marți, iulie 15, 2008

TUTUNUL, INTERZIS ÎN OLANDA. CAFENELELE NU MAI POT VINDE CLIENŢILOR DECÂT ŢIGARETE DIN CANABIS PUR

Tutunul, interzis în Olanda. Cafenelele nu mai pot vinde clienţilor decât ţigarete din canabis purFumatul tutunului în restaurantele şi cafenelele din Olanda este acum ilegal, dar clienţii au voie în continuare să îşi aprindă o ţigaretă din canabis pur. Patronii cafenelelor spun că legea, care a interzis varietatea de ţigări cu canabis mai slabe, ameninţă să îi bage pe mai mulţi în faliment, informează Telegraph.co.uk.

Mark Jacobsen, preşedintele BCD, o asociaţie naţională a patronilor de cafenele, a declarat că implementarea corectă a legii ar cere inspectorilor să verifice fiecare joint de canabis dacă are în componenţă şi tutun. “Este absurd. În alte ţări se controlează dacă ai marijuana în ţigări, iar aici ei vor controla dacă ai tutun în marijuana”, a declarat el.

Studiile arată că majoritatea patronilor de cafenele preferă ţigarete mai slabe, în care canabisul este amestecat cu tutun, şi doar 18% sunt în favoarea canabisului pur. Unii patroni au decis să se conformeze şi vor oferi produse din canabis pur, însă un purtător de cuvând din industria de catering a declarat că peste 1.500 de cafenele din întreaga ţară au fost scoase la vânzare pentru că patronii sunt convinşi că afacerea lor este sortită eşecului.

De partea cealaltă, Autoritatea de Siguranţă a Alimentelor şi Produselor de Consum, care este responsabilă pentru interzicerea tutunului în restaurante şi cafenele, susţine că a pregătit în jur de 200 de inspectori. “Ei pot face diferenţa între un amestec şi un joint pur, după miros şi aspect”, a declarat un purtător de cuvânt.



Antena3.ro

Niciun comentariu: