duminică, iulie 15, 2007

Stadionul e OK

Viorel Duru şi-a dat acceptul ca "U" să joace pe "Moina" şi în prima ligă. Directorul Comisiei de Licenţiere, Viorel Duru, a inspectat ieri arena clujeană "Ion Moina". Dacă anul trecut era sceptic în privinţa şanselor Universităţii de a evolua pe "Moina" şi în prima ligă, oferind ca soluţie stadionul din Alba Iulia, oficialul FRF a rămas acum plăcut impresionat de cosmetizarea aplicată, în scurt timp, arenei clujene. "Sînt mulţumit de ce s-a realizat. Mai trebuie finalizate anumite lucrări şi sînt convins că va avea un stadion cochet. Voi propune Comisiei de Licenţiere acreditarea stadionului. Urmează ca membrii acestei comisii să aprobe sau nu propunerea mea, dar nu cred că vor fi probleme", a afirmat Duru.

7.000 de spectatori vor putea urmări pe viu "şepcile roşii" la meciurile de pe teren propriu, 4.500 de locuri fiind pe scaune, iar restul în picioare. "Ce veţi face la meciurile importante, cu Steaua, Dinamo, Rapid şi CFR Cluj", i-a întrebat Duru pe oficialii clubului clujean. Răspunsul a venit imediat de la preşedintele Lucian Danciu: "Vom instala un ecran imens lîngă stadion, ca acei suporteri care nu mai prind loc înăuntru să simtă pulsul confruntării".


Cifre
700.000 de lei a fost suma alocată de Consiliul Judeţean Cluj pentru modernizarea arenei "Ion Moina"
12.000 de euro costă cele două bănci de rezerve, masa observatorului şi tunelul de protecţie de la vestiare

Ce s-a făcut:
- S-au montat 3.500 de scaune;
- Au fost delimitate zonele de siguranţă cu garduri;
- Zonele de acces au fost vopsite cu galben;
- S-au reamenajat punctele sanitare;
- S-au mărit vestiarele şi camerele adiacente;
- S-au demarat lucrările de acoperire a 300 de locuri la tribuna oficială.

Ce mai trebuie făcut pînă la debutul Ligii I:
- Să se finalizeze lucrările de acoperire a celor 300 de scaune la tribuna oficială;
- Să se monteze încă 1.000 de scaune;
- Să se amenajeze 300 de locuri de parcare pentru VIP-uri;
- Să se monteze băncile de rezervă, masa observatorului şi tunelul de protecţie;
- Să se diminueze lăţimea suprafeţei de joc de la 68,5 metri la 68 metri;
- Să se mărească lungimea suprafeţei de joc de la 103,4 metri la 105 metri.

"Sînt bine"
Fundaşii Marius Baciu şi Milan Jovanovici, care se tratează la Belgrad din cauza leziunilor fibrilare suferite în cantonamentul din Austria, vor fi prezenţi la antrenamentul de mîine al "studenţilor". "Sînt bine şi îi voi avea la antrenamentul de luni. Sper să pot conta pe toţi jucători la amicalul cu Naţionala de tineret din 20 iulie", a spus antrenorul, Adrian Falub. Altfel, mijlocaşul Andrei Mureşan, care a suferit vineri o intervenţie chirurgicală la metacarpul doi al mîinii drepte, nu se va antrena pînă joi.
from GSP

Niciun comentariu: