vineri, mai 23, 2008

AMBIŢII IMOBILIARE ÎN PARCUL IOR. BAZA SPORTIVĂ "SPARTAC" VA FI TRANSFORMATĂ ÎN MALL

Ambiţii imobiliare în Parcul IOR. Baza sportivă Spartac va fi transformată în mallDupă Bordei şi Tineretului, a venit şi rândul parcului IOR (Titan) să facă obiectul discuţiilor dintre cei care îl au, adică Primăria Sectorului 3, şi cei care îl vor, adică marii investitori şi constructori de mall-uri. „Terenul fostei baze sportive "Spartac" din Parcul IOR (Titan) va fi transformat, până în anul 2011, într-un uriaş complex imobiliar, cu circa 1.200 de apartamente şi 3.000 de locuri de parcare”, relatează România Liberă. Locuitorii cartierului se plâng că, odată cu acest gigant, pericolul de îmbolnăvire creşte considerabil.

Povestea e simplă. 82.200 de metri pătraţi aruncaţi pe mâna avizilor de bani. Rezultatul – Praklake Plaza, dezvoltat de Caelum Development şi de firma portugheză Sonae Sierra. Începutul e acelaşi. Terenul a fost revendicat şi, prin metode necunoscute majorităţii, a ajuns bază imobiliară.

„Iniţial, proiectul a fost anunţat de investitorul irlandez RI Investment, iar firma portugheză Sonae Sierra a achiziţionat în acest an 50 la suta din "Parklake" pentru suma de 52 milioane de euro. Valoarea investiţiei este estimată la 450 milioane de euro, în afara preţului de achiziţie a terenului”, anunţă România Liberă.

Parkplace Plazza e cu atât mai controversat cu cât dimensiunile sale ating cote record pentru Bucureşti. 300.000 de metri pătraţi construiţi, 110.000 metri pătraţi destinaţi închirierilor pentru 50 de magazine. Nu vor lipsi nici blocurile de locuinţe, cu circa 1.200 de apartamente.

Autorităţile se splă pe mâini şi refuză să ofere declaraţii în această privinţă.

Antena3.ro

Niciun comentariu: