miercuri, februarie 13, 2008

New York Times: "Vânzările Nokia în SUA vor suferi din cauza mutării la Cluj"

Presa internaţională şi în special cea din Statele Unite ale Americii, scrie despre deschiderea fabricii Nokia de la Jucu, într-un moment în care în Germania la Bochum lumea suferă.

Acest lucru a creat furie şi dezamăgire faţă de Nokia în întreaga lume lucru care, conform New York Times, ar putea scădea vânzările Nokia. Producătorul Motorola se află la doar 12.3 procente făţă de compania finlandeză, lucru care nu s-a mai întâmplat din 2005 când pe piaţă a apărut modelul Razr.

Aceştia mai vorbesc şi de faptul că distrugerea Nokia ar putea veni chiar din interior din cauza mutărilor din ultima perioadă, dar şi a investiţilor mari în care s-a lansat pentru ca vânzările să crească. Conform New York Times, Nokia dezvoltă un nou program legat de transmisiuni de date şi de hărţi prin satelit, în care au investit 8.1 milioane de dolari şi au adus oameni care au lucrat înainte la Yahoo, Microsfot sau eBay.

Ziare precum San Francisco Chronicle sau Minneapolis – Star Tribune încep relatările de la deschiderea Nokia cu dramele din Bochum, dar şi cu salariile mici pe care angajaţii le vor primi la Jucu. „Salariul lunar va fi de 318$ din care se vor mai trage taxe, sumă care este până şi sub media pe România”, relatează Star Tribune.
from clujeanul.ro

Niciun comentariu: