joi, februarie 14, 2008

PATRICIU ANUNŢĂ O SEVERĂ CRIZĂ PE PIAŢA IMOBILIARĂ DIN ROMÂNIA

Criză imobiliară puternică pe piaţă. Aceasta este previziunea făcută miercuri de Dinu Patriciu, preşedintele grupului Rompetrol şi proprietarul unor active imobiliare estimate la mai multe sute de milioane de euro. Preţurile în domenul imobiliar vor scădea brusc, anunţă Patriciu. "După începutul crizei bursiere, va urma o criză imobiliară puternică şi deja se văd semne. Într-o perioadă foarte scurtă va urma o scădere bruscă a imobiliarelor. Vânzătorii ţin preţurile ridicate şi nu vând, iar cumpărătorii nu cumpără şi totul stagnează. Există foarte multe argumente pentru a şti că începe o criză imobiliară în România", a afirmat controversatul om de afaceri la Braşov.

Patriciu sfătuieşte românii să fie conştienţi că domeniul imobiliar nu poate merge la infinit "doar la deal" şi că la un moment dat va interveni o stagnare şi ulterior un declin. "În acest moment, investiţiile imobiliare sunt cele mai riscante. Iar eu am de gând să investesc în ceea ce mi se pare mai productiv în situaţii de criză", a spus Patriciu, fără să dea explicaţii suplimentare.
Grupul Rompetrol a fost preluat, anul trecut, de compania de stat KazMunaiGaz din Kazahstan, care a cumpărat 75% din acţiunile Rompetrol pentru 2,7 miliarde dolari.

Patriciu a declarat la acea dată că va continua să investească în industria petrolului, în imobiliare şi în presă, fără să excludă alte domenii.

Antena3.ro

Niciun comentariu: