miercuri, februarie 13, 2008

MIRON MITREA ŞI ADRIAN NĂSTASE ÎŞI REIAU LOCURILE ÎN PSD

Miron Mitrea va avea din nou un rol important în PSD. Fostul secretar general va coordona campaniile electorale din 2008. Subietcul a fost discutat astăzi la Comitetului Executiv Naţional al PSD, unde Mitrea a acceptat această funcţie. Mai este nevoie doar de votul celor din Comitet, pentru ca revenirea sa să fie oficială. Social-democratul s-a declarat încântat de noua sa poziţie, pentru că „mi s-au recunoscut meritele în campaniile pe care le-am organizat”. În ceea ce priveşte revenirea în bordul de conducere al PSD, Mitrea a ţinut să precizeze că respectă decizia luată la Congres. Nu vrea să facă parte aşadar din echipa aflată la conducerea partidului.

Reprezentanţii organizaţiilor locale ale PSD au fost chemaţi astăzi, în regim de urgenţă, la Bucureşti, pentru o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional. Un alt subiect aflat pe agenda social-democraţilor a fost candidatura lui Adrian Năstase la preşedinţia Consiliului Naţional al PSD.

Adrian Năstase va candida la preşedinţia Consiliului Naţional al PSD
Fostul premier a anunţat că îşi va anunţa candidatura la şedinţa programată pentru sfârşitul acestei luni. Asta în pofida discuţiilor repetate cu actualul şef al PSD, Mircea Geoană, care a încercat să-l convingă să renunţe la candidatură. Geoană i-a propus în schimb şefia unor departamente ale partidului.

„Voi candida, să nu dramatizam. (...) Nu e vorba despre o competiţie, nu este vorba despre o acţiune subversivă împotriva unui coleg, cred ca este nevoie de întărirea structurilor partidului înaintea unor bătălii care se anunţă foarte dure”, a declarat Năstase.

Sfatul PSD pentru Năstase: Rezolvă-ţi problemele din justiţie!
Revenirea lui Adrian Năstase într-una dintre poziţiile de conducere din partid i-ar permite să participe la şedintele Biroului Permanent, forul care ia cele mai importante decizii în PSD, după Congres. O eventuală candidatură a lui Adrian Năstase a fost dezbătută şi cu ocazia recentei întâlnitri din judeţul Argeş, unde, potrivit unor surse din PSD, fostului premier i s-a sugerat ca mai întâi să-şi rezolve problemele pe care le are cu Justiţie.

Consiliu Naţional al PSD va fi convocat, cel mai probabil, pentru 22 februarie, când social-democraţii vor trebui să voteze structurile Consiliului şi să valideze oferta de guvernare, respectiv strategia de guvernare a PSD.

Antena 3

Niciun comentariu: