vineri, mai 23, 2008

Lanţ de restaurante româneşti la Roma

Elena Tomescu (45 de ani), bucătarul-şef al ...
Profitabilitatea afacerilor cu produse şi servicii româneşti în Peninsulă a ajuns să fie înţeleasă şi speculată nu numai de români sau italieni. Astfel, un restaurant italian a fost preluat de un pakistanez şi a fost transformat într-un veritabil local românesc.

În zona Casilina din Roma, pakistanezul Ali Raza (40 ani) a achiziţionat un restaurant italian şi i-a schimbat profilul. ,,Având în vedere că această zonă e populată de foarte mulţi români şi afacerile cu produse româneşti merg bine, m-am gândit că s-ar potrivi de minune un restaurant românesc", precizează patronul. Pakistanezul şi-a ales o echipă formată din doi conaţionali şi trei românce. El intenţionează să deschidă un lanţ de restaurante de acest gen.

Restaurantul întâmpină clienţii cu muzică românească şi o varietate de produse culinare cu specific autohton (ciorbe, sărmăluţe, tocăniţe etc.). Bucătarul-şef e Elena Tomescu (45 ani), din Galaţi. Ea lucrează la restaurant de când a fost deschis. ,,La noi vin să mănânce în primul rând cei care lucrează, în pauzele de masă sau după program, căci preţurile sunt foarte bune, iar mâncarea săţioasă" , ne-a spus Elena. O ciorbă şi felul doi costă 10 euro. La capitolul băutură, Ali s-a conformat, aducând vinuri şi bere din ţară, astfel încât românii să se simtă ca acasă. La restaurant serveşte viitoarea noră a bucătăresei, Emilia Nicolce (21 ani), din Oneşti. Deşi programul e încărcat, româncele se declară mulţumite. ,,Sunt în Italia de trei ani, am muncit în mai multe locuri, dar aici mă simt cel mai bine.

Ali ne tratează cu respect, atmosfera e relaxată, iar condiţiile de angajare sunt avantajoase", precizează Elena. La rândul său, pakistanezul afirmă că e mulţumit de colaborarea cu româncele şi, mai ales, de numărul clienţilor români în creştere.

sursa adevarul.ro

Niciun comentariu: