sâmbătă, aprilie 12, 2008

Artă digitală cu Scrapblog: răbdarea şi talentul sunt opţionale

Oarecum obişnuit cu programe de editare foto profesionale ca Adobe Photosop sau varianta similară şi gratuită/open source numită Gimp, am rămas mut după ce am testat o aplicaţie online pentru pasionaţii de albume de colaje. Cu Scrapblog creezi în timp record colaje digitale de toată frumuseţea, în vreme ce cu aplicaţiile complexe despre care vă spuneam adineaori poţi face tot ce te taie capul în domeniul graficii, dar deseori cu preţul unor ore - uneori zile - petrecute cu ochii în monitor.

Să purcedem. Intri pe www.scrapblog.com, îţi faci cont, durează doar 10 secunde. Clic pe Sign-up, bagi o adresă de mail, un nume de utilizator şi o parolă. That's all, pe bune. Din acest moment, la accesarea Scrapblog.com vei avea la dispoziţie o aplicaţie web numită Scrapblog Builder cu care creezi şi editezi prezentări sau măcar imagini cu o grafică inedită, în câteva minute.

Totul e foarte simplu pentru a creea o operă de artă digitală demnă de Oscar în timp record, un scrapblog adică: adaugi una sau mai multe poze de pe hard disk ori de pe orice situl pe care ţi le păstrezi (Flickr, Picassa, PhotoBucket, Webshots, Facebook, Smugmug ş.a.), le roteşti, redimensionezi, adaugi efecte, un fundal, scrii ceva interesant şi prietenii o să te poreclească artistul. De-aici încolo, salvezi creaţia pe PC sau pe un site de găzduire foto-video, o publici direct pe orice tip popular de blog, o împărtăşeşti altora. Se salvează oricum automat pe serverul Scrapblog aşa că o poţi edita oricând. Tu alegi dacă-s publice ori private operele tale digitale.

scrapblog, user interface

Continuarea pe go4it

Niciun comentariu: