miercuri, iunie 27, 2007

Expertii: Jocurile video nu creeaza dependenta



photo from chipchick

Oamenii de stiinta si-au schimbat parearea duminica in ceea ce priveste propunerea controversata ca jocurile video sa fie incluse in catogoria dependentelor , informeaza Reuters citat de CNN.

Acestia au concluzionat ca sunt necesare mai multe studii inainte de a include utilizarea excesiva a jocurilor video-care afecteaza 10% dintre jucatori-in catogoria afectiunilor mentale.

Un comitet al oamenilor de stiinta a propus ca dependenta de jocuri video sa fie listata in rand cu afectiunile mentale in American Diagnostic and Statistic Manual of Mental Disorders , un ghid folosit de American Psychiatric Association pentru a diagnostica.

O asemenea miscare ar usura calea asiguratorilor pentru dependenta de jocuri video.

“Nu este nici o diferenta atunci cand lucrezi cu pacienti dependenti de alcool sau cu pacienti care se delecteaza cu jocuri video. Aceeasi negare , aceeasi rationalizare , aceeasi incapacitate de a renunta” a declarat Dr. Thomas Allen de la Osler Medical Center in Towson , Maryland.

Cu toate acestea , expertii au nevoie de mai multe evidente pentru a putea include jocurile video la categoria dependente alaturi de alcool sau droguri.
from atitudinea

Niciun comentariu: