sâmbătă, iulie 21, 2007

Mircea Geoană: Valoarea noilor avioane prezidenţiale - egală cu majorarea pensiilor pe 2008


Preşedintele PSD, Mircea Geoană, apreciază într-o declaraţie că cele două aeronave prezidenţiale ce urmează a fi cumpărate valorează aproximativ cât cifra prin care se majorează pensiile pe anul 2008, anunţă NewsIn.

"Intenţia Preşedinţiei României de a achiziţiona aeronave prezidenţiale superdotate, extrem de costisitoare demonstrează încă o dată, dacă mai era nevoie, că opoziţia preşedintelui Traian Băsescu la promulgarea legii pensiilor şi argumentele legate de prudenţă economică şi financiară nu reprezintă decât o crudă nepăsare faţă de milioanele de pensionari pe care i-a amăgit cu vorbe-n vânt în campanile electorale", apreciază Mircea Geoană.

Liderul PSD mai susţine că valoarea acestor aeronave, estimată la 300 de milioane de euro, este aproape egală cu suma necesară alocării suplimentare de la bugetul de stat pentru majorarea pensiilor cu 43% de la 1 ianuarie 2008, adică 400 de milioane de euro pentru tot anul 2008.

În ultima şedinţă a CSAT s-a decis ca România să achiziţioneze treptat două aeronave prezidenţiale superdotate care vor fi dotate o serie de facilităţi, precum sistem antirachetă, magazie de alimente sau sală de operaţii.
SA-TI FIE RUSINE BASE!
info from adevarul

Niciun comentariu: