vineri, mai 23, 2008

ERA, UN NOU CONCEPT DE AUTOMOBIL ELECTRIC SPORTIV

ERA, un nou concept de automobil electric sportiv (FOTO) Au apărut primele detalii privind un proiect pentru dezvoltarea unui nou automobil sport electric, numit ERA (Electric Raceabout), anunţă Worldcarfans.com. Creatorii lui provin din Helsinki, de la Univeristatea Polytechnic Stadia şi Institutul de Design Lahti Polytechnic, numărându-se, în acelaşi timp, printre participanţii la competiţia Progressive Automotive X Prize (un concurs internaţional la care toţi cei care pot proiecta sau construi o maşină sunt invitaţi să participe pentru a crea un automobil sport „prietenos cu mediul înconjurător”, cât mai performant).

GALERIE FOTO CONCEPTUL ERA

Automobilul sport electric ERA are caroseria din fibră de carbon, funcţionează pe bază de baterii Lithiu Ion şi dispune de suspensii şi de unele componente de la Audi R8. Creatorii lui ERA doresc să folosească, pentru propulsia 4x4 a maşinii, cea mai nouă gamă de baterii lithiu ion, care vor ajuta maşina să atingă 100 de kilometri la oră în numai 5 secunde, iar viteza maximă pe care o va atinge automobilul va fi de 200 de kilometri la oră.

Autonomia autoturismului va fi de 300 de kilometri, la o singură încărcare. Proiectanţii finlandezi doresc ca ERA să aibă greutatea maximă de 1.250 de kilograme.

Universitatea Helsinki Polytechnic Stadia a produs şi în trecut nu mai puţin de 11 concepte auto diferite. ERA va fi lansat în vara anului 2009.

Antena3.ro

Niciun comentariu: