 70%, conform ultimelor raportari.

Intr-un articol din presa locala el estima la inceputul acestei luni valoarea tereneurului de 2 hectare pe care se afla acum fabrica la circa 8-10 mil.


euro, si spunea ca locul acesteia ar putea fi luat de un proiect rezidential in valoare de 40 mil. euro.

Reprezentantii companiei nu au putut fi contactati pentru comentarii pana la inchiderea editiei.

Actiunile Feleacul Cluj sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti pe piata titlurilor nelistate.

La anuntul propunerii Consiliului de Adminstratie de relocare a companiei si vanzare a activelor de luna trecuta, cotatia Feleacul a sarit cu 83% in numai trei sedinte de tranzactionare, urcarea fiind urmata de o stabilizare in jurul actualelor cotatii.

Compania a raportat in 2005 o cifra de afaceri de 1,9 mil. euro (7 mil. lei), in timp ce profitul Felecaul Cluj a fost de sub 160.000 de euro.

De la inceputul anului actiunile producatorului de dulciuri au adus investitorilor un randament de aproape 80%.

Ultima tranzactie cu aceste titluri s-a perfectat la un pret de 0,75 lei/actiune.

La acest nivel capitalizarea bursiera a companiei este de 2,4 milionae de euro.
from ZF

Niciun comentariu: