joi, iulie 17, 2008

Olanda: Biserica fumătorilor lui Dumnezeu


Cu ceva timp in urma aratam ca olandezii devin foarte inventivi in ceea ce priveste fumatul in locurile publice. Daca initial s-au gandit sa "fenteze" legea prin inlocuirea tutunului cu alte plante, de data aceasta un patron al unei cafenele din nordul Amsterdamului a venit cu o idee si mai ingenioasa.

Este vorba despre infiintarea "Singurei Biserici Universale a Fumatorilor lui Dumnezeu", pe care olandezul s-a gandit sa o creeze sperand ca va reusi sa scape de interdictia impusa odata cu 1 iulie.

Planul pe care l-a avut in minte Cor Bush este sa infiinteze o Biserica si sa intre astfel sub incidenta unei prevederi din Constitutie care garanteaza libertatea religioasa.

Adeptii acestei Biserici vor trebui sa poarte simbolurile acesteia la vedere, fapt ce le va da posibilitatea sa nu mai respecte interdictia de a fuma in spatiile publice.

Mai mult de zece cafenele au hotarat sa se "converteasca" la noua Biserica, sperand ca astfel vor putea fuma in public, intrucat "comunitatea Bisericii Fumatorilor este libera sa fumeze pentru a-l cinsti pe Dumnezeu in pace".

Sursa: Le Figaro, capital.ro

Niciun comentariu: