joi, februarie 14, 2008

ION CRISTOIU E LA UN PAS SĂ FIE EXECUTAT SILIT, ÎN PROCESUL CU CRISTIAN MITITELU

Ion Cristoiu este la un pas de a fi executat silit. Şi asta pentru că a pierdut un proces civil şi este bun de plată. Cristoiu este obligat să plătească aproape 300 de milioane de lei vechi, după 7 ani de judecată. „Este vorba despre un articol publicat în ziarul Azi, pe 17 martie 2000. Se intitula Lături electorale şi, acolo, citându-l pe Roşca Stănescu, spuneam că domenul Cristian Mititelu a fost denunţat ca securist”, a explicat Cristoiu. În urma acestui articol, jurnalistul de la BBC Cristian Mititelu l-a dat în judecată, într-un proces civil, pe Ion Cristoiu. L-a acuzat că i-a defăimat imaginea.

„Nu s-a judecat dacă faptele sunt sau nu adevărate. S-a judecat ce pagubă morală a provocat articolul meu asupra domnului Mititelu”, a precizat jurnalistul. Deşi Mititelu a cerut despăgubiri de peste un miliard de lei vechi, instanţa a apreciat că cel despre care s-a scris în ziar a suferit mai puţin. Cristoiu susţine că acest proces este o copie la indigo după un altul, pierdut în urmă cu mai mult timp. „Probabil că domnia sa, fiind bărbat, a suferit mai puţin decât Gabriela Adameşteanu, care a suferit de 450 milioane de lei”.

Atunci, Ion Cristoiu a fost la un pas de a fi executat silit. Mai mulţi politicieni însă au făcut donaţii şi nu s-a ajuns până la evacuarea din casă. Acum, gazetarul spune că va plăti singur. „Mi s-au adus în ultimul timp mai multe acuze, mai ales din partea preşedintelui”. Dacă nu va plăti cei aproape 300 de milioane de lei vechi, Ion Cristoiu riscă să piardă casa în care locuieşte.

Antena 3

Niciun comentariu: