marți, aprilie 08, 2008

"Fulg de nea" a ieşit din vizuină

Fulg de nea! Pe scurt Flocke. Aceasta este numele noului ursuleţ vedetă, salvat de la moarte după ce mama sa l-a respins după naştere. Astăzi micuţa vedetă, urmaş al lui Knut, ursuleţul polar devenit vedetă de cinema, este prezentat pentru prima oară publicului la grădina zoologică din Nurenberg.

Numele de Flocke este cel pe care i l-a dat îngrijitorul său, prima oară când l-a văzut. Nu mai puţin de 50.000 de persoane au trimis e-mailuri cu alte propuneri. Însă primarul oraşului Nuernberg, unde s-a născut Fulg de nea, a decis să păstreze acest nume.

Ursuleţul, de fapt o mică ursoaică, a fost luat de lângă mama sa când avea doar câteva zile de teama că aceasta ar putea să-i facă rău.

Flocke a fost tranformat de mass-media în scurt timp într-o vedetă incontestabilă. Imagini şi poveşti despre viaţa sa pot fi găsite şi pe internet, unde un site întreg îi este dedicat.

Celebritatea sa a început să o concureze chiar şi pe cea a lui Knut, celălalt ursuleţ polar născut acum un an în grădina zoologică din Berlin, cu o poveste aproape identică.

from evz.ro

Niciun comentariu: