sâmbătă, iunie 14, 2008

SUA: scannere în aeroporturi care "văd" sub haine

Zece aeroporturi americane, printre care JFK din New York si aeroportul international din Los Angeles, au inceput sa instaleze aparate de scanat care permit observarea completa a pasagerului, a anuntat Departamentul american al Transporturilor. Aceste cabine transparente emit "unde milimetrice" care detecteaza obiecte metalice, ceramice, din plastic si materiale chimice sau explozive, a precizat autoritatea pentru securitate aeriana din cadrul Departamentului.

Imaginea 3D fara haine, redata pe un ecran vizualizat de catre un agent, distorsioneaza chipul pasagerului, se arata in comunicatul institutiei.

Barry Steinhardt, director al programului "tehnologie si libertati" la Asociatia pentru apararea libertatilor a declarat ca acest sistem este atat de sofisticat incat poate reda cu precizie toate detaliile unui corp cum ar fi implanturile, spre exemplu.

Guvernul american intentioneaza sa instaleze 30 de astfel de aparate pana la sfarsitul acestui an. In Europa, aeroportul Schiphol din Amsterdam utilizeaza deja astfel de scanere.

Data: 11 iunie 2008

Sursa: 20 minutes, capital.ro

Niciun comentariu: